MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Domowe centra MMedialne?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

clockwork_orang

Post #1 Ocena: 0

2010-09-05 16:52:51 (15 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2010-09-05 16:08:24, krakn napisał(a):
hehe, no waga to nie wszytko, ale we wzmacniaczach tak zazwyczaj jest, im lepszy tym bydle cięższe :>
Syn ampasadora izraela niedawno sprzedawał swoje wzmacniacze, 2 szt na każdy kanał osobny, wielkości metr na metr i z 30cm w pionie, waga około 70kg sztuka, w 3 osoby było co dźwignąć.
ech myślałem że skoro kupił nowszy zestaw to zrobimy dila, ale lipa ;)) dobra cena, ale i tak sobie usiadłem, na te kable mi brakło a co tu mówić o reszcie głośniki wielkości szafy :)))
ale cisus, brzmiało to u niego jak bym był na sali koncertowej
straciłem ponad godzine na słuchaniu, coś pięknego.
Ale wróciłem na ziemie i mam Onkyo 906, niezłe możliwości i fajne brzmienie :)

Co do płytki fakt maleństwo, kiedyś dostałem na odchodne z firmy kompa co się nazywa shuttle, to chyba pierwsza firma która kiedyś zaczęła robić na rynek takie małe kompy wielkości tostera.
jakiś czas robił jako serwer sieciowy, bo ma ciche chłodzenie choć nie bezdźwięczne.

ale to o sprzęcie, a co miało by być oprogramowaniem by używać tego jako typowe media center? nie mów ze Windows :>

3m.... choc slyszalem juz o drozszym 8-)

plyta ITX i dobra obudowa + jeden cichy wentylator 12' - nie uslyszysz z kilku cm...

co prawda, nie lubie napelniac kieszeni MS, ale win7 pro/ultimate daje rady - bez problemu wykrywa i odtwarza DVB-T na slabym sprzecie (barton 2500xp+ i 2GB ddr400 + gf6800gt)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-09-05 16:59:38 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

simon, kiedyś mówiono że CD to plastykowa muzyka bez duszy.

owszem mp3 to lipa choć bardzo wygodna i oszczędna, ale istnieje format FLAC jest niemal bezstratny więc jakość jest bardzo dobra, do tego stopnia że jest akceptowalna przez melomanów, no może nie tych ekstremistów :)))

mam sporo płyt jazzowych w tym formacie.
hm, nie mam jakiegoś wyrąbanego sprzętu w kosmos, ale jest z półki średniej a głosniki nie są plastykowe i praktycznie nie słyszę i nie odczuwam różnicy miedzy flac a płytą CD, natomiast MP3 nawet z wysokim bitrate tak, strata to strata.

Niestety, moje bardzo stare zbiory płyt musiałem się pozbyć kilkanaście lat temu, po prostu musiałem spakować się do jednej walizki i jakoś nie czuję potrzeby by kupować od nowa.
A teraz czarnych płyt już praktycznie się nie produkuje, ot ciekawostka dla zapaleńców.

Centra są dobre, ułatwiają życie a jakość taka jak zapisany materiał :)

sprzęt przydatny zwłaszcza jak używa różnych się mediów w więcej niż jednym pomieszczeniu, poza tym szybki wygodny dostęp do materiałów zdjęć itd na różnych urządzeniach w sieci.
zresztą nie ma co wymieniać bo wiemy o co chodzi.

Filmy i koncerty coraz częściej przesyłane sa w wysokiej przestrzennej jakosci AC3 DD i zapis w tym formacie nie popsuje :)

a jak juz jesteśmy przy dzwęku to rozwala mnie gdy film w jakości HD5,1 w polskim wydaniu spłaszczony jest do mpg 2.1 :[

pozostaje wtedy wybranie dźwięku oryginalnego i napisy.
poza tym kwestia dobrego sprzętu...
gdzie się zaczyna dobry a gdzie zaczyna doskonały? czy głośniki za 1k za sztuke, czy za 3 czy za 30 000 funtów są dostatecznie dobre by usłyszeć różnice? :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2010-09-05 17:27:42 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-09-05 17:50:06 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

w polsce miałem martineza i keff, tutaj kilka lat temu kupiłem Onkyo 906 i tannoy DC4 signature, 5 + suba lokalnej produkcji MJ Accoustic, troszkę żałuję że nie kupiłem DC6, no ale opór był w kieszeni jak na jeden zakup wszystkiego.
na pewno kupię coś na front, miałem możliwość kupic używane Dimension TD12, sit za relatywnie baardzo dobre pieniądze ale miałem silny opór opozycji w domu, no i fakt że straszne kląkry,
Prawdopodobnie na froncie staną głośniki B&W 803 Diamond w kolorze Rosenut, ale nie bede kupował nowych, już kilka razy miałem okazje kupić w stanie idealnym za 1/3 ceny.
Dlaczego te?
bo je słyszałem i podobają mi się i pod względem dźwięku i wykonania, gdybym nie kupił tannoy to bym kupił ale stereo tylko własnie te, a kolor zgra się z pozostałymi głośnikami i meblami.
Ale zanim je kupie to może potrwać nawet kilka lat :))) bo nie mam presji

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-09-05 17:55:11 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-09-05 18:15:54 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Qba, hm, czy aby on się nie wystawia na dorocznych prezentacjach HiFi np w hotelu Sobieski w Krakowie?
mam wrażenie że tam o tej firmie słyszałem.
musiałbym przejrzeć więcej info ale mam takie wrażenie :)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-09-05 18:21:06 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-09-05 19:31:34 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

własnie jestem bo sutej kolacji i nie chce mi się ruszyc na górę, ale do "łóżka" przejże swoje archiwum i zerknę czy ja aby nie słuchałem "twojego wujka" bo jakoś mi się własnie skojarzyć bo bywałem na targach i pokazach.

o przeróbkach to się wie, faktem też jest ze są fachowcy i macherzy, ci pierwsi faktycznie zrobią cuda ci drudzy, to rożnie bywa, sam wiesz ze samo wymienienie części na podzespoły z wysokiej pułki to nie wszystko i nie zawsze oznacza poprawę dziwięku bo akustyka ma swoje prawa.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-09-05 19:45:33 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-09-05 20:17:27 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

oj kurcze trochę daleko mieszkasz miałbym do ciebie sprawę, w uaktualnieniu softu w moim onkyo, niestety nie da się tego zrobić przez net, tylko RS :/
a jakoś tutejszym fachowcom nawet z onkyo nie ufam, a w swoich kompach nie mam rs :/

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,