Str 12 z 105 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-02-02 19:56:54 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2010-02-02 20:16:40 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Vivienne | Post #3 Ocena: 0 2010-02-02 22:31:18 (15 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Cytat: 2010-02-02 19:56:54, prosiak napisał(a): no dobra czy ktos mi poleci jakis dobry film? cos lekkiego ot tak do obejzenia i poprawienia nastroju "Babe - swinka z klasa" (Babe. The Gallant Pig) "Babe - swinka w miescie" (Babe: Pig in the City) ![]() |
Post #4 Ocena: 0 2010-02-03 02:55:19 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2010-02-04 16:19:13 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm, dziś dowiedziałem się o tych suregates, tak się zastanawiałem co te zwierzaki takie popularne że je wszyscy oglądają
![]() Nie wiem czy już było, kilka dni temu ogladałem "krwawy diament" w sumie okrutny film, i zrobiony w amerykańskim szablonie, czyli jest ucieśniony, jest bohater cwaniak, i gdzieś przewinie się ostra niunia, ale warto zobaczyć, dobrze zrobiony. Na faktach autentycznych, mało tego można zobaczyć zalążek tego co dzieje się od czasu do czasu w krajach typu Uganda, Tanzania, Nigeria, Chad i dawna Somalia. To co pokazane to i tak wierzchołek góry lodowej. Film trzyma w napięciu, zapewne wiele pań będzie odwracało głowę momentami. Generalnie polecam, ale gdy dzieci pójdą spać Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2010-02-04 16:25:04 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
obejrzałem też Góra Czarownic / Race to Witch Mountain (2009)
Film dla małolatów, lądują kosmici, kilka efektów w stylu matixa. dołożone kilka numerów z predatora i do tego małolaty zbawiające świat. Zasadniczo nic szczególnego, że tak powiem film do kotleta, kupić bym nie kupił, a ale obejrzeć się da Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2010-02-04 19:16:34 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Nie wiem czy już było, kilka dni temu ogladałem "krwawy diament" w sumie okrutny film, i zrobiony w amerykańskim szablonie, czyli jest ucieśniony, jest bohater cwaniak, i gdzieś przewinie się ostra niunia, ale warto zobaczyć, dobrze zrobiony.
Blood diamond porusza problem wykorzystywania w konfliktach zbrojnych dzieci-zolnierzy,ukazuje mechanizmy dzialania czarnego rynku(przemyt diamentow),a wszystko to z wojna domowa Sierra Leone w tle. Ostra niunia czyli idealistka/dziennikarka chcaca naprawiac swiat, do spolki z afrykanerem - przestepca(Leonardo di Caprio) z diametralnie roznych pobudek udzielaja pomocy jednej z ofiar tejze wojny. Film jak najbardziej poruszajacy,moze nawet bardziej niz wszystkie dokumenty o afrykanskich dzieciach-zolnierzach czy kulisach handlu diamentami na discovey channel razem wzietych,byc moze wlasnie dlatego,ze przedstawiona(mniej lub bardziej dokladnie) historia jest prawdziwa. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2010-02-06 18:13:50 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
no dobrze troche sie pobawie a co tam...
skoro opisalam 2 filmy takie jak : lock stock and 2 smoking barrels snatch nie moge ,po prostu sumienie mi nie pozwala ![]() ![]() Rock n Rolla Jak dla mnie najlepszy z tych trzech,moge osobiscie ogladac do znudzenia i za kazdym razem bedzie u mnie wywolywal te same uczucia ,ktore powoduje zawarty filmie czarny humor i swietne postacie ...zagmatwana gangsterska fabula,odpowiedna dawka humoru,wyraziste postacie ... Lodynski przedsiebiorca zagmatwany w nieczyste interesy .lokalne czarne charaktery i pewien upadly gwiazdor rocka -gej plus pewna niezla cizia bedaca ksiegowa ![]() ![]() ![]() plus jak dla mnie za muzyke bo zawsze na to zwracam uwage i ![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
marcinb | Post #9 Ocena: 0 2010-02-06 18:23:09 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
I ta scena gdzie Tandy Newton tanczy z Geraldem Butlerem
![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2010-02-06 18:26:33 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2010-02-06 18:23:09, marcinb napisał(a): I ta scena gdzie Tandy Newton tanczy z Geraldem Butlerem ![]() scena i ten kawalek temu towarzyszacy ![]() dzis przeuchalam sobie po raz kolejny sountrack z tego fimu...poprawia mi humor ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|