MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nowy serwis informacyjny w UK alternatywa dla lewicy?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PannaZMokraGlow

Post #1 Ocena: 0

2021-06-17 23:04:17 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2021-06-17 11:22:26, admiralbibol napisał(a):
Wiem ze pytajac przecietnego brytyjczyka o wolnosc slowa w uk to bedzie przekonany ze nigdzie lepiej nie jest, bo jest bbc, guardian, the sun, telegraph itd...

Chyba chciales powiedziec "przecietnego lewackiego brytyjczyka"?

Nie-lewacy doskonale widza ze blokuje im sie wolnosc wypowiedzi. Stad powstanie calodobowego GB News ktore juz jest szykanowane przez lewackich aktywistow domagajacych sie na mediach spolecznosciowych wycofania stamtad reklam.

Pod presja innych mediow wycofaly z GB News swoje kampanie reklamowe takie giganty jak Ikea, Octopus Energy, Nivea, Open University, itd. GB News grozi krach finansowy. A mowilam ze beda mieli wielu wrogow.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-06-17 23:06:38 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Nowoczesna wolność słowa
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #3 Ocena: 0

2021-06-18 00:43:56 (4 lata temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

2021-06-17 23:04:17, PannaZMokraGlowa napisał(a):

Chyba chciales powiedziec "przecietnego lewackiego brytyjczyka"?

Nie-lewacy doskonale widza ze blokuje im sie wolnosc wypowiedzi. Stad powstanie calodobowego GB News ktore juz jest szykanowane przez lewackich aktywistow domagajacych sie na mediach spolecznosciowych wycofania stamtad reklam.

Pod presja innych mediow wycofaly z GB News swoje kampanie reklamowe takie giganty jak Ikea, Octopus Energy, Nivea, Open University, itd. GB News grozi krach finansowy. A mowilam ze beda mieli wielu wrogow.

Ja to jakiś głupi jestem, bo tego wszystkiego nie rozumiem.
Rozmawiam ze znajomymi brytyjczykami ale nie rozróżniam ich, który to lewak, a który nie. A widzę, że co niektórzy od razu potrawią stwierdzić kto jest lewak, a kto nie.

Może ktoś kumaty wytłumaczy mi kto to jest lewak, czym charakteryzuje się.

Z tego co rozumiem, według was BBC, ITV itp to telewizje lewackie. Rządząca partia też jest lewacka.
To coś nowego dla mnie 😁

Nowopowstała GB News porusza tematy, które powyższe telewizje przemilczają i dlatego jest anty lewacka.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2021-06-18 07:00:38 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

czyli ty probujesz postawic teze ze wszystkie partie i ich wyborcy sa jalowi nie przyswieca im zadna idea po prostu sa i martwia sie tylko o gospodarke

andy zadales pytanie w stylu 5letniego chlopca a to jest temat ktory ciezko byloby wytlumaczyc 5latkowi ktos kto interesuje sie troche tym co sie dzieje na swiecie bardzo latwo odrozni typowego lewaka
po prostu ludzie nie wychylaja sie na co dzien z pogladami jesli nie zahaczysz o te tematy roznicy nie bedzie widac
tak sobie mysle : )

dla mnie jest jakas nadzieja jezeli osoby jak panna z mokra glowa widza problem i nie akceptuja lewicowej sieczki
normalne czesto neutralne politycznie osoby dostrzegaja problem

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 18-06-2021 07:01 ]

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #5 Ocena: 0

2021-06-18 08:54:50 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2021-06-18 00:43:56, andypolo napisał(a):

Może ktoś kumaty wytłumaczy mi kto to jest lewak, czym charakteryzuje się.

Z tego co rozumiem, według was BBC, ITV itp to telewizje lewackie. Rządząca partia też jest lewacka.
To coś nowego dla mnie 😁

Nowopowstała GB News porusza tematy, które powyższe telewizje przemilczają i dlatego jest anty lewacka.

Kto to jest lewak w 2021 UK?

Wedlug mnie popiera ruch BLM, postuluje o ograniczenia policji, popiera osoby wypowiadajace sie w telewizji ze tylko gejowie aktorzy powinni miec prawo grac role gejowskie natomiast gejowie aktorzy powinni miec tez prawo grac role hetero bo sa bardziej przekonujacy. To moje wybrane wypowiedzi z mediow ktore wedlug Ciebie nie sa lewackie? Popiera EU, popiera osoby wypowiadajace sie publicznie ze kwestie dotyczace osob z mniejszosci etnicznych powinni rozstrzygac sedziowie wylacznie z mniejszosci etnicznych bo osoby tzw biale nie maja przymiotow takich jak mniejszosci.

Ktos ma inny obraz brytyjskiego lewaka w obecnych czasach?

Wedlug mnie BBC i ITV sa owszem lewackie a obecny rzad brytyjski nie jest lewacki bo chyba cos pomyliles.

