MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do Kina czy na Film? - Recenzje filmow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 22 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

Str 22 z 105

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-05-19 21:56:50 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2010-06-14 20:33:07 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

"That Beautiful Somewhere" - http://www.imdb.com/title/tt0496408/

Nie wiem czy nie pisalam juz o tym filmie wczesniej. Bardzo kanadyjska produkcja, duzo krajobrazow, malo aktorow i dialogow. Troche smutny.
Film pokazywany glownie na festiwalach filmowych.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2010-06-16 04:06:20 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Robin Hood Ridleya Scotta

Chyba najlepsza wersja legendy o Loksley jaka dotychczas ogladalam.
Russel Crowe jest bezbledny w rolach roznego rodzaju wojownikow, tak i tym razem wykreowana przez niego postac jest po prostu swietna.
Cate Blanchett(tolkienowska Galadriel;) jako "twarda sztuka" u jego boku, tez nadaje lady Marion charakteru i autentycznosci.

Film jest z cala pewnoscia niezla frajda dla milosnikow opowiesci o zakapturzonych banitach z Sherwoodzkich lasow.I jest przykladem na to, ze dobrze znana historie mozna przedstawic w zupelnie inny, nowy sposob.

edit:Loxley winno byc chyba;)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 16-06-2010 04:07 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

anuna

Post #4 Ocena: 0

2010-06-16 11:23:29 (15 lat temu)

anuna

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Ja tu akurat nie moge sie zgodzic. Czulam sie, jakbym zmarnowala 3h...Od zakonczenia seansu w glowie kolatalo mi się uporczywie jedno pytanie: dlaczego ten film nazywa się Robin Hood? Serio – gdybym nie zobaczyła tytulu, sadzilabym ze pomylilam sale kinowe. Przez ponad 137 minut filmu, jedynym co go łaczy ze slynna legenda sa imiona glownych bohaterow – Robina (Longstride'a, Loxleyem staje się on dopiero okolo 40. minuty) oraz Marion. Podejrzewam, ze jakby tytul filmu byl zupelnie inny, to by mi sie podobal. To historia sprzed Robin Hooda, gdzie Russell Crowe w ogole nie pasowal. Calosc az za bardzo przypomina przygody starego, dobrego gladiatora Maximusa:-Y A to chyba mial byc film o czyms zupelnie innym. No i ja sobie wyobrazalam Robina zawsze jako przystojnego mlokosa, a nie jako podstarzalego faceta z lekka nadwaga...
Dorzucam jeszcze fakt, ze Robin Hood byl znany z tego, ze umial sie swietnie poslugiwac lukiem, a Russell moze uzyl go ze dwa razy, a reszta to miecze i bijatyki.
Podsumowujac: jako film opowiadajacy historie Robina z Loxley, zasluguje w mojej opinii na calkowite potepienie. Jesli jednak potraktowac go jako osadzony w sredniowieczu film przygodowy, opowiadajacy historie walczacego o wolnosc ubogiego szlachcica, plasuje sie calkiem niezle. Choc pojawiaja się momenty, gdy od strony ekranu czuc delikatny powiew nudy.
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2010-06-16 15:07:15 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Wiesz, ja uwielbiam angielskie legendy, w tym historie Robin Hooda.Widzialam chyba wszystkie wersje, od tej emitowanej w PL dawno,dawno temu;) poczynajac, gdzie faktycznie Robin byl cukierkowo ladniutkim chlopczykiem, "synem" Herna Mysliwego, a Marion delikatna i wiotka arystokratka (jakims cudem tez swietnie poslugujaca sie lukiem).

Tylko ze wlasnie elficko szczupli i zjawiskowo piekni bohaterowie jakos mi sie kloca z XIII wiecznym obrazem wojownika / rycerza.
Stylizacja postaci a'la Braveheart jakos bardziej do mnie przemawia, jest po prostu bardziej autentyczna.

