MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak przywiezc telewizje z Polski :)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 6 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-02-25 06:10:52 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-02-25 00:42:55, desperado67 napisał(a):
Cytat:

2012-02-24 19:06:59, krakn napisał(a):
Cytat:

2012-02-24 18:33:02, desperado67 napisał(a):
Tak się zastanawiam na co komu polska kiczowata tv, no ale jak się nie rozumie angielskiej.

no widzisz, a dla mnie to własnie angielskie programy są kiczowate, i to kiczowate mizdrzenie się ... :-Y:-Y:-Y

No i zamiast płacić za Virgin kilkadziesiąt funtów, mam te same kanały popularnonaukowe (BBC HD, Discovery itd itp,) za kilkanaście.
Malo tego Czasami do nas wpadają angielscy znajomi, bo my mamy jakieś mecze za free, a oni w virgin czy Sky, muszą słono za ten mecz zabulić, poza pakietem :-]
Choć mnie akurat sport mało interesuje, no może jak są ładne siatkarki ;-):-]:-]

Myślałem że biznesmeni z tym akurat nie maja problemu.Angielskiej może nie lubisz bo nie jest polityczna i nie działa na głowe:-D

Z tym nie mają problemu znaczy z czym tym?
Bo nie rozumiem?
no z tym nie mam problemu, wigry nie kupuje :-]

Nie oglądam politycznych programów, programy z wiadomosciami przenoszę na koniec listy, albo na osobną listę programów, gdzieś w pobliże telezakupów i innych śmieci :-P.

A jeżeli chodzi o język to nie ma za dużo problemu, bo wystarczy wcisnąć jeden przycisk na pilocie i często jest wybór nie tylko napisów, ale również wybór ścieżki dźwiękowej.
bywa że nawet w kilku językach.

Poza tym w SKY choć niby można program nagrać to podobnie jak w N-ce, nic z tym więcej nie zrobisz, a w cyfrze ja mogę sobie skopiować to co nagrałem i zachować, obrobić wyciąć itd.
Mogę mieć swój dekoder, taki jak lubię a nie taki jak mi wciskają.

no i po co przepłacać? za TV, jak można wydać te pieniądze na coś przyjemniejszego. :-]
To tylko TV do usypiania i robienia dźwiękowego tła w domu :-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2012-02-28 11:22:25 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2012-02-28 11:24:31 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-02-28 11:19:34, marrga114 napisał(a):
ja dopiero od tygodnia jestem w Londynie i jeszcze nie zastanawiałam się nad takimi sprawami. Ale trzeba bedzie to ogarnąć, bo warto wiedzieć co się dzieje w kraju.
czyli dwie strony do sprawdzenia ...
jeszcze jakieś sugestie?

Tak, polecam te stronkę i szczególne zwrócenie uwagi np. na punkt 2i, dotyczy to również "kolegów" powyżej.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2012-02-28 11:49:19 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Ok sprzatam ten spam, i Proszę o zapoznaniem się z regulaminem, szczególnie przytoczonym fragmentem przez 12.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-02-28 11:56:15 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Pomijam kwestię spamu.
Free który nie jest za free, to raz, dwa fakt w blokach wiecznie anteny jest często zabronione.
Tyle że nie wprowadzamy w błąd że faktycznie Kanał kultura i TVP będąca za free jest przez ta stronę całkowicie za free.

Następnie, wiele osób limity transferu.
A przesył obrazu sporo obciąża limity, może się okazać że koszt przekroczenia limitu przewyższa roczny pełnym HD abonament polskiej TV

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #6 Ocena: 0

2012-02-28 12:35:15 (13 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

emigrantka1985, marek_poznan, marrga114, williamov - udzielacie się w tym temacie, rozmawiacie ze sobą, ale niestety, Wasze konta zostaną zablokowane, bo piszecie z jednego IP, a to jest sprzeczne z regulaminem, do którego wyżej podał link Dwunasty.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2012-02-28 13:51:46 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

CzarnaKawa

Post #8 Ocena: 0

2012-06-11 01:31:20 (13 lat temu)

CzarnaKawa

Kobieta

Z nami od: 03-06-2012

Cytat:

2012-02-24 19:10:52, picasso1974 napisał(a):
Cytat:

2012-02-24 18:33:02, desperado67 napisał(a):
Tak się zastanawiam na co komu polska kiczowata tv, no ale jak się nie rozumie angielskiej.

mnie się tez podoba jak co niektórzy ślepo patrzą w miejscową TV i udają ze coś rozumieją :-D:-D:-D

chyba znasz to z autopsji... nie mierz innych swoją miarą...

Do góry stronyOffline

Yvonne_67

Post #9 Ocena: 0

2012-06-11 02:43:47 (13 lat temu)

Yvonne_67

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

A ja nie rozumiem tych ludzi, ktorzy wkladaja tyle wysilku i pieniedzy, by przywozic sobie i instalowac polska telewizje:-o.

Przyjezdzaja do Anglii po lepsze zycie, czesto wiaza przyszlosc z tym krajem, wiec logicznym jest, ze nalezaloby sie intergowac ze wszystkim, co nas tutaj otacza.

Polska telewizja, polska prasa, Polacy w pracy, polscy znajomi, zakupy w polskich sklepach, polski kosciol,....- to przypomina takie polskie ghetto.
Niektorzy siedza po kilka lat i w prostych sytuacjach pytaja o tlumacza - zenada.

A przeciez ogladanie angielskiej telewizji, czytanie angielskiej prasy (moze czesto ze slownikiem) i sluchanie angielskiego radia to swietny, darmowy i chyba najlepszy sposob na nauczenie sie jezyka angielskiego.

Przy tym zaczynamy miec wieksza wiedze, co sie tutaj dzieje, a nie tam w Polsce, wiec latwiej o rozmowy z Anglikami na tematy, o ktorych oni lubia rozmawiac, czesto z prasy czy z telewizji.

To daje mnostwo korzysci - lepszy angielski, lepszy obraz Polaka w oczach Anglikow, szanse na lepsza prace, wiedza o otaczajacym swiecie oraz mozliwosc nawiazania ciekawych znajomosci z Anglikami
(no, bo o czym mozna rozmawiac z Polakiem, ktory zna 3 slowa na krzyz i siedzi zamkniety w polskim swiatku z polska telewizja?).

Do góry stronyOffline

Strona WWW

mocarella

Post #10 Ocena: 0

2012-06-11 09:11:25 (13 lat temu)

mocarella

Kobieta

Z nami od: 04-06-2009

przez pierwsze 4 lata w UK, tez nie mialam polskiej tv, co wplynelo w duzej mierze na moj jezyk angielski.
ale nigdy sie nie zapieralam, ze nie postaram sie o dekoder z polski. tesknilam za ulubionymi programami, serialami i porankami z tvn.
lubie usiasc sobie przed tv o 17.50 czekajac na Gugale i jego wiadomosci.
i tak od dwoch lat mam polsat.

jak teskno mi za angielska tv, nie ma problemu. mam rowniez kilka programow.

to, ze mieszkam w UK, nie oznacza ze mam sie zupelnie odciac od swiata.

dlaczego myslisz, ze ogladajac "moj polsat" moge miec gorszy obraz Polaka w oczach anglika?

troszke przesadzone.

acha, a moja mala coreczka strasznie lubi bajeczki na JIM JAM, ktore podawane sa w jezyku angielskim.
dla kazdego cos dobrego:)

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,