Str 99 z 105 |
|
---|---|
ZlotaPerla2 | Post #1 Ocena: 0 2023-11-30 13:25:42 (rok temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Nie ma i na mojej pirackiej jeszcze.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
tesstickle | Post #2 Ocena: 0 2023-12-02 13:05:05 (rok temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Król życia
2015 1 godz. 40 min. ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
rafald | Post #3 Ocena: 0 2024-01-22 12:31:37 (rok temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2023-11-30 00:40:07, stanislawski napisał(a): Z tego co wiem, to Phoenix gra cały film "na jednej twarzy". Film zaś jest gniotem historycznym - co można by wybaczyć (załóżmy, że "na motywach" ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>stanislawski</i> 30-11-2023 00:40 ] Obejrzałem wczoraj i niestety z większością zarzutów mogę się zgodzić. Żeby nakręcić film, w którym chyba ponad połowę czasu zajmują perypetie patchworkowej rodziny, niekoniecznie trzeba wykorzystywać biografię Napoleona. Po prostu nuda. I tyle. |
ZlotaPerla2 | Post #4 Ocena: 0 2024-01-22 13:29:49 (rok temu) |
My obejrzeliśmy Inception z Pitem ... bardzo bardzo dziwny film, Matrix to szczeniak.
I nowy Joker, Joker mi się nawet podobał. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
tesstickle | Post #5 Ocena: 0 2024-01-22 14:09:08 (rok temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2024-01-22 13:29:49, ZlotaPerla2 napisał(a): My obejrzeliśmy Inception z Pitem ... bardzo bardzo dziwny film, A mi się podobał za każdym razem ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
|
|
rafald | Post #6 Ocena: 0 2024-01-22 14:47:38 (rok temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat: 2024-01-22 13:29:49, ZlotaPerla2 napisał(a): My obejrzeliśmy Inception z Pitem Znaczy z DiCaprio? |
ZlotaPerla2 | Post #7 Ocena: 0 2024-01-22 16:10:35 (rok temu) |
Oczywiscie, ze Dicaprio - moja dysleksja!
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2024-01-22 20:06:58 (rok temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ciekawe, jak beda wygladaly recenzje przy nowych stadardach oscarowych:
nowe zasady By mieć szansę na nominację do Oscara w kategorii Najlepszy film, obraz będzie musiał spełnić dwa z czterech poniższych standardów: STANDARD A: REPREZENTACJA NA EKRANIE (film musi spełnić przynajmniej jeden z warunków standardu): przynajmniej 30% aktorów drugoplanowych/epizodycznych musi reprezentować co najmniej dwie spośród grup: kobiety, mniejszości rasowe, osoby LGBTQ+, osoby niepełnosprawne (fizycznie lub intelektualnie) przynajmniej jeden z odtwórców głównych ról lub istotnych ról drugoplanowych musi pochodzić z niedostatecznie reprezentowanej grupy rasowej lub etnicznej wątek fabularny (temat, narracja) musi być związany z co najmniej jedną spośród tych grup: kobiety, mniejszości rasowe, osoby LGBTQ+, osoby z niepełnosprawnością fizyczną lub intelektualną, niedosłyszące STANDARD B: ZESPOŁY KREATYWNE I SZEFOWIE DZIAŁÓW (film musi spełnić przynajmniej jeden z warunków standardu): co najmniej dwa z następujących stanowisk kierowniczych działów kreatywnych powinny być piastowane przez osoby z wspomnianych wyżej mniejszościowych grup: casting, zdjęcia, muzyka, kostiumy, reżyseria, montaż, fryzury, charakteryzacja, produkcja, scenografia, dźwięk, efekty specjalne, scenariusz co najmniej jeden z powyższych działów powinien być kierowany przez osobę reprezentującą mniejszość rasową lub etniczną co najmniej 30% całej ekipy filmowej powinny stanowić osoby z wspomnianych wyżej mniejszościowych grup STANDARD C: PŁATNE PRAKTYKI I STAŻE, OBECNOŚĆ W BRANŻY (film musi spełnić oba warunku standardu): duże studia i dystrybutorzy muszą mieć stały program płatnych staży w różnych działach. Staże mają być skierowane do osób z tych grup: kobiety, mniejszości rasowe, osoby LGBTQ+, osoby z niepełnosprawnością fizyczną lub intelektualną, głuchonieme. Małe studia i niezależni dystrybutorzy muszą mieć co najmniej dwie osoby na płatnych stażach reprezentujące którąś z powyższych grup mniejszościowych studia/dystrybutorzy/firmy finansujące produkcję filmów muszą oferować programy szkoleń i rozwoju umiejętności osobom reprezentującym jedną z powyższych grup mniejszościowych STANDARD D: REPREZENTACJA W MARKETINGU, REKLAMIE I DYSTRYBUCJI studio i/lub wytwórnia muszą mieć na kierowniczych stanowiskach zespołów zajmujących się reklamą/dystrybucją/PR-em co najmniej kilka osób pochodzących z niedostatecznie reprezentowanych grup. |
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2024-01-22 21:37:52 (rok temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Spoko, to JankoMuzykant sie zalapie ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
ZlotaPerla2 | Post #10 Ocena: 0 2024-01-27 17:31:54 (rok temu) |
Jednym okiem oglądam Ferrari, jednym, bo drugie jest w kuchni i szykuje imprezę, a do tego nie tłumaczone (z napisami) i muszę się wsłuchiwać.
Czy to jest dramat? taki potężny człowiek, tyle kobiet, a syn ... Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|