MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do Kina czy na Film? - Recenzje filmow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

Str 11 z 105

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2010-01-26 15:21:43 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2009-11-14 21:11:22, ironiqus napisał(a):
Ja polecam starszy juz The Flood.
Wygenerowane obrazy zalanego Londynu sa naprawde realistyczne ...

wlasnie wczoraj otrzymany przesylka,dzis w zwiazku z blue tuesday8-) ktory od dzis bedzie ogloszony moim dniem nierobstwa;-)pozwolilam sobie leniuchujac na kanapie obejrzec to dzielo...
Szalejąca na otwartym morzu nawałnica uwalnia nieobliczalne siły natury, które niszczą wszystko, co spotkają na swej drodze. Potężna fala przypływu sunie nieuchronnie w stronę zachodniego wybrzeża Wielkiej Brytanii, prosto do ujścia Tamizy. Życie milionów niczego nieświadomych londyńczyków jest zagrożone. Inżynier Rob Morrison ma tylko kilka godzin, aby spróbować powstrzymać tragedię. Jego wiedza oraz współpraca ze specjalistką od budowy zapór, a jednocześnie ex-żoną Jessslyn oraz ojcem – wybitnym ekspertem od budowy zapór, to jedyna nadzieja dla Londynu.. Czy uda się ocalić miasto i jego mieszkańców przed totalną zagładą?

produkcja: Kanada , RPA , USA , Wielka Brytania gatunek: Dramat, Akcja

reżyseria Tony Mitchell scenariusz Matthew Cope , Nick Morley zdjęcia Pierre Jodoin muzyka Debbie Wiseman czas trwania: 188

Jak napisal Ironiqus obrazy zalanego Londynu sa naprawde realistyczne,i chyba to w polaczeniu z muzyka zrobilo na mnie wrazenie,bo powiem szczerze fabula jak mozna sie spodziewc po tego typu katastroficznych filmach byla do przewidzenia i troche ogladajac narzucaja sie same z siebie porownania z produkcjami ameykanskimi typu pojutrze czy inne filmy o podobnej tematyce. Nie bedzie to film,ktory zapamietam do konca swoich dni,a moze ja juz sie starzeje i robie sie cyniczna;-)ktoz to wie...niemniej nie byl to film ,ktory chcialam wylczyc juz po 10 min wiec jest to jakis postep,znaczy wciagnal mnie na tyle ,ze obejrzalam do konca ...

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2010-01-27 19:31:16 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2009-12-27 21:26:04, Kasia_red napisał(a):
To i ja się udzielę, ale nie będzie to nowość kinowa, ani film do obejrzenia przed śmiercią ;-) Coś zaskakującego bardzo. Ostatnio w moim ulubionym kinie wyświetlano filmy sprzed kilu lat i poszłam na coś, na co tak naprawdę miałam wejściówkę. Spóźniłam się kilka minut, usiadłam, spojrzałam na bilet, a tam tytuł: Przyjeżdża orkiestra (Bikur Ha-Tizmoret). Produkcja izraelsko-francuska. Pomyślałam sobie - boshhh, co ja tu robię, zamiast siedzieć w domu w ciepłych kapciach. I zaczęłam oglądać. Z minuty na minutę coraz większe zdziwienie. Film perfekcyjny pod każdym wzgledem. Nie jest to historia przewracajaca wnętrza do góry nogami. Fabuła dosyć smutna, ale opowiedzana w przekomiczny sposób. I do tego zdjęcia - majstersztyk. Nie ma niczego przypadkowego, prawie wszystko podporządkowane komizmowi sytuacyjnemu, który w nagromadzeniu przedstawia tragiczną prawdę o głównym bohaterze. W sumie rzadko jaki film wywołuje we mnie tak pozytywne wrażenia, a zaskoczenie było tym większe, że zupełnie się nie spodziewałam tak dobrego kina.

