MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do Kina czy na Film? - Recenzje filmow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

Str 12 z 105

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-02-02 19:56:54 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-02-02 20:16:40 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #3 Ocena: 0

2010-02-02 22:31:18 (15 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

2010-02-02 19:56:54, prosiak napisał(a):
no dobra czy ktos mi poleci jakis dobry film? cos lekkiego ot tak do obejzenia i poprawienia nastroju

"Babe - swinka z klasa" (Babe. The Gallant Pig)
"Babe - swinka w miescie" (Babe: Pig in the City);-)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-02-03 02:55:19 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-02-04 16:19:13 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hm, dziś dowiedziałem się o tych suregates, tak się zastanawiałem co te zwierzaki takie popularne że je wszyscy oglądają :)))

Nie wiem czy już było, kilka dni temu ogladałem "krwawy diament" w sumie okrutny film, i zrobiony w amerykańskim szablonie, czyli jest ucieśniony, jest bohater cwaniak, i gdzieś przewinie się ostra niunia, ale warto zobaczyć, dobrze zrobiony.

Na faktach autentycznych, mało tego można zobaczyć zalążek tego co dzieje się od czasu do czasu w krajach typu Uganda, Tanzania, Nigeria, Chad i dawna Somalia.
To co pokazane to i tak wierzchołek góry lodowej.
Film trzyma w napięciu, zapewne wiele pań będzie odwracało głowę momentami.
Generalnie polecam, ale gdy dzieci pójdą spać
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-02-04 16:25:04 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

obejrzałem też Góra Czarownic / Race to Witch Mountain (2009)

Film dla małolatów, lądują kosmici, kilka efektów w stylu matixa.
dołożone kilka numerów z predatora i do tego małolaty zbawiające świat.

Zasadniczo nic szczególnego, że tak powiem film do kotleta, kupić bym nie kupił, a ale obejrzeć się da
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2010-02-04 19:16:34 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Nie wiem czy już było, kilka dni temu ogladałem "krwawy diament" w sumie okrutny film, i zrobiony w amerykańskim szablonie, czyli jest ucieśniony, jest bohater cwaniak, i gdzieś przewinie się ostra niunia, ale warto zobaczyć, dobrze zrobiony.

Blood diamond

porusza problem wykorzystywania w konfliktach zbrojnych dzieci-zolnierzy,ukazuje mechanizmy dzialania czarnego rynku(przemyt diamentow),a wszystko to z wojna domowa Sierra Leone w tle.
Ostra niunia czyli idealistka/dziennikarka chcaca naprawiac swiat, do spolki z afrykanerem - przestepca(Leonardo di Caprio)
z diametralnie roznych pobudek udzielaja pomocy jednej z ofiar
tejze wojny.

Film jak najbardziej poruszajacy,moze nawet bardziej niz wszystkie dokumenty o afrykanskich dzieciach-zolnierzach czy kulisach handlu diamentami na discovey channel razem wzietych,byc moze wlasnie dlatego,ze przedstawiona(mniej lub bardziej dokladnie) historia jest prawdziwa.

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2010-02-06 18:13:50 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

no dobrze troche sie pobawie a co tam...

skoro opisalam 2 filmy takie jak :
lock stock and 2 smoking barrels
snatch
nie moge ,po prostu sumienie mi nie pozwala8-):-o nie napisac o kontynuacji w postaci

Rock n Rolla

Jak dla mnie najlepszy z tych trzech,moge osobiscie ogladac do znudzenia i za kazdym razem bedzie u mnie wywolywal te same uczucia ,ktore powoduje zawarty filmie czarny humor i swietne postacie ...zagmatwana gangsterska fabula,odpowiedna dawka humoru,wyraziste postacie ...

Lodynski przedsiebiorca zagmatwany w nieczyste interesy .lokalne czarne charaktery i pewien upadly gwiazdor rocka -gej plus pewna niezla cizia bedaca ksiegowa ;-) buduja klimat tego filmu...jak dla mnie swietne ,oczywiscie dialogi mistrzostwo(i nie wiem czemu zauwazylam znaczny postep w przeklinaniu po angielsku8-);-))
plus jak dla mnie za muzyke bo zawsze na to zwracam uwage i :-]dorzucam (z dobrci serca;-)) na zasadzie buy one get one free:-]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #9 Ocena: 0

2010-02-06 18:23:09 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

I ta scena gdzie Tandy Newton tanczy z Geraldem Butlerem :-D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2010-02-06 18:26:33 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-02-06 18:23:09, marcinb napisał(a):
I ta scena gdzie Tandy Newton tanczy z Geraldem Butlerem :-D

scena i ten kawalek temu towarzyszacy:-]
dzis przeuchalam sobie po raz kolejny sountrack z tego fimu...poprawia mi humor:-]
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,