Cześć, chciałbym Wam polecić bardzo dobrze zapowiadający się film.
Nadchodzi największa demolka roku!
Największe gwiazdy kina akcji po raz pierwszy w jednym filmie!
Grupa najbardziej niebezpiecznych i wysoko wyspecjalizowanych najemników wyrusza z misją, której nikt inny nie odważył się przyjąć. Muszą zlikwidować latynoskiego dyktatora, który od ponad 20 lat znęca się nad swoimi obywatelami i zagraża innym krajom.
Kalifornia musi sobie radzić sama – Arnold Schwarzenegger wraca do akcji, a wraz z nim Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Mickey Rourke i Bruce Willis. Jedyną osobą, która mogłaby skopać im tyłki jest Chuck Norris, którego na szczęście tu nie ma.
Nie wiem czy juz byl polecany film Kwiat Pustyni (flower desert) niesamowity film .Naprawde polecam....
''Powstały w oparciu o bestsellerową powieść "Kwiat pustyni", film jest autobiografią Waris Dirie. Urodzona w Somalii, w jednej z koczowniczych osad, w wieku 5 lat zostaje poddana rytualnemu obrzezaniu, w wieku 13 lat sprzedana mężczyźnie za żonę, by w końcu zostać amerykańską supermodelką. Obecnie ma 44 lata i pracując jako rzeczniczka Organizacji Narodów Zjednoczonych, przeciwdziała praktykom obrzezania na całym świecie.''
Przed chwila obejrzalam chyba najsmutniejszy z ostatnio przeze mnie ogladanych filmow. Film o swiecie po koncu swiata.
O swiecie w ktorym nie ma juz nic, zadnej nadziei, zadnego zycia, zadnej motywacji...
Jest tylko slepa egzystencja z rozpedu, przetrwanie pozbawione celu, gdzie jedyna ucieczka od otaczajacej rzeczywistosci jest samobojstwo.
W filmie nie ma zadnych spektakularnych, katastroficznych scen. Jest za to realizm: jak na prawde moglby wygladac swiat po zagladzie, jakims blizej niesprecyzowanym kataklizmie- i ten wlasnie realizm jest straszny.
Droga/ The Road- film Johna Hillcoata na podstawie ksiazki Cormaca McCarthyego
Swiat pokrywa szary pyl i w takiej wlasnie ponurej scenerii utrzymany jest caly film. Flora i fauna umiera. Pozostali przy zyciu to bandy degeneratow- kanibali polujacy na bezbronnych ludzi.
Jedna wielka makabra jak z jakiegos koszmarnego snu.
Glowny bohater (Viggo Mortenstain) desperacko probuje zachowac w tym wszystkim czlowieczenstwo, uratowac syna i przekazac mu system wartosci.
Czy jednak ma na to szanse w takim swiecie?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
2010-08-24 17:18:45, DFray26 napisał(a): Cześć, chciałbym Wam polecić bardzo dobrze zapowiadający się film.
Nadchodzi największa demolka roku!
Największe gwiazdy kina akcji po raz pierwszy w jednym filmie!
Grupa najbardziej niebezpiecznych i wysoko wyspecjalizowanych najemników wyrusza z misją, której nikt inny nie odważył się przyjąć. Muszą zlikwidować latynoskiego dyktatora, który od ponad 20 lat znęca się nad swoimi obywatelami i zagraża innym krajom.
Kalifornia musi sobie radzić sama – Arnold Schwarzenegger wraca do akcji, a wraz z nim Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Mickey Rourke i Bruce Willis. Jedyną osobą, która mogłaby skopać im tyłki jest Chuck Norris, którego na szczęście tu nie ma.
POLECAM!!
Usnelam na tym filmie. Zdecydowanie nie dla mnie, podejrzewam, ze facetom moze sie podobac. Jak dla mnie to typowe, nuddnnnee kino akcji. Jeszcze zeby fabula byla ciekawa...
2010-08-24 22:54:19, Oliwka555 napisał(a): Nie wiem czy juz byl polecany film Kwiat Pustyni (flower desert) niesamowity film .Naprawde polecam....
''Powstały w oparciu o bestsellerową powieść "Kwiat pustyni", film jest autobiografią Waris Dirie. Urodzona w Somalii, w jednej z koczowniczych osad, w wieku 5 lat zostaje poddana rytualnemu obrzezaniu, w wieku 13 lat sprzedana mężczyźnie za żonę, by w końcu zostać amerykańską supermodelką. Obecnie ma 44 lata i pracując jako rzeczniczka Organizacji Narodów Zjednoczonych, przeciwdziała praktykom obrzezania na całym świecie.''
Czytałam książkę "Kwiat Pustyni"; niesamowita, bardzo poruszająca historia. Czytając ją, zastanawiałam się, dlaczego takie okrutne rzeczy dzieją się jeszcze w tych czasach. Cierpienie człowieka dla kultury? W moich oczach, to tortury, zarówno fizyczne jak i psychiczne.
Film o niczym, ze scenariuszem pisanym na kolanie w trakcie krecenia. Angelina walczy jak niezniszczalny robot, niemalze przesciga w tym Steven'a Segala... nieprawdopodobnosc pogania nieprawdopodobnosc.
Salt potrafi wspinac się po elewacji wiezowca, przeskakiwac w trakcie jazdy po autostradzie z ciezarowki na inne samochody, wyskakiwac z auta i metra podczas jazdy, wydostac sie z pedzacego po autostradzie auta policyjnego bez szwanku, skakac ze smiglowca bez spadochronu do jeziora, dogonic niemal winde zjezdzajaca do schronu podziemnego, zeskakujac po konstrukcjach szybu windy, walczyc wrecz z kilkoma agentami i zabijac z zimną krwia, wysadzac, zatruwac, celnie strzelac…
Coz...Film bardzo slaby...
Co do Olbrychskiego to jestem mile zaskoczona.
Nie tylko o samym filmie, ale rowniez o kobiecych postaciach i stereotypach.
Ja na pewno nie wybieram sie na to do kina. Obejrze w kinie domowym jak wyjdzie na DVD, wtedy bede mogla przewijac jak nie bedzie mi sie podobac.
he he dobre
tak poza tym, szkoda ze znow Angelina wcielila sie w kalke Lary Craft i pani Smith... taka tam hollywodzka sieczka he he
a, i porownanie (z recenzji) do postaci z filmow Luca Besson swietne!
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett