MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do Kina czy na Film? - Recenzje filmow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

Str 10 z 105

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2010-01-21 19:38:23 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Detektyw Holmes wraz ze swoim nieodłącznym partnerem i najlepszym przyjacielem Dr. Watsonem będzie musiał zmierzyć się z jednym z najpotężniejszych przeciwników. Do tej pory udało mu się pokonać psa Baskervillów czy Kubę Rozpruwacza. Lord Blackwood jest jednak zupełnie innym antybohaterem. Działający w tajnym stowarzyszeniu człowiek, to inteligentny i sprytny - niczym sam główny bohater - czarny charakter, który posługuje się mocami jakich żaden człowiek nie jest w stanie kontrolować. Kiedy udaje się go pojmać Watson rezygnuje z pracy z Sherlockiem, a sam brytyjski kryminolog nie może znaleźć sobie uczciwego zajęcia. Przed samą egzekucją więzień wzywa do siebie detektywa i opowiada mu o tym, że jego powieszenie to tylko początek, bo sama śmierć nie jest końcem lecz właśnie inicjacją. Niedługo po wykonaniu wyroku, Blackwood zostaje przez kogoś zauważony na cmentarzu, jak swobodnie spaceruje wśród nagrobków, a kolejni powiązani z nim ludzie zaczynają umierać w dziwnych okolicznościach. Jeszcze raz duet Watson - Holmes łączy umiejętności aby sprostać tym razem mocom okultyzmu, magii i alchemii. Nic jednak nie umknie wyczulonemu umysłowi Sherlocka i niesamowitej dedukcji jego partnera Johna Watsona.

no i nie wiem....mieszane mam uczucia po tym filmie...podobaly mi sie zdjecia Londynu z tamtej epoki,wprost przemawialy do mnie,podobala mi sie rowniez muzyka Hansa Zimmera...polubilam samego Sherlocka Holmesa za jego dziwacztwa i ciete komentarze...ale...czegos mi w tym filmie brakowalo i czuje jakis dziwny niedosyt...jak dla mnie da sie obejrzec z tym ze jest to ale zawieszone gdzies w niewypoiedzianej prozni
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jess31

Post #2 Ocena: 0

2010-01-21 19:46:45 (15 lat temu)

Jess31

Kobieta

Z nami od: 17-06-2008

Efka zgadzam sie z toba calkowicie maksymalnie ... brakowalo czegos, wiecej pasji wiecej napiecia, o wlasnie napiecia! wszystko jest piekne w tym filmie, piekne widoki, piekna muzyka, piekne kostiumy ale brakuje pieprzu i soli ... :-D

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2010-01-21 19:53:05 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

No i musialam obejrec ten film jako kontynuacje LOCK,STOCK AND....

Przekręt- Snatch. Film złożony z kilku opowieści, które splatają się wokół historii o handlu diamentami. Fabuła opowiada poza tym o walkach psów, kradzieży samochodów, walce na pięści i upodobaniach środowiska przestępczego. Zawikłana intryga kryminalna służy ukazaniu barwnego świata ekscentrycznych postaci - wśród których odnajdziemy gangsterów, szefów mafii, bokserów i Cyganów.

dobra gangsterska komedia ,barwne przerysowane postacie ,swietny jezyk;-)tego typu filmy zdecydowane zyskuja ogladane po angielsku,swietna zabawa ...nie zaluje ,ze obejrzalam
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-01-24 22:42:18 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #5 Ocena: 0

2010-01-25 00:56:01 (15 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Z recenzjami efki nie mam szans, wiec tylko moje zdanie dorzuce
Did you heard about Morgan's, sympatyczna komedia nie zmuszajaca do wysilku myslowego oczywiscie z happy endem.
Jak zwykle spodziewalam sie wiecej, ale rozczarowana strasznie tez nie bylam.
Up in the air, jak kocham Clooneya - to ta rola troszeczke mnie rozczarowala, ale jako fanka ocean's eleven i braci poprzeczke stawialam wysoko. Nie komedia a raczej dramacik z zabawnymi dialogami chwilami

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #6 Ocena: 0

2010-01-25 00:58:27 (15 lat temu)

ciesza

Kobieta

a teraz ja robaczek jeden szykuje sie na ninja assassian, zapowiedzi mnei bardzo wciagnely i mam nadzieje, ze film bedzie rownie porywajacy. Poczekam, az moj Troll sie zbierze i ruszamy do kina

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #7 Ocena: 0

2010-01-26 14:36:02 (15 lat temu)

ciesza

Kobieta

Obajrzane w miedzyczasie: It's complicated.
Romans po 20 latach malzenstwa i 10 letniej przerwie rozwodowej:-]
Oczywiscie komedia romantyczna, co to mozna sobie wieczorem przed spaniem oebjrzec. Porazona filmem Mamma Mia, czekalam tylko kiedy Meryl Streep zacznie spiewac, na szczescie nie mialo to miejsca:-]
Ninja assasian wciaz czeka w kolejce do obejrzenia do czwartku lub piatku:-]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-01-26 14:40:12 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #9 Ocena: 0

2010-01-26 15:03:38 (15 lat temu)

ciesza

Kobieta

Czy wspominalam o Taking of Pelhalm 123?
Mi sie podobal, co prawda w napieciu nie trzymal, alemilo bylo znowu popatrzyc na Johna Travolte jako zbira porywajacego wagonik w metrze:-]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-01-26 15:09:08 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,