Str 18 z 105 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
anuna |
Post #1 Ocena: 0 2010-03-25 10:29:55 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Cheltenham |
"The lovely bones" robi wrazenie. Jak ktos czytal najpierw ksiazke, a potem wybral sie do kina, to na pewno bedzie rozczarowany. Stad tez pewnie fatalne recenzje tego filmu. Ja najpierw jednak wybralam sie do kina, a potem przeczytalam ksiazke i musze przyznac, ze bardziej wciagnal mnie film. Ksiazka jak dla mnie byla chwilami naprawde nudna...Film przymal w napieciu. Swietna kreacja Saoirse Ronan - filmowej Susie Salmon.
Cytat:
2010-03-18 22:03:16, ciesza napisał(a):
the lovely bones zaintrygowana zapowiedzia obejrzalam.
14 letnia dziewczynka zostaje zamordowana przez sasiada, wystepuje w roli narratora w filmie. Z wlasnej woli utknela pomiedzy niebem i ziemia. Dosc interesujaca fabula, odrobine psychodeliczne obrazy robia wrazenie (koajrzy mi sie bardzo z Cela, mowie o zdjeciach choc klimat zupelnie inny). Nie poplakalam sie, bo nie bylo powodu, a chusteczki byly przyszykowane juz na zas. Porywajacy film to nie byl, ale zawsze cos innego po tonach romantycznych komedii. Postanowilam nie zawracac mego umyslu przemysleniami, bo nawet przez chwile nie dopuszczam do siebie... a zreszta mneijsza o to.
Adas 12/5/12
|

|
 |
|
|
anuna |
Post #2 Ocena: 0 2010-03-25 10:36:07 (15 lat temu) |
"Shutter Island"
Akcja opowieści rozgrywa się w 1954 roku na małej wysepce, gdzie znajduje się więzienie dla szczególnie niebezpiecznych i obłąkanych przestępców. Do zakładu wysłanych zostaje dwóch detektywów, którzy mają tu przeprowadzić śledztwo w sprawie tajemniczego zniknięcia pacjenta tej placówki. W czasie dochodzenia policjanci natykają się na pajęczynę kłamstw, a niebezpieczny huragan i bunt więźniów sprawiają, że zostają unieruchomieni na wyspie.
Ksiazka wciagajaca, az sie nie chce przerwac czytania. Film za bardzo oczywisty od samego poczatku. Brak napiecia, wolno rozwijajaca sie akcja. Pominione dosc wazne motywy z ksiazki. Musze przyznac, ze Dicaprio naprawde spisal sie w roli Teddy`ego Danielsa. Swietna kreacja. Adas 12/5/12
|

|
 |
|
anuna |
Post #3 Ocena: 0 2010-03-25 10:43:10 (15 lat temu) |
"Hachi: A Dog's Tale"
Profesor Parker Wilson (Richard Gere) na dworcu kolejowym znajduje szczeniaka. Szukając dla niego nowego domu, nieoczekiwanie tworzy się pomiędzy nimi niezwykle silna więź. Pies Hachiko codziennie o tych samych godzinach odprowadza i oczekuje swojego właściciela na dworcu. Jednak co się stanie, gdy pewnego dnia jego pan nie wróci?
Scenariusz filmu powstał w oparciu o prawdziwą historię.
Poplakalam sie jak dziecko. Ja niestety nie przepadam za zwierzetami, ale ten film jak dla mnie niesamowity. Hachi ukradl moje serce ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) I Richard Gere - jak zawsze relewacyjny!
Adas 12/5/12
|

|
 |
|
anuna |
Post #4 Ocena: 0 2010-03-25 10:44:14 (15 lat temu) |
A jutro wybieramy sie na "The Blind Side"  Juz sie nie moge doczekac ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Adas 12/5/12
|

|
 |
|
ciesza |
Post #5 Ocena: 0 2010-03-25 23:37:42 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
Shutter island streszczenie juz nie potrzebne 
Zdania wsrod znajomych sa podzielone, a ze wyjatkowo nie ogladalam filmu sama to - zdania sa podzielone.
Mi osobiscie film sie podobal, niektore momenty tylko sie dluzyly. Gra Leonardo zaskoczyla mnie pozytywnie. Nie wiem dlaczego, ale szlam na film z przekonaniem, ze troszke strachow bedzie, ale to nie ten kaliber filmowania
Troll co tu duzo mowic, przysypial co chwile, wiec uznaje, ze jego zdanie sie nie liczy, choc twierdzi, ze film byl taki sobie
|

