MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Guylian

Post #1 Ocena: 0

2010-10-24 23:51:45 (15 lat temu)

Guylian

Kobieta

Z nami od: 29-11-2007

Mam pytanie do ekspertow i prosze o rozjasniajace mroki mojego umyslu :-D jasne odpowiedzi. Chcialabym kupic nagrywarke z twardym dyskiem i podlaczyc ja do dekodera polsatu i virgina jednoczesnie. Czy taki zestaw bedzie dzialal (powiedzmy nagrywam "Usta usta" a ogladam cos ang. w tym czasie:-)). Mam stary dekoder polsatu bez mozliwosci nagrywania, niestety.
Jaka nagrywarke polecacie i jak to podlaczyc (nagrywarka do dekodera i dalej do tv???), zeby dzialalo?
Z gory dzieki za podpowiedzi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-10-25 07:29:40 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

do staroci to stary poczciwy VHS :)

Hm tak sie zastanawiam czy to ma sens pod wzgledem finansowym, czy aby nie warto pomyslec nad albo kupienie, wydzierzawieniem tunera sat z nagrywaniem, ew na linuxie dremboxa i zamontowac dvd recorder, wtedy rozwiazany problem 2 pudelek w jednym, ah tylko ze to polsat...

No i dochodzimy do odpowiednikow dawnych vhs, ...
wlasciwie to wystarczy wybrac taki ktory zadowoli cie wyjsciami dzwieku i obrazu.

Ale apropo's wyjsc, zastanawia mnie jakie i ile masz wyjsc euro, w dekoderze i czy na tym dodatkowym jest sygnal bo to roznie bywalo, warto sprawdzic czy zaswieca sie 2 telewizory jednoczesnie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Guylian

Post #3 Ocena: 0

2010-10-25 17:04:52 (15 lat temu)

Guylian

Kobieta

Z nami od: 29-11-2007

Dekoder rzeczywiscie jest juz leciwy i za pol roku chyba go wymienie (albo zmienie nadawce - jeszcze sie zobaczy).
Przemyslalam temat i chyba poczekam sobie do konca umowy z polsatem i wymienie na cos z mozliwoscia nagrywania, a teraz zdecyduje sie na cos takiego: http://www.comet.co.uk/shopcomet/product/532916/LG-RHT498H bo i tak jest mi potrzebne. Dziex krakn

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2010-10-25 17:31:15 (15 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

jesli masz kompa (nie laptopa), to prosciej kupic karte TV, np: www.ebuyer.com/product/113946...

Do góry stronyOffline

leyla76

Post #5 Ocena: 0

2010-10-25 19:15:14 (15 lat temu)

leyla76

Z nami od: 11-08-2007

po podlaczeniu powinien dzialac. jednak jezeli oba dekodery beda szly tylko przez nagrywarke to niestety nie bedziesz mogl jednoczesnie nagrywac z polsatu a ogladac z angielskiej, bo to co nagrywasz to bedziesz musial ogladac.
ja bym to podlaczyla tak, ze zalozmy jeden dekoder podlaczasz do nagrywarki, a drugi do nagrywarki i jednoczesnie pod telewizor. jezeli masz oczywiscie z danego dekodera 2 wyjscia SKART, ewentualnie SKART i HDMI jezeli masz takie mozliwosci.
ja mam nagrywarke z twardym dyskiem i dekoder polsatu, podlaczony pod nagrywarke SKARTem, angielska telewizje mam z freeview, ktore wbudowane jest zarowno a tv jak i nagrywarke.wiec ja ogladam jeden program a nagrywam drugi bez zadnych problemow.

co do nagrywarki to ja mam Toshiba combi, 3 w 1,

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002FL46IY/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=&seller=

ja jestem bardzo zadowolona.

[ Ostatnio edytowany przez: leyla76 25-10-2010 19:22 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,