Wizyta orkiestry, Bikur Ha-Tizmoret, 2007 rok, reż. Eran Kolirin

produkcja: Francja , USA , Izrael gatunek: Dramat, Komedia
data premiery: 2008-11-21 (Polska) , 2007-05-19 (Świat)
reżyseria Eran Kolirin scenariusz Eran Kolirin zdjęcia Shai Goldman muzyka Habib Shadah czas trwania: 87 dystrybucja:

opowiesc o okiestrze ,ktora omylkowo zagubila sie w Izraelu,zdani na siebie muzycy postanaiwaja sami odnalezc droge ...mysle ze gdyby nie rekomendacja Kasi-Red nie zaszczycilabym tego filmu nawet jednym przelotnym spojrzeniem...i wielki popelnilabym blad...film nie jest latwy w ogladaniu ,momentami zmusza do chwili zadumy,niekiedy wywoluje usmiech na twarzy,opowiesc o przelamywaniu barier i pewnych zyciowych prawdach,ktore tak czesto lekcewazymy w gonitwie po0 kolejny dzien...

opinia z okladki ,jakze trafna:
"Too good to miss!delightfully comic and deeply touching"

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 31-01-2010 20:37 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

KratkaWentylacy

Post #3 Ocena: 0

2010-01-27 20:27:20 (15 lat temu)

KratkaWentylacyjna

Kobieta

Z nami od: 27-09-2009

Cytat:

2010-01-26 14:40:12, okidoki29 napisał(a):

Widzialam Gran Torino-Passior mi polecil -REWELACJA!!!!

Polecam większość filmów w reżyserii Clinta Eastwooda, uwielbiam go! Jest nietypowy, bo mówi o czymś i każe nam użyć mózgownic dawno pokrytych kurzem. Ostatnio obejrzałam Changeling i muszę powiedzieć, ze to jeden z tych filmów, które walą po łbie tak mocno, że nie zapomni się o nich szybko... Wielki szacunek dla Clinta!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2010-01-27 22:03:33 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2010-01-27 22:32:16 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-01-27 22:03:33, ironiqus napisał(a):
Mam jakies takie wrazenie odnosnie superprodukcji, ze te wszystkie efekty specjalne stawiane sa na pierwszym miejscu i to one w dzisiejszych czasach przyciagaja widza do obejrzenia ...
Scenariusz zazwyczaj jest banalny, niezbyt skomplikowany, nie zmuszajacy do myslenia ... reszta to wlasnie "technologiczne swiecidelka" ...
Ostatnio nawet w 3D serwowane ... za chwile zas zapewne, interaktywne kina powstana ...
takie , hmmm, jest pozar, to fotel nagle dupe przysmaza, taki prymitywny przyklad ;) ...

swieta racja panie dzieju i nie tylko ty masz takie wrazenie ..gdyby obdarl wiekszosc filmow z efektow i technicznych sztuczek g....o zostaloby do ogladania;-)Bosze:-W ten moj jezyk dzisiaj schodzi na psy8-)albo budzi sie moja prawdziwa natura;-)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-01-27 22:33:09 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2010-01-27 22:55:06 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak ktos chce zobaczyc jak sie mieszka w council estates to moze zobaczyc "Fish Tank". Film nagrodzony w Cannes i na paru innych festiwalach. Nie wiem tylko co mialo byc w nim takiego szczegolnego.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Post #8 Ocena: 0

2010-01-28 07:30:35 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-01-28 19:24:03 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2010-01-31 20:32:08 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2009-12-29 13:33:46, galadriel napisał(a):

Jesli jeszcze nie widzialas-jestem pewna ze ten film Ci sie spodoba-

Hmm...a ten film sie pamieta.
W ciekawy sposob obnaza wady roznych srodowisk,celuje w glupote czy wrecz paranoje otaczajacej nas rzeczywistosci,jednoczesnie pokazujac ze nie kazdy ma ochote byc jej czescia,ze warto trzymac sie swoich prawd i szukac...
Jednym slowem,cos dla niepokornych buntownikow;)

Mniej subiektywny opis znaleziony w necie:

recenzja

przed chwila skonczylam ogladac..swietny:-]..juz nawet nie pokusze sie o zadne dodatki...poprzestane na swietne...i coz nie mylilas sie;-)

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 105 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 103 | 104 | 105 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,