MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do Kina czy na Film? - Recenzje filmow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

Str 16 z 105

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ciesza

Post #1 Ocena: 0

2010-02-25 21:25:10 (15 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Cytat:

2010-02-22 09:29:21, krakn napisał(a):

Oglądał ktoś z was Dystrykt 9?
ja już startowałem z tym filmem 3 razy i wyłączałem po kilkunastu minutach, niby nowe spojrzenie ale jakoś tak .... dziwny :)

Bylam na tym filmie w kinie i conajmniej mnie rozczarowal, jak zwykle zapowiedzi byly dobre, a film nie bardzo. Poczatek jest rzeczywiscie dziwny, ale jak przebrnie sie przez caly dziennik zaczyna sie akcja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2010-02-26 17:30:30 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-02-25 21:25:10, ciesza napisał(a):
Cytat:

2010-02-22 09:29:21, krakn napisał(a):

Oglądał ktoś z was Dystrykt 9?
ja już startowałem z tym filmem 3 razy i wyłączałem po kilkunastu minutach, niby nowe spojrzenie ale jakoś tak .... dziwny :)

Bylam na tym filmie w kinie i conajmniej mnie rozczarowal, jak zwykle zapowiedzi byly dobre, a film nie bardzo. Poczatek jest rzeczywiscie dziwny, ale jak przebrnie sie przez caly dziennik zaczyna sie akcja.

mnie ten film sie podobal;-)ale jak to bywa z ludzmi ,kwestia gustu...jeden lubi ogorki a drugi ogrodnika corki jak to sie mowi;-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2010-02-28 09:48:54 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

FISH TANK
Zyciowa historia zagubionej nastolatki,ktora nie moze znalezc porozumienia z niewiele starsza od niej matka rownie zagubiona jak ona ,jesli nie bardziej ...Trudne relacje z matka i mlodsza siostra,samotnosc i alienacja wsrod rowiesnikow ,ktorymi pogardza .Calym swiatem dziewczyny do ktorego ucieka przed otaczajaca rzeczywistoscia jest taniec.Sytuacja jakby poprawia sie gdy na horyzoncie pojawia sie nowy partner matki,ktory jak nikt przedtem okazuje zaintereswanie pasja nastolatki.Czy nowy mezczyzna matki bedzie potrafil zastapic dziewczynie ojca? Czy jest mozliwa miedzy nimi zdrowa relacja i wiez za jaka Mia teskni?

Nie zostaje mi nic innego jak z czystym sumeniem polecic do obejrzenia i samemu wniknecie w zagmatwane meandry ludzkiej psychiki..
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-02-28 11:58:16 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Polecalam wczesniej w tym watku:

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/70/22665/Do-Kina-czy-na-Film-Recenzje-filmow,100#post354538
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2010-02-28 12:50:59 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2010-01-27 22:55:06, Richmond napisał(a):
Jak ktos chce zobaczyc jak sie mieszka w council estates to moze zobaczyc "Fish Tank". Film nagrodzony w Cannes i na paru innych festiwalach. Nie wiem tylko co mialo byc w nim takiego szczegolnego.

Szczegolnego moze nic,podobnie jak w "Czesc Tereska" czy "Galeriankach".Podobno w domysle rezyserka zadaje pytanie czy bohaterce uda sie uciec od swojego nieciekawego przeznaczenia,oraz czy znajdzie w tejze ucieczce miejsce na kobieca solidarnosc z matka i siostra?(stad kategoryzacja filmu jako kina kobiecego)
Na tym wlasnie ma niby polegac nieprzewidywalnosc tej opowiesci.

"bohaterki filmu-rozpaczliwie uwieszone swoich mezczyzn-definiuja siebie jedynie w odniesieniu do roznic seksualnych.15letnia Mia broni sie przed ta klasyfikacja.Gardzi rozrywkami swoich rowiesnic,ktore probuja nasladowac wyuzdane ruchy tancerek z teledyskow.Kiedy nikt nie widzi,cwiczy taniec hip-hopowy-raczej aseksualny,wymagajacy przede wszystkim duzej sprawnosci i wyczucia rytmu.Wrazliwosc maskuje agresja,glod uczuc-izolacja przed swiatem..."

Historie skonstruowano w taki sposob, by kolejny raz, poruszyc kwestie:czy wybory,(ktorych dokonujemy w zyciu),osiagniecia(lub ich brak),podejscie do swiata i ludzi sa zdeterminowane naszym pochodzeniem. To samo zagadnienie przedstawia Dostojewski w "Zbrodni i karze" i wielu innych,bioracych "pod lupe"wszelkiego rodzaju patologie oraz zagrozenia( na plaszczyznie socjologicznej,a w sferze psychologicznej-tragizm)z nia zwiazane.Czasy sie zmienily,tak i tlem dla dramatu jednostki jest dzis blokowisko,dysfunkcyjne rodziny i "dresiarska" subkultura.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2010-02-28 12:53:52 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-02-28 11:58:16, Richmond napisał(a):
Polecalam wczesniej w tym watku:

Widzialam;-) ale ile ludzi tyle opinii i recenzji, kazdy patrzy na swiat przez inny pryzmat i czego innego w tym swiecie szuka
Ps.ja jestes poreszta jak niewierny Tomasz;-)sama musze zobaczyc i sama musze sobie wyrobic opinie
jak to spiewal Perfect:przezyj to sam...

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 28-02-2010 12:56 ]

Do góry stronyOffline

kasionek2002

Post #7 Ocena: 0

2010-02-28 14:48:38 (15 lat temu)

kasionek2002

Kobieta

Z nami od: 26-02-2010

Ostatni dobry film jaki ogladalam na kompie to Kac Vegas o wycieczce czworki kolegow na wieczor kawalerski jednego z nich,niezla komedia mozna sie posmiac:)godna polecenia.Co do kinowych nowosci..tydzien temu bylam na Wolfman z 5 gwiazdek daje 3,niby horror,chociaz jak dla mnie troche slaby...

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-03-01 22:06:54 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2010-03-06 21:59:24 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Alice in Wonderland -3D

Jeszcze swieze obrazy w glowie po wyjsciu z kina gdzie przyznam zderzenie z rzeczywistoscia bylo dla mnie po tym magiczym swiecie pelnym schizofremicznych stworzen bardzo przykre.Z przyjemnoscia wrocilabym do kina jeszcze raz i zanurzyla sie na nowo w ten czarodziejski swiat wyobrazni.Jestem zauroczona :-W
I nie jest to moich skromnym zdaniem film dla dzieci.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2010-03-08 15:43:05 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-02-06 21:16:46, Richmond napisał(a):
Dzisiaj moge polecic film "Cairo Time", dla koneserow, ktorzy sa zainteresowani kultura i zyciem wspolczesnym w Egipcie.

Dziekuje Richmond za polecenie tego filmu,mimo opinii Krakn ,ze jest to film dla starszych Pan8-)
Zdjeciami Kairu bylam urzeczona,jak dla mnie jest to historia milosna ktora sie tak naprawde zakonczyla zanim jeszcze dobrze sie nie zaczela...
I jeszcze jedno spostrzezenie:
Niby nie wydarzylo sie pozornie miedzy nimi nic a wydarzylo sie jednak tak wiele;-)
Zrozumieja ci co obejrza ;-)
-----------------------------------------
Starsza Pani 8-) oddala sie teraz na wypoczynek

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,