Str 2 z 5 |
|
---|---|
rafal80 | Post #1 Ocena: 0 2021-06-15 18:55:57 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2009 Skąd: Londyn |
@Gwontownik
Ok, ale skoro z tą z BBC jest coś nie tak a ta alternatywna ma być czymś lepszym (w sensie lepiej oddającą rzeczywistość - prawdziwszą) to chyba da się to jakoś określić w słowach? W przeciwnym razie nie wiem o czym jest ten wątek. |
PannaZMokraGlow | Post #2 Ocena: 0 2021-06-15 19:20:56 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-06-15 18:55:57, rafal80 napisał(a): @Gwontownik Ok, ale skoro z tą z BBC jest coś nie tak a ta alternatywna ma być czymś lepszym (w sensie lepiej oddającą rzeczywistość - prawdziwszą) to chyba da się to jakoś określić w słowach? W przeciwnym razie nie wiem o czym jest ten wątek. "Ten watek" jest o nowej inicjatywie dziennikarskiej o ktorej na tym forum nie kazdy wiedzial. Poza tym ja tez nie wiem co Gwontownik chcial wyrazic w swoim wpisie o glowach. |
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2021-06-15 21:27:06 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2021-06-15 15:02:39, rafal80 napisał(a): To jakie postrzeganie świata jest to złe a jakie dobre bo trochę nie jestem w temacie. Czym jest ta prawda absolutna? Dziwne pytanie z ust kogoś kto mieszka w kraju gdzie prawda absolutna nas otacza. Nie oglądałam jeszcze tego nowego kanału, dowiedziałam się z forum, że taki powstał, ale to dobrze, że pojawiła się alternatywa dla mediów głównego nurtu, bo już jestem zmęczona tą prawdą absolutną serwowaną od świtu do nocy. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
PannaZMokraGlow | Post #4 Ocena: 0 2021-06-17 08:45:34 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Ogladalam dzisiaj troche telewizje sniadaniowa na GB News.
Jedna z prezenterek, zreszta ciemnoskora gdyby ktos pytal, podjela kwestie planowanej nowosci w szkolach. Teraz uczniowie w wieku osmiu do jedenastu lat maja podobno byc nauczani o white privilege. Dzieci maja byc dzielone w grupy o roznych kolorach skory i te ciemniejsze maja byc uczone ze sa ofiarami a te jasniejsze... beda chyba zawstydzane bo nie wiem czy dobrze sie skupilam na niusach dzisiaj? Czy ktos ma blizsze informacje? |
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2021-06-17 08:53:39 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
panna to jakis zart : )
niech ktos zatrzyma wreszcie swiat ja wysiadam... tyle jest problemow na swiecie glod rozne choroby a w bogatych zachodnich krajach walcza dzielnie z wyimaginowanymi problemami... |
|
|
sqlserver | Post #6 Ocena: 0 2021-06-17 09:21:32 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-06-17 08:45:34, PannaZMokraGlowa napisał(a): Ogladalam dzisiaj troche telewizje sniadaniowa na GB News. Jedna z prezenterek, zreszta ciemnoskora gdyby ktos pytal, podjela kwestie planowanej nowosci w szkolach. Teraz uczniowie w wieku osmiu do jedenastu lat maja podobno byc nauczani o white privilege. Dzieci maja byc dzielone w grupy o roznych kolorach skory i te ciemniejsze maja byc uczone ze sa ofiarami a te jasniejsze... beda chyba zawstydzane bo nie wiem czy dobrze sie skupilam na niusach dzisiaj? Czy ktos ma blizsze informacje? powinni iść dalej i tak jak w stanach młodzi ludzie dostawali fantoma dziecka do opieki żeby zobaczyć jak to jest (znam to tylko z filmów) to teraz każde dziecko powinno być oddane jako niewolnik swojemu kolorowemu koledze na kilka tygodni co do koloru skory prowadzącej, ja myślę ze te zidiocenie nie ma czarnego koloru, czarni biorą to wszystko na klatę bo to jest w ich interesie ale pomysły płyną z innego kierunku moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2021-06-17 09:25:28 (4 lata temu) |
powiem wam ze w pracy rozmawiam z bialymi anglikami nie jakimis ultrasami tylko normalni spoko ludzie
i widze ze ten pseudo problem strasznie negatywnie ich nakreca w stosunku do ludzi o ciemiejszej karnacji wcale im sie nie dziwie nikt nie lubi sie tlumaczyc ze nie jest wielbladem widac ze skutek jest zupelnie odwrotny niz zamierzony cel oni(pomyslodawcy) naprawde nie widza ze to tylko prowadzi do wiekszych podzialow i niecheci? [ Ostatnio edytowany przez: cris82 17-06-2021 09:27 ] |
sqlserver | Post #8 Ocena: 0 2021-06-17 09:29:45 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-06-17 09:25:28, cris82 napisał(a): widac ze skutek jest zupelnie odwrotny niz zamierzony cel oni(pomyslodawcy) naprawde nie widza ze to tylko prowadzi do wiekszych podzialow i niecheci? może masz złe założenia początkowe i to wszystko jest robione żeby podzielić ludzi, kto walczy miedzy sobą ten nie ma czasu na walkę z wielkim bratem poczytaj jak Anglicy rządzili tyle lat Indiami, własnie napuszczając wszystkich na siebie moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2021-06-17 09:42:40 (4 lata temu) |
przeszla mi taka mysl przez glowe kilka razy ciezko o tym nie pomyslec jezeli efekty tej "teczo-edukacji" sa takie oplakane...
|
admiralbibol | Post #10 Ocena: 0 2021-06-17 11:22:26 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Ogolnie smieszne jest ze w Polsce, gdzie patoswiry zrobily te akcje z wolnymi mediami (kojarzy ktos jeszcze te czarne plansze i gazeta ktore tego jednego dnia przestaly lgac) slowo jest dalece bardziej wolne niz tutaj.
Wiem ze pytajac przecietnego brytyjczyka o wolnosc slowa w uk to bedzie przekonany ze nigdzie lepiej nie jest, bo jest bbc, guardian, the sun, telegraph itd... z tym ze nie zauwazy ze o bardzo wielu tematach wszystkie te tytuly pisza dokladnie to samo. Niech tylko ktorys przytoczy statystyki przestepczosc pewnych grup etnicznych to ma z miejsca wilczy bilet do wszystkich tytulow. Co do GB news ... ciekawi mnie czy to zbuduje cos na wzor FOX w USA czy pojdzie w strone TV Republika w Polsce (ktore moim zdaniem przez swoja dramatyczna oprawe wizualna zaprzepascilo ogromna szanse). Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|