MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Licencja-tv/komp/tel czy musze płacic abonamenty / licencje

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-02-12 06:53:16 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

a ci u których wynajmujesz pokój płacą abonament?
nie pamiętam jak jest symbol formy bo zgłaszaliśmy przez net, ale jeżeli oni płacą to ty nie musisz, i w sumie dziwne że w ogóle przysłali na ten adres, możesz ew poprosić ich by podali ci numer klienta i wpisz w ta formę ze tu juz jest płacone, a u tych gdzie mieszkasz dorzuć im się i po sprawie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2010-02-12 18:49:45 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2010-02-12 19:16:55 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Kolega juz chyba pisal, ze tamta para nie chce placic za licencje, bo cos tam. Czy nie chca jej przenosic na ten adres.
Ktos licencje miec musi pod tym adresem (jak macie tv i ogladacie), bo nie dadza Wam spokoju.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

autofan

Post #4 Ocena: 0

2010-02-12 19:34:49 (15 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Najlepsza beke mam kiedy ludzie ruszaja niebo i ziemie w imie obrony" parudziesieciu "funtow.Podejrzewam ,ze wiekszosc jest pewna ,iz to niesprawiedliwe a ja zapytam z innej strony ,czy warto tak kombinowac za te marne grosze?No chyba ,ze nie wystarczy na nastepna zgrzewke piwa.
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2010-02-12 21:18:22 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Living in shared accommodation

If you live in shared accommodation, such as student digs, the type of licence you'll need depends on the type of tenancy agreement you signed. If you signed a joint tenancy agreement then a single TV licence will cover the whole house. If you've signed individual tenancy agreements then you'll need a separate licence to watch TV in your own room, but if you've only got TVs in communal areas you'll just need one licence for the property.

If you are lodging with someone else you'll need a separate licence to watch TV in your own room unless you are related to, in a relationship with, or are a live-in employee of (e.g. au pair) the home owner.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-02-12 21:43:18 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Armada

Post #7 Ocena: 0

2010-02-12 21:46:51 (15 lat temu)

Armada

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 03-02-2010

Cytat:

2010-02-12 19:16:55, Richmond napisał(a):
Kolega juz chyba pisal, ze tamta para nie chce placic za licencje, bo cos tam. Czy nie chca jej przenosic na ten adres.
Ktos licencje miec musi pod tym adresem (jak macie tv i ogladacie), bo nie dadza Wam spokoju.

Richmond ma racje licencja musi byc jesli ogladacie telewizje.
Kilka lat temu mieszkalam z kilkoma osobami w domu. Wszyscy mieli telewizory ale nikt sie nie kwapil,zeby placic licencje.
Wiem,ze przychodzily jakies listy ale nikt sie tym nie martwil.Az pewnego dnia wracajac z pracy dopadl mnie pan inspektor, zastal mnie otwierajaca drzwi wiec juz nie mialam szansy sie wykrecic.(teraz z perspektywy czasu wiem,ze jednak moglam, wcale nie musialam go wpuszczac do domu)Zaczal zadawac pytania o ilosc odbiornikow telewizyjnych w domu, jakie kanaly ogladamy.Powiedzialam,ze nie mam pojecia o innych telewizorach a ten tutaj w living roomie jest zepsuty i stoi sobie tylko.( to najszczersza prawda)Glupia bylam wtedy i niedoswiadczona....Poza tym oznajmilam panu inspektorowi,ze przebywam w tym domu tylko jako gosc,za tydzien wyprowadzam sie do innego mieszkania.( rowniez prawda)Gdy spytalam czy on chce,zebym zaplacila jakis rachunek powiedzial ze nie, to tylko takie short interview.
Short interview skonczylo sie otrzymaniem rachunku na moje nazwisko( glupia podalam swoje prawdziwe dane :-| )
A ze w tym domnu juz nie mieszkalam, dowiedzialam sie dopiero dlugo,dlugo po fakcie.Jak otrzymalam wezwanie do sadu....Napisalam list wyjasniajacy,ze czuje sie oszukana-pan inspektor wprowadzil mnie w blad!!!! ale wysluchac mnie nie chcieli...Kare zaplacilam wtedy cos ok.300 funtow plus koszty sadowe.
Mam nauczke, nikogo do domu nie wpuszczam. A tv licence place, teraz juz we wlasnym domu.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,