MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poradnik dla rodzicow "język niemowląt"

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mama11

Post #1 Ocena: 0

2013-05-13 07:51:37 (12 lat temu)

mama11

Kobieta

Z nami od: 07-04-2010

Cytat:

2013-05-12 14:55:23, Person_One napisał(a):
ksiazke przeczytalam i z wielu wskazowek skorzystalam, takze polecam, mimo ze niektore rozdzialy nudza, ale napisana jest w taki sposob ze sama wybierzesz co cie interesuje
popieram w 100%. Jeśli nie czytaliście to nie wypowiadajcie się na podstawie wyrywkowych informacji. Pozwala się dziecku płakać ale chodzi się co chwilę i uspokaja żeby miało poczucie bezpieczeństwa i wiedziało że rodzic przyjdzie jeśli maluch go potrzebuje. Polecam przeczytać i samemu wybrać z czego warto skorzystać. Tak samo z innymi poradnikami jak np o macierzyństwie bliskości. Idea przytulania dziecka i tworzenia więzi jak najbardziej ok ale karmienie piersią trzylatka to dla mnie hard core. Czytać ale nie wierzyć ślepo autorom. Jak już ktoś pisał, każde dziecko jest inne. Ufajcie intuicji a nie bezgranicznie mamom, ciociom i autorom książek.

[ Ostatnio edytowany przez: mama11 13-05-2013 08:02 ]

...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2013-05-13 09:11:49 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Swoja młodszą córke karmiłam do 2,5 roku.Nie był to hardcore. Ona tego potrzebowała,a ja też chciałam. Nigdy nie uzywałam butelki,nigdy nie miała smoczka. Jako 6miesięczne dziecko,gdy chciała wodę,to piła z kubeczka. Tak jak mówię-ona nie była ksiązkowa,więc mając 7mies,dawałam jej jajecznice i drobinki kiełbasy.Po miesiącu jadła to,co my. MOja kuchnia jest małosolna :)
Nigdy nie miała alergii. O przepraszam...miała alergie po podaniu paracetamolu. Dlatego też zawsze lekarze dają jej ibuprom.
Tak jak mówiłam wcześniej,kierowałam sie radami osób,które dobrze dzieci wychowywały.
Mam w rodzinie psychologa-pedagoga,która pracuje z małymi dziećmi(również trudnymi jak i autystycznymi) Szczerze? Czekam na moment,aż sama urodzi dziecko i zacznie wychowywać. Na razie nawet nie jest w ciązy ale wiedze ma ogromną,ksiązkową. Kiedyś doszło między nami do dyskusji dość ostrej. Podpierała się psychologami(męzczyznami). Z kolei ja spytałam ją,ilu z tych psychologów co napisali te dzieła,miało dzieci i ilu z nich wychowywało swoje dzieci?
Jakie rady ksiązkowe mi dawała? Np. radziła mi,abym swoją młodszą,wtedy 2-letnią córkę przywiozła do niej na noc i zostawiła. Twierdzi,że trzeba "odciąć pępowinę" od mamy w miarę szybko. Nigdy jej nie zostawiałam samej na noc i na dodatek karmiłam piersią na dobranoc. A moja córka była bardzo do mnie przywiązana.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,