Str 2 z 105 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-11-14 21:12:37 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2009-11-14 21:49:21 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2009-11-14 22:15:52 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #4 Ocena: 0 2009-11-15 21:40:33 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
2012
Fabula w skrocie - zbliza sie data zapowiedziana w starozytnym kalendarzu Majow jako Koniec Swiata. Naukowcy odkrywaja pewne anomalie sugerujace ze jednak cos sie dziej z nasza planeta. Tropiciele Teorii Spiskowych glosza informacje o rzadach budujacych jakies statki, jakoby kosmiczne, majace uratowac niewielka grupe ludzi. I nadchodzi dzien podany w w/w kalendarzu... Generalnie caly film to sekwencja obrazow generowanych przez superkomputery wytworni filmowych jak chyba nigdy wczesniej. Obrazy zapieraja dech w piersiach i momentami trzymaja widzow na krawedzi fotela. Ale ze produkacja to amerykanska, to wiadomo, ze Dobrzy Ludzie przetrwaja, Zli Ludzie zostana ukarani a pytanie nie jest CZY bohaterom uda sie wyjsc bez szwanku tylko JAK oni to zrobia. Ujmujac rzecz w skrocie: katastroficzne kino akcji, film na weekend w sam raz. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2009-11-16 07:46:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To chyba taki idealny film kinowy, bez przejmowania sie fabula. Chociaz ja mam opory, zeby wybrac sie na niego. Dalam rade na Day After Tomorrow to mam nadzieje, ze ten tez jakos obejrze.
A jak Tam John Cusack gral? Pasowal do swojej roli czy nie za bardzo? Carpe diem.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-11-16 08:30:21 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
sotonhelp | Post #7 Ocena: 0 2009-11-16 08:58:29 (15 lat temu) |
Z nami od: 07-10-2009 Skąd: southampton |
2012-warte czasu i twojej uwagi............
wielu ludzi wychodzi z kina z przerazeniem na buzkach, niektorzy z usmiechem polecam- to troszke tak, jak wtedy kiedy bylismy malymi dziecmi, a ludzie rozwiali plotki o koncu swiata 06/06/1996,pamietacie? swietna akcja i to oddanie............. ha ha poprostu obejrzyj... ![]() ![]() ![]() ![]() Co cię nie zabije, to Cię wzmocni..........!!!
|
marcinb | Post #8 Ocena: 0 2009-12-12 14:40:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Law Abiding Citizen
Warto obejrzec jesli lubisz filmy z cyklu: - Jeden czlowiek walczy z systemem oraz - Nieprawdopodobny umysl wykreowal cala ta sytuacje Gerard Butler (300, RockNRolla) wraz z rodzina zostaje zaatakowany przez 2 wlamywaczy. Rodzina ginie on jakims cudem przezywa. Napastnicy zostaja zlapani. Niestety system sprawiedliwosci idzie na uklad z morderca i zmiejsza mu wyrok w zamian za pomoc w skazaniu tego drugiego. Gerard Butler nie jest zachwycony wyrokiem... Fabula przeskakuje kilka lat do przodu. Bohater postanawia ukazac wady systemu sprawiedliwosci przejmujac inicjatywe... Film do obejrzenia, trzyma w napieciu, bardziej poprzez pytanie jak on to zrobil? niz czy to on to zrobil?. Gerard Butler jako obyhwatel przestrzegajacy prawa chce dokonac samosadu ale w taki sposob aby ukazac wady systemu sprawiedliwosci. Nie jest to najbardziej ambitne kino ale na weekendowe popoludnie w sam raz. Po prostu dobrze napisany scenariusz i dobrze zagrany film. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #9 Ocena: 0 2009-12-16 18:49:59 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
anuna | Post #10 Ocena: 0 2009-12-16 20:29:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-08-2007 Skąd: Cheltenham |
Law Abiding Citizen
Mi sie bardzo podobal. Moge polecic, jak ktos lubi fimy takiego typu. Oczywiscie plusem jak dla mnie, byla postac Gerarda Butlera, ktory jest niesamowicie przystojny ![]() Ostatnio obejrzany THE BOX. Małżeństwo Norma i Arthur Lewisowie, dostają od tajemniczego nieznajomego równie tajemnicze pudełko. Obcy zdradza im, że naciskając znajdujący się nim przycisk, dostaną milion dolarów. W tym samym momencie jednak jakiś nieznany im człowiek straci życie. Film rezysera Richarda Kelly`ego, ktory stworzyl Donnie Darko, ktorego jestem fanka, wiec ja sie spodziewalam czegos niesamowitego. Niestety film nie zachwycil. Adas 12/5/12
|