Ksiazki polecam bardzo, mam nadzieje, ze czytacie to w oryginale, jezyk prosty, przystepny a jednoczesnie nie pozbawiony specyficznego poczucia humoru. Przyjemnosc jednym slowem.
Mam wersje polska i angielska... te jesienne wieczory to dlugie sa, ale nie az tak bardzo czytanie po angielsku zajmuje mi troche wiecej czasu, nie wiem czy dam rady wygospodarowac go az tyle w kazdym razie - albo albo...
2013-11-28 16:51:25, MamaMyszow napisał(a): Mam wersje polska i angielska... te jesienne wieczory to dlugie sa, ale nie az tak bardzo czytanie po angielsku zajmuje mi troche wiecej czasu, nie wiem czy dam rady wygospodarowac go az tyle w kazdym razie - albo albo...
Nie wiem jak jest to przetlumaczone na polski- moze w miare poprawnie, ale widzialem juz takie tlumaczenia, za ktore "tlumacz" powinien dostac 20 lat ciezkich robot w kamieniolomie.
2013-11-28 16:51:25, MamaMyszow napisał(a): Mam wersje polska i angielska... te jesienne wieczory to dlugie sa, ale nie az tak bardzo czytanie po angielsku zajmuje mi troche wiecej czasu, nie wiem czy dam rady wygospodarowac go az tyle w kazdym razie - albo albo...
Nie wiem jak jest to przetlumaczone na polski- moze w miare poprawnie, ale widzialem juz takie tlumaczenia, za ktore "tlumacz" powinien dostac 20 lat ciezkich robot w kamieniolomie.
Co oryginal to oryginal.
milej lektury.
Wersja oryginalna ciekawsza, soczystsza, chociaz polski przeklad nie jest zly.
Dzieki za przypomnienie .Gdyby nie Ty przegapilabym w natloku obowiazkow .Trzeci sezon American Horror Story
Tym razem o wiedzmiach .Moje klimaty .Moja muzyka .
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
Ksiazki polecam bardzo, mam nadzieje, ze czytacie to w oryginale, jezyk prosty, przystepny a jednoczesnie nie pozbawiony specyficznego poczucia humoru. Przyjemnosc jednym slowem.
Mam wersje polska i angielska... te jesienne wieczory to dlugie sa, ale nie az tak bardzo czytanie po angielsku zajmuje mi troche wiecej czasu, nie wiem czy dam rady wygospodarowac go az tyle w kazdym razie - albo albo...
Dzieki za przypomnienie .Gdyby nie Ty przegapilabym w natloku obowiazkow .Trzeci sezon American Horror Story
Tym razem o wiedzmiach .Moje klimaty .Moja muzyka .
Oj tam Oj tam, jakieś gusła, zabobony, diabelskie moce a fuj! /na stos!
Efcia
podoba się mnie, że się Tobie podoba dla mnie już to, że akcja odbywa się w Nowym Orleanie plasuje ten sezon na 1 miejsce...no może nie nie tylko to.
kręcą już 4 sezon...
Threesome - odkryty przez nas kilka dni temu. Jezeli ktos lubi angielskie poczucie humoru to polecam z reka na sercu. 3 przyjaciol: On i Ona, On = para hetero + gej, tworza czasem ze soba lozkowy trojkat. Ona... zachodzi w ciaze wiecej szczegolow nie moge zdradzic. Zart sytuacyjny, totalny absurd - zrywamy boki ze smiechu, dla mnie serial trafiony w 10 - lubie takie poczucie humoru.
Moze polecicie jakis serial na dlugie zimowe wieczory??? Od razu moze napisze, ze nie lubimy o wampirach, czarnej magii, zombie i takich tam... ogladnelismy juz dziesiatki seriali, zaczela sie przerwa swiateczna... czegos mi brakuje Zaczelam ogladac Sopranos i Fairly Legal, Wire dalej nie dla mnie, ale to za malo, zwlaszcza kiedy moge poswiecic temu troche wiecej czasu
Radzik, jakie wrazenia po obejrzeniu ostatniego odcinka 3 serii Homeland???