MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybor glosnikow. Spece ujawnijcie sie :)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Alter_Ego

Post #1 Ocena: 0

2011-12-12 23:10:57 (13 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-04-2010

Poszukuje sensownych glosnikow, baza juz jest:http://www.whathifi.com/review/Denon-D-M38DAB

Zastawialem sie nad KEF Q5
KEF Q5
lub czyms ze stajni B&W, Monitor Audio, Tannoy ?

W zadnym wypadku cuda techniki typu technics, pioneer, wharfedale itp.

Sprzet ma odtwarzac muzyke a nie Łubu-dubu ze stajni mtv czy vivy ;-)

Nadal wacham sie nad wyborem czy 2 kolumny wolnostojáce czy raczej monitory plus subwoofer?

Bede dzwieczny za wskazowki co do wyboru kolumn bo mozna spedzic pol zycia wybierajac i nie zdecydowac sie bo zawsze cos, tam ,cos tam, cos tam ;-)

Cena do piéciuset szterlingow, niezaleznie czy nowe czy uzywane.
Dziekuje.

ps:
Licze na was bo na siebie juz nie moge, taki mam kociol w glowie :-?

"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2011-12-12 23:19:22 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

a co byś powiedział o Tannoy DC6?
Powiem ci, ścian nie przestawia, ale uszko tak rozkosznie łechta ;)

nawet jak kupisz 2 podłogowe i jakiś subik tak ze 150 to masz ładną scenę w pomieszczeniu do 35m kw.

sprawdzone przetestowane.

ja kupiłem sobie cały zestawik że pod kino leci, ale zazwyczaj i tak słucham w stereo + sub z plików FLAC, albo płyt, poza filmami oczywiście.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2011-12-12 23:29:44 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-12-12 23:40:10 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no te jajeczka że tak powiem mocno grają, ale mają małe ale :/
to typowe kino domowe, nie do słuchania muzyki ;)
Znaczy przynajmniej takiej o jakiej rozumiem że rozmawiamy.

Co do poświątecznych wysprzedaży nówek albo prawie nówek to się zgadzam.

Tuż po świetach i po nowym roku można kupić głośniki warte w sklepie np 1000 funtów za 300,
Kiedyś były do sprzedania głośniki za 1000 funia, warte 4000 jeszcze na gwarancji.
Po prostu gościu kupił sobie nowe i te mu już nie były potrzebne.
Trzeba tylko szukać szukać szukać.

Co do KEF to faktycznie jest to w polsce znana i uznana firma, to takie muzyczne VW i Audi ;-):-]

A jak chcesz kupić sobie B&W to ja bym polował na nie nowe, ale jak komuś się znudzą 800 Series Diamond, ech
Niedwano znajomy sprzedał w stanie cymes, głaskane za 800 funtów pare.
Ależ to pięknie gra, choć nie bez kozery było by dodać do tego głośniki które troszkę zmiękczą dzięki.
Ale sa niesamowite. Nowe kosztują więcej za 1 szt

Do góry stronyOffline

Alter_Ego

Post #5 Ocena: 0

2011-12-12 23:45:38 (13 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Krak, 680f przekracza budzet o jakies 2 stowy a uzywanych na jebeju nie ma.

Edzia, z tego zestawu to ciekawy wg mnie moze byc ten sub bo do plastikowych jajeczek jestem zrazony. To nie ma byc sprzet dolbysurroundsoundthxsmasakra 20+4 o mocy tryliona watt ;-) tylko 2+1 lub tylko 2 ktory to bedzie potrafil czysto zagrac np: Vangelisa czy Nigel'a kennedy'ego. Zareczam ze nie w mp3 :-D
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2011-12-12 23:47:24 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

he, powiedz mi ile razy do roku wymieniasz głośniki??
Albo na ile lat chcesz kupić głośniki?

To jest coś co można kupić na wiele lat.
Więc albo kupisz coś o 200 funia tańszego co znudzi ci się za rok i za rok czy dwa wydasz znowu kilka set funtów, albo wydasz teraz więcej i przez kilka lat będziesz cierpiał z braku powodu by kupić coś innego :>

Będę ci współczuł w bólu bo odkąd kupiłem te głośniki okazji miałem wiele by kupić wyrąbane w kosmos głośniki z pewnych rąk, za niewielkie pieniądze, ale za chiny nie byłem wstanie przekonać siebie samego że będzie to usprawiedliwiony zakup :(

Przelicz i przemyśl.

