Str 20 z 105 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
EFKAKONEFKA33 |
Post #1 Ocena: 0 2010-04-17 08:56:16 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Pamietacie ta ksiazke?
Ksiazke o niesfornym chlopcu i jego przygodach?
Wczoraj mialam przyjemnosc obejrzec film jestem zaskoczona jak i pozytywnie roczarowana
Bardzo lubie tego wesolego chlopca jak i czytac o jego niesamowitych przygodach i tarapatach w jakie sie zawsze pakuje
,dlatego szczerze powiedziawszy balam sie ,ze film bedzie klapa i nie odda klimatu ksiazki,nie bylo jednak tak zle i moje przypuszczenia i obawy sie niesprawdzily
Bazujac na opowiadaniach ze starszych przygod chlopca rezyserzy wymyslili calkiem zgrabna historyjke
Mikolajek po wysluchaiu historii jednego z kolegow ze szkoly jak i pozniej podluchaniu rozmowy rodzicow dochodzi do opacznych wnioskow ze juz wkrotce bedzie miec braciszka i w zwiazku z tym rodzice beda chcieli sie go pozbyc i zostawic w lesie
Zrozpaczony wymysla plan ratowania sytuacji pakujac sie w rozmaite klopoty
Film jak najbardziej familijny ,choc ja chcialam go zobaczyc juz od jakiegos czasu bo uwielbiam tego chlopca
[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 17-04-2010 08:58 ] Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #2 Ocena: 0 2010-04-21 19:22:20 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2010-03-25 10:36:07, anuna napisał(a):
"Shutter Island"
Akcja opowieści rozgrywa się w 1954 roku na małej wysepce, gdzie znajduje się więzienie dla szczególnie niebezpiecznych i obłąkanych przestępców. Do zakładu wysłanych zostaje dwóch detektywów, którzy mają tu przeprowadzić śledztwo w sprawie tajemniczego zniknięcia pacjenta tej placówki. W czasie dochodzenia policjanci natykają się na pajęczynę kłamstw, a niebezpieczny huragan i bunt więźniów sprawiają, że zostają unieruchomieni na wyspie.
Ksiazka wciagajaca, az sie nie chce przerwac czytania. Film za bardzo oczywisty od samego poczatku. Brak napiecia, wolno rozwijajaca sie akcja. Pominione dosc wazne motywy z ksiazki. Musze przyznac, ze Dicaprio naprawde spisal sie w roli Teddy`ego Danielsa. Swietna kreacja.
Wreszcie udalo mi sie obejrzec i calkowiecie zgadzam sie z ta opinia ...rzeczywiscie film przewidywalny  Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #3 Ocena: 0 2010-04-21 19:28:25 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Ten film mnie poruszyl ...
Tu znajdziecie opis :
Agora
Przerazajaca wizja jak wszystko co inne ,odbiegajace od stereotypu moze byc opluwane i potepiane przez moloch ,ciekawie pokazany mechanizm opowiadania sie za tlumem nawet jezeli niekoniecznie ma on racje
Polecam Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #4 Ocena: 0 2010-05-06 13:38:57 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
obsada: Renee Zellweger, Jodelle Ferland, Ian McShane
twórcy: reżyseria: Christian Alvart, scenariusz: Ray Wright, zdjęcia: Hagen Bogdanski
szczegóły: horror, USA, 2009
Emily Jenkins jako pracownik opieki spolecznej ma w obowiazku opieke nad 10 -letnia dziewcynka , nad ktora znecaja sie rodzice .
Co kryje sie za pozorami i czy prawda jest tak oczywista jak chcemy ja wdziec?
Nie taki tragiczny i najgorszy dreszczowiec ,mozna obejrzec choc wstrzasu nie bedzie
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #5 Ocena: 0 2010-05-06 13:44:46 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Opis z neta
Scenariopisarska Alice (Brittany Murphy) przeprowadza się do starego wiktoriańskiego domu. Zamierza tam odpocząć po przebytym załamaniu nerwowym oraz dokończyć na czas pisanie nowego dzieła. Jednak, kiedy się wprowadza, zaczynają dziać się dziwne rzeczy. Alice słyszy tajemnicze dźwięki i nie potrafi rozróżnić co jest prawda
dawno nie ogladalam takiego badziewia !!!
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
marcinb |
Post #6 Ocena: 0 2010-05-09 15:20:39 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Kick Ass
Ujme to tak - Boszszsz, i to ma byc film dla dzieci? Tarantino w gimnazjum. Dramat, po prostu dramat...
Az nie mam sily opisac fabuly. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|