Wedlug mnie GB News przedstawia opinie, nie tematy, ktore pozostale stacje potepiaja a nie przemilczaja.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2021-06-18 09:06:48 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Prawdopodobnie nie sposób znaleźć adekwatnej definicji lewactwa ale według mnie to ruch, który stara się rozbić tradycyjne wartości takie jak Bóg, ojczyzna, rodzina i własność aktywnie z nimi walcząc za pomocą degradowania ich wartości. Dążą do stworzenia ogólnoświatowej komuny gdzie wszyscy będą mieli tyle samo i będą sobie równi. Idea jest bardzo ładna wiec łatwo jednoczy, szczególnie młodych ludzi. Niestety na przestrzeni, szczególnie ostatniego wieku okazuje się ze do zrównania ludzi stosuje się miecza
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2021-06-18 10:02:40 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Lewak bez względu na to co popiera (ue,blm, lgbt) popiera to bezkrytycznie, a wszelkie próby samodzielnego myślenia, analizy, zadawania pytań odbiera jako teorie spiskowe na równi z płaską ziemią. Wszystko jest czarne lub białe, ludzie są nowocześni jak on sam lub żyją w zacofanym ciemnogrodzie.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2021-06-18 10:05:09 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

jak idziemy w dokładniejsze analizy to ta mi pasuje

Lewactwo jest skrajnym poglądem lewicowym o rodowodzie komunistycznym, zwanym goszyzmem, ruchem ideologicznym powstałym w latach 60. XX wieku, szerzącego idee nonkonformistycznej kultury, której odmianą jest „gender”, opartym na trockizmie i maoizmie. Jest „kastą” ludzi o kosmopolitycznych poglądach na świat, negującego w nim wszelkie podziały kulturowo-polityczne i terytorialne, za swą ojczyznę uznając nie Kraj ale cały świat, wolnego od podziałów i wszelkich granic, politycznie i społecznie stopionego w jedną wspólnotę ogólnoludzką. Stanowiący przeciwieństwo patriotyzmu i nacjonalizmu.

Współczesny kosmopolityzm promowany jest przez globalistów i anarchistów. Cała filozofia lewacka zamyka się w mentalności „Kalego” oraz w lansowanym haśle „Rób-ta co chce-ta”. Cechą charakterystyczną lewactwa, jest przekręcanie pojęcia słów, nadając im odwrotne znaczenie. Ich mowa oznacza tak-nie nie-tak. Podważają sens istnienia tradycji. Negują każdy system wartości. Łamią wszelkie zwyczaje związane z lokalną wspólnotą, nazywając je w ciemnogrodem. Nie uznają Boga, którego rugują z wszystkich dziedzin działalności Państwa, na każdym poziomie życia, pojmowanego jako krępującego wolność i prawa jednostki.

Lewactwo dziś stanowi największe zagrożenie dla pokoju i jedności w świecie. Zagraża demokracji i wolności. Mówiąc o zachowaniu tolerancji sami nie tolerują odmiennych poglądów, kulturowej różnorodności. Zarzucając przeciwnikom politycznym nienawiść i agresję, sami wykazują postawy przejawiające nienawiść i agresje!

Lewactwo wszelkimi środkami w myśl zasady „cel uświęca środki” dążą do narzucenia światu własnej wizji świata opartej na nowym ładzie i porządku polityczno-społecznym, bez Boga i wiary chrześcijańskiej, wykorzystując wojujący koran do straszenia Obywateli terroryzmem. Pod pozorem obrony ludzkości, przybranej szlachetnymi i szczytnymi hasłami, wprowadzają ideologie niszczącą historyczny dorobek poszczególnych Narodów, burząc tożsamość, na której zbudowana została ich Państwowość.

Poglądy lewackie są bardzo niebezpieczne, są one bardzo groźne, gotowe wywołać III wojnę światową. Podobnie jak inne ustroje totalitarne, komuniści i naziści po „trupach” zmierzają do władzy, do zarządzania całym światem. Kto im stanie na drodze przejadą niczym czołg. Wzniecają burdy, wcześniej na Węgrzech, dziś w Polsce i USA, kąsają coraz bardziej, pokazując swe pazury, ujawniające prawdziwe intencje i zamiary, nie uznając i nie szanując woli większości Obywateli wyrażonych w demokratycznych wyborach, podważając demokratyczno-prawny ustrój polityczny w tych Państwach. Jutro są zdolni wywołają awanturę w Austrii, jeśli wynik wyboru prezydenta nie przypadnie do „gustu” lewactwu światowemu, które w Polsce łączy swe siły zakładając nowe ugrupowanie polityczne pod nazwą Unia Europejskich Demokratów. „Szatan ubrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni”.

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #9 Ocena: 0

2021-06-18 10:35:44 (4 lata temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Dzięki.
Dla mnie Lewak to skrajny lewicowiec, komunista, leftist dlatego nie pasuje mi nazywanie wszystkiego, każdego lewactwem. Chyba nie każdy rozumie znaczenie tego słowa.
W Polsce nazywa się lewakiem każdego kto nie popiera narodowościowców lub PIS. Często żeby zakończyć temat, nie ma się argumentów używa się tego wyrazu.
Uważam, że ten wyraz jest nieadekwatny do sytuacji.
Czy Brytyjczycy na ludzi, których wy tu nazywacie lewakami mówią leftist?

Może rzeczywiście, jak Cris82 wspomniał myślę i zadaję pytania jak pięciolatek.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2021-06-18 10:41:50 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2021-06-18 10:35:44, andypolo napisał(a):
Dzięki.
Dla mnie Lewak to skrajny lewicowiec, komunista, leftist dlatego nie pasuje mi nazywanie wszystkiego, każdego lewactwem. Chyba nie każdy rozumie znaczenie tego słowa.
W Polsce nazywa się lewakiem każdego kto nie popiera narodowościowców lub PIS. Często żeby zakończyć temat, nie ma się argumentów używa się tego wyrazu.
Uważam, że ten wyraz jest nieadekwatny do sytuacji.
Czy Brytyjczycy na ludzi, których wy tu nazywacie lewakami mówią leftist?

Może rzeczywiście, jak Cris82 wspomniał myślę i zadaję pytania jak pięciolatek.

to jest własnie odwrócona logika używana przez lewactwo (tez nie lubię tego słowa ) w Polsce
każdy kto nie jest z nami jest nacjonalista czyli faszysta

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,