|
 |
|
|
ciesza |
Post #6 Ocena: 0 2010-03-26 19:02:59 (15 lat temu) |
Alice in wonderlandhmm, recenzji juz bylo sporo, teraz pora na moje osobiste odczucia
Kreacje postaci - swietne, ale magii mi brakowalo.
Niebylam zachwycona, porawana, ani nic z tych rzeczy - moze juz jestem za stara?
Efka wybacz cyba poleglam na froncie dziecinnosci
Nawet udalo mi sie przysnac
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #7 Ocena: 0 2010-03-26 19:51:50 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2010-03-26 19:02:59, ciesza napisał(a):
Efka wybacz cyba poleglam na froncie dziecinnosci
Nawet udalo mi sie przysnac
Cieszka ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) spoko ja nigdy i nigdzie nie mowilam ,ze musi sie komus podobac bo mnie sie podoba .Kazdy ma inny gust ,kazdy lubi cos innego ...dzieki temu jest ciekawiej ...zanudzilabym sie gdyby wszyscy mysleli tak samo...
Masz wybaczone  znaj moje dobre serce...ja coz ,ostatnio sie opuscilam w ogladaniu ...nawal pracy .
doba moglaby miec 48 godz...
pocztam za to Wasze recenzje
wiec ogladajcie za mnie ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
xxxmalutka |
Post #8 Ocena: 0 2010-03-27 04:41:37 (15 lat temu) |
Z nami od: 22-01-2009 Skąd: bristol |
Desert flower- Kwiat pustyni
to tak wycięte z Film.Web
Powstały w oparciu o bestsellerową powieść "Kwiat pustyni", film jest autobiografią Waris Dirie.
Urodzona w Somalii, w jednej z koczowniczych osad, w wieku 5 lat zostaje poddana rytualnemu obrzezaniu, w wieku 13 lat sprzedana mężczyźnie za żonę, by w końcu zostać amerykańską supermodelką. Obecnie ma 44 lata i pracując jako rzeczniczka Organizacji Narodów Zjednoczonych, przeciwdziała praktykom obrzezania na całym świecie.
Moje odczucia  jak dla mnie film jest przerażający,szczególnie scena obrzeżania,najpierw matka tuli dziecko a później prowadzi na tortury,to jest nieludzkie
Pozostawię to bez większego komentarza ja nie mam serca do takich filmów wiec drugi raz go nie obejrzę.
Myślę że dla matek film jest przerażający dla osób z mocnymi nerwami godny polecenia!!! Plusy dla aktorki naprawdę śliczny profil.
|

|

|
|
feszter82 |
Post #9 Ocena: 0 2010-03-27 06:13:13 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2008 Skąd: Brak swierzopow |
The Blind Side
Scenariusz filmu oparty jest na książce "The Blind Side: Evolution of the Game" Michaela Lewisa. Przedstawia prawdziwą historię Michaela Ohera (Quinton Aaron), czarnoskórej gwiazdy futbolu amerykańskiego. Bohater w młodości był bezdomny. Pewnego dnia bogata rodzina Leigh Anne Touhy (Sandra Bullock) otoczyła go opieką, co pozwoliło mu zrealizować marzenia o karierze sportowej.
Od siebie dodam ze film ok,moze byc,w porzadku,nie jest zly,nie najgorszy etc. ale tez nie powala.Czasami smieszny,czasami smutny,czasami ciekawy,czasami mialki,ale jaka Sandra Bullock    .Niesamowite wcielenie,doskonala gra aktorska a Sandra to jak dla mnie ideal kobiety-Isn't she a beauty?
|

|
 |
|
ciesza |
Post #10 Ocena: 0 2010-03-27 21:00:21 (15 lat temu) |
jak widac z ta moja dziecinnoscia jeszcze nie jest tak zle, albo i czarodziej inny byl potrzebny.
Zaczarowana pierwsza czescia Nanny McPhee, nie moglam sobie odpuscic drugiej. Tak nie wiele potrzeba, zeby poczuc sie jak dziecko, zwlaszcza gdy jest sie otoczonym przez tlumy dzieci
Historia Niani wspomagajacej sie odrobina magi do zaprowadzenia porzadku i wychowania niesfornych dzieciaczkow. Obydwie czesci niemalze identyczne, co nie zmienia faktu, ze oglada sie rownie milo
|

|
 |
|