|

|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #7 Ocena: 0 2010-05-09 15:22:32 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2010-05-09 15:20:39, marcinb napisał(a):
Kick Ass
Ujme to tak - Boszszsz, i to ma byc film dla dzieci? Tarantino w gimnazjum. Dramat, po prostu dramat...
Az nie mam sily opisac fabuly.
musialo byc rzeczywiscie tragicznie w takim razie  Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #8 Ocena: 0 2010-05-10 19:31:26 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
reżyseria: Nic Balthazar
scenariusz: Nic Balthazar jako na podstawie powieści "Niets is alles wat hij zei" i sztuki "Niets"
obsada: Greg Timmermans, Laura Verlinden, Marijke Pinoy, Pol Goossen
producent: Burny Bos, Peter Bouckaert, Erwin Provoost, Michiel de Rooij, Sabine Veenendaal
zdjęcia: Lou Berghmans
muzyka: Praga Khan
scenograf: Kurt Loyens
kostiumy: Heleen Heintjes
montaż: Philippe Ravoet
Dramat opowiada o chlopcu z objawami autyzmu ,wyalienowanego ze spoleczenstwa ,jego innosc staje sie powodem do kpin szkolnych kolegow ,ktorzy nie potrafia zaakceptowac faktu ,ze rozni sie od od reszty klasy.
Ben ,nie potrafiac odnalezc sie w swiecie nietolerancji oraz wiecznych szykan i osmieszenia ucieka w swiat gier gdzie moze byc kims zupelnie innym a nawiazywanie kontaktow z innymi ludzmi przychodzi z latwosci .W tym swiecie iluzji poznaje dzewczyne ,ktora potrafi zaakceptowac jego wewnetrzny swiat a nawet go pokochac .
Film porusza ciekawy problem spoleczny .Z brutalana szczeroscia pokazuje mechanizm dzialania tlumu ,ktory potrafi slabsza jednostke doprowadzic nad przepasc i by bez zadnych skrupolow i wyrzutow sumienia ja tam wepchnac .
To nie jest latwa historia a zakonczenie niekoniecznie musi byc happy endem .
|

|
 |
|
littleflower |
Post #9 Ocena: 0 2010-05-10 19:58:32 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Film opowiada historię muzułmanina Rizvana Khana (Shahrukh Khan) i jego żony Mandiry Khan (Kajol). Mężczyzna chce przekroczyć granicę w Nowym Jorku, jednak jego nazwisko i choroba - syndrom Aspergera (forma autyzmu), czynią go podejrzanym w związku z atakami. Rizvan jest bardzo inteligentny, jednak syndrom Aspergera ma wpływ na jego kontakty z innymi ludźmi - np. unika kontaktu wzrokowego, każdy komentarz rozumie bardzo dosłownie i jest nadwrażliwy na dźwięki, zapachy i kolory. Związek Rizvana i Mandiry napotyka przez to wiele trudności... Pierwsza część filmu jest oparta na losach pewnego małżeństwa, druga jest fikcją, która pokazuje co mogło dziać się dalej.
Jak dla mnie film bardzo dobry- chyta za serce i nie pozwala na zapomnienie. Dramat ktory wzrusza do lez- beczalam jak male dziecko- dotad na zadnym filmie tak sie nie wzruszylam, "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #10 Ocena: 0 2010-05-10 20:10:21 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Litlleflower .Przywracasz mi wiare w czlowieka  bo juz mialam sie dopominac czy tylko ja ogladam filmy  i chcialam prosic o polecenie mi czegos .
Moje modlitwy zostaly wysluchane
Z pewnoscia obejrze na dniach
dziekuje  Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|