Tak samo "zabieg" z pochodzeniem Robina...Miedzy innymi dzieki temu historia, powtarzana tyle razy nie jest wierna kopia poprzednich a przez to nie traci nuda czy oklepaniem.
Mnie sie wlasnie podobalo ze jako rasowy "wojownik" Robin walczy glownie na miecze. Luk i strzaly, jak i kaptur przyslaniajacy twarz - cechy jakby nie bylo charakterystyczne - zostaly swietnie wyeksponowane we wlasciwym momencie i bardzo zreszta dobrze, ze nie zdominowaly calego obrazu, ze nie na tym sie rezyser skoncentrowal.

Tyle samo jest tam Maximusa co Legolasa w Balianie z Krolestwa Niebieskiego, po prostu jako glowny bohater ma wszystkie cechy, ktore jako taki miec powinien.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

anna69

Post #6 Ocena: 0

2010-06-16 15:13:38 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

dokladnie mi tez sie podobal ten Rebin Hood :-) to tak jakby jego pocztek, poczatrek historii czlowiek w kapturze, banity wyjetego spod prawa.....przekonala mnie ta wersja zapewnei ja jeszcze kiedys obejze :-)

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2010-06-16 15:15:11 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Kurcze mam spore zaleglosci :-oCzas sie brac w karby i zabierac za ogladanie filmow;-)
Robin Hooda bardzo chcialam obejrzec ,tyle sie nasluchalam ,ze glowa puchnie a ja lubie sobie sama wyrabiac opinie:-D
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Van_Helsing

Post #8 Ocena: 0

2010-06-16 15:22:03 (15 lat temu)

Van_Helsing

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2007

Kazdemu podoba sie co innego - jednemu blondynki innemu szatynki ;) dla mnie ten film to jedno wielkie dno produkcji amerykanskiej.

To nie byl Roobin Hood to byl Gladiator 2 - film mial zmieniona fabule co strasznie mi sie nie podobalo.
Anuna napisala wszystko - podpisuje sie pod tym ... Uwierzcie mi ale byly to moje najgorsze 3 godziny spedzone w kinie
Do dzisiaj sie trzese jak pomysle o tej wersji Robin Hooda a mialem wielkie oczekiwania idac do kina. Jedyne co mi sie podobalo w tym filmie i musze przyznac ze niezle im to wyszlo to napisy koncowe :-|

Dzieki wam dzien juz mam z glowy tak mi nerwy puscily mysac o tym filmie ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Van_Helsing 16-06-2010 15:52 ]

Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2010-06-16 16:09:32 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:

2010-06-16 15:15:11, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Kurcze mam spore zaleglosci :-oCzas sie brac w karby i zabierac za ogladanie filmow;-)
Robin Hooda bardzo chcialam obejrzec ,tyle sie nasluchalam ,ze glowa puchnie a ja lubie sobie sama wyrabiac opinie:-D

he he a ja ostatnimi czasy nadrabiam zaleglosci:)
jak taki kinomaniak normalnie no :-D
tyle, ze wiekszosc z tych filmow juz tu opisano...
a Robin Hood jak to Robin Hood, jestem pewna,ze Ci sie spodoba ;)

Cytat:
2010-06-16 15:13:38, anna69 napisał(a):
dokladnie mi tez sie podobal ten Rebin Hood :-) to tak jakby jego pocztek, poczatrek historii czlowiek w kapturze, banity wyjetego spod prawa.....przekonala mnie ta wersja zapewnei ja jeszcze kiedys obejze :-)

ja tez:-D

Cytat:
2010-06-16 15:22:03, Van_Helsing napisał(a):

Dzieki wam dzien juz mam z glowy tak mi nerwy puscily mysac o tym filmie ;-)

cala przyjemnosc po naszej stronie :-P

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #10 Ocena: 0

2010-06-20 11:06:04 (15 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Ostatnimi czasy tyle tej pilki w TV, przeczytawszy artykol o mundialu przypomnial mi sie dosyc fajny film Jerusalema o losach dwoch kolegow mieszkajacych w RPA. Film opowiada historie z zycia wzieta o dorastaniu w biedzie i dazeniu ku polepszeniu swego bytu...
polecam obejrzec 8-)

[ Ostatnio edytowany przez: mlody_leszczyk 20-06-2010 11:07 ]

Do góry stronyOffline

Strona 22 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,