Do góry stronyOffline

Alter_Ego

Post #7 Ocena: 0

2011-12-13 00:12:43 (13 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-12-12 23:47:24, krakn napisał(a):
he, powiedz mi ile razy do roku wymieniasz głośniki??
Albo na ile lat chcesz kupić głośniki?

Powinny wystarczyc do najblizszego losowania lotto w ktorym wezme udzial wiec na troche powinny wystarczyc ;-)

Cytat:

2011-12-12 23:47:24, krakn napisał(a):

Będę ci współczuł w bólu bo odkąd kupiłem te głośniki okazji miałem wiele by kupić wyrąbane w kosmos głośniki z pewnych rąk, za niewielkie pieniądze, ale za chiny nie byłem wstanie przekonać siebie samego że będzie to usprawiedliwiony zakup :(

Przelicz i przemyśl.

Mam tak samo z moim Luxmanem ktory kurzy sie w pl :-[

Chyba faktycznie lepiej bedzie poczekac na poswiateczne niechciane prezenty na jebeju albo przeceny w sklepach.

Krak, co bys doradzil w wersji 2+1?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2011-12-13 00:32:27 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Tak jak powiedziałem, nie wiem jak duże masz pomwieszczenie, ale TANNOI DC6, ew TANNOY DC4 świetne są, nie są za mocne, nie oczekuj że bedą ci przenosić ściany, czyli łubu dupu na nich nie zrobisz.
Choć nie jedną impreze na nich zrobiłem i z livingu na ogrodzie tańce były :)
Daaaa rade.
Ale mają za to to co jest chyba najważniejsze, niesamowicie czty i przyjemny dzwięk.

Mam kolor capucino, czyli te brązowe, wyglądają delikatnie ale zarazem elegancko.

Trochę ciężkie nie pamiętam ile ważą ale wczoraj jak przestawiałem jedną bo Becia wstawiała choinkę to było co podnieść, tak że nawet jak mieliśmy twardą podłogę to głośniki nie podskakiwały ani nie drżały, stoją na igłach.

Generalnie jestem bardzo bardzo zadowolony.

Zasadniczo mam ustawione odcięcie dzwięku na 80, ponizej wszytko robi Sub, powyżej idzie na głośniki.
Ale nieraz zmieniam konfiguracje i wsztko leci na głośniki i też jest nieźle, tyle że mam podpięte dwoma torami (2x2 kable na każdy głośnik)

Miałem kiedyś lepsze, ale jak teraz patrzę z perspektywy to dochodzę do wniosku że te są na tyle elastyczne że spełniają moje oczekiwania, mimo ze o 1/4 tańsze.

Jedynie co kiedyś może sobie kupie to własnie B&W 800 Series Diamond, bo mam ampli 7.1 + 2 strefy, ale to śpiew przyszłości bo jw pisałem, ciśnienia absolutnie nie ma.

Nie wiem jak duże cisnienie dzwięku lubisz, czyli jak głośno ma to grać, bo jednak TAnnoy DC4 jest trochę ciche, DC6 za to już nieźle daje... choć oczywiście są mocniejsze.

Tylko cały czas jest dylemat, na ile ty słyszysz dźwięki, i ile dla ciebie ważna jest czystość a ile moc.
ja wolę czyste niż mocne, jeżeli chodzi o media :)
Najlepiej gdybyś wybrał się do jakiegoś sklepu gdzie można sobie posłuchać.

Do góry stronyOffline

sowas

Post #9 Ocena: 0

2011-12-13 01:33:40 (13 lat temu)

sowas

Z nami od: 01-01-1970

Polecam acoustic energy aegis nero three. Na ebayu można wyrwać po 150 za szt. najlepiej weź ze sobą płytę która znasz i przejedź się po sklepach z prośba o odtworzenie ja tak robiłem i wszyscy zawsze mi udostępniali sprzęt. Dużo zależy pod co je podepniesz. Mnie wybór zająl 6 miesięcy a i tak żałuje ze nie dołożyłem do elite.

[ Ostatnio edytowany przez: sowas 13-12-2011 01:35 ]

Do góry stronyOffline

asajlumsiker

Post #10 Ocena: 0

2011-12-13 01:55:43 (13 lat temu)

asajlumsiker

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-12-2011

Zacznijmy od tego,ze do tej"bazy"nie ma zadnego sensu dobierac konkretnych glosnikow.Kup byle jakie plastiki i bedziesz happy:)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,