|
|
---|---|
Argosman | Post #1 Ocena: 0 2012-06-04 08:47:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
Mam problem z moim nowym subem Pioneer S-21W. Kupilem go dośc okazyjnie na ebay, podpiąlem do mojego kina domowego, opartego na amplitunerze Sony STR DH-510. Sub dziala, ale nie daje w ogóle basów, a że ma funcję standby, po kilku minutach się wylącza. Czyli nie wykrywa potrzeby dzialania, czy coś... Bylem pewien, że coś jest nie tak, ale dziewczynki wlączyly sobie Kinect Star Wars i sub odżyl! Dźwięk byl niesamowity. O co więc może chodzić? Do amplitunera mam podlaczone jeszcze - dekoder, Media Player i Wii. Jako, że jestem zielony, jeśli ktoś ma pomysl o co chodzi, będę wdzięczny za pomoc.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2012-06-04 08:56:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
nie masz skonfigurowanego suba, nie we wszytkich trybach pracy działa Sub.
Np gdy idzie po DDTS, czy inny dzwięk przestrzenny, sub zawsze szaleje, przy stereo już nie. Ale wystarczy przełączyć się w tryb 2+1 I sub zadziała. Nie znam twojego amplitunera, ale zapewne trzeba sobie skonfigurować siłę dźwięku na wszystkich kanałach i właśnie kiedy co ma działać. Na pewno jest wszytko OK, skoro po właczeniu gdy sub zadziałał. Konsole do gier zazwyczaj wysyłają dzwięk przestrzenny, Tunery sat itp wysyłają Stereo, dopiero trzeba wybrać z menu urządzenia wysyłającego by wysyłał dźwięk PURE, lub AC3, Albo DD itd. Inne wyjście to przetwarzanie dźwięku sterego, np z odtwarzacza mp3, na dźwięk przestrzenny i to ustawiać na amplitunerze. Tu masz do pobrania instrukcję, widzę że nawet jest po polsku Tak to jest, jak ja kupiłem amplituner to żeby go uruchomić i skonfigurować to z Inż Beatą spędziliśmy prawie cały dzień ![]() Jak masz do niego kalibrator to też ci pomoże w ustawieniu siły dźwięku w pomieszczeniu, tak by na ile to możliwe siedząc w różnych miejscach słyszeć podobny przestrzenny dźwięk. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Argosman | Post #3 Ocena: 0 2012-06-04 09:56:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
No to mnie pocieszyleś, naprawdę jestem wdzięczny. Masz rację, ten amplituner to jest czarna magia, brat mi podlaczal większośc urządzeń.
Dzięki wielkie. |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2012-06-04 11:18:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hehe, po prostu po woli trzeba załapać "co projektant" miał na myśli
![]() Właśnie przeglądam instrukcję do twojego aplitunera. Jak załapiesz jego tok myślenia to obsługa i konfiguracja staje się prosta. Ty masz tylko jeden tor dźwięku, i jedną strefę odtwarzania. Wyobraź sobie zaprogramowanie urządzenia, które ma możliwość odtwarzać 3 źródła w 3 strefach, inaczej mówiąc 1 urządzenie, 3 pokoje i w każdym inna muzyka ![]() EDIT, zajrzyj na stronę 48 instrukcji Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|