A teraz odnośnie instalacji :
Sama instalacja jest bardzo prostą sprawą.
Jeśli obecnie masz internet z virgin to z małego pudełeczka ze ściany wystaje końcóweczka z gwintem ( F -typ gniazdka/wtyczki ) prawdopodobnie masz tam dokręcony przewód koncentryczny który dochodzi do modemu i jest wkręcony dokładnie tak samo jak to gniazdka w pudełku przymocowanego do ściany.
Po otrzymaniu tunera z virgina (V box) w zawartości kartonu odnajdziesz mały trójnik i przewód koncentryczny taki sam jaki masz już pomiędzy modemem a pudełkiem w ścianie.
Odkręć śrubkę ( złączkę F ) na kabelku przy modemie , dokręć trójnik od strony wejścia trójnika, od stony wyjść dokręć przewód który masz od trójnika do modemu ...
... i tu wydaje mi się że potrzebujesz znaleźć, dokupić dodatkowy przewód od trónika do Vboxa /tunera.
sam przewód wygląda mniej więcej tak :
przewód
wiem , maplin niestety nie należy do najtanszych sklepow ale podałem to tylko jako przykład.
Po dokręceniu przewodów od trójnika do modemu i do Vbox'a podłącz Vboxa do telewizora, prądu i gotowe.
Po pierwszym włączeniu tuner będzie ściągał aktualizacje itp.
Później postępuj z instukcjami wyświetlanymi na ekranie telewizora.
Być może bedzie trzeba zadzwonić na nr telefonu 150 /151 (bezpłatny) i aktywować usługę/kartę.
Ot i cały kłopot z instacją.
[ Ostatnio edytowany przez: user105 23-01-2011 12:56 ]