Prosze o wpisy za i przeciw.
|
|
---|---|
marcinb | Post #1 Ocena: 0 2009-11-13 20:08:08 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Czy, i dlaczego jesli, lubimy ten serial.
Prosze o wpisy za i przeciw. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #2 Ocena: 0 2009-11-14 12:52:41 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Malahai1983 | Post #3 Ocena: 0 2009-11-14 13:05:02 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2009 Skąd: Manchester |
Mogę się spokojnie podpisać pod wszystkim co napisała Feminka, dodać tylko mogę, że z tego serialu można się więcej nauczyć o Wielkiej Brytanii i o realiach życia tutaj niż z jakiegokolwiek innego serialu czy programu. A poza tym bardzo dużo mądrych słów i praw o miłości, związkach, życiu i radzeniu sobie ze wszystkim, co te życie nam funduje. Świetny serial, nie mogę się doczekać kolejnej serii
![]() 'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2009-11-14 13:13:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
A mnie ten serial nie wzrusza.
Ludzkie oblicze patologii,hmm... Jakos wole Dynastie i Powrot do Edenu ![]() To chyba jednak kwestia gustu. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #5 Ocena: 0 2009-11-14 14:00:29 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
marcinb | Post #6 Ocena: 0 2009-11-14 15:51:11 (15 lat temu) |
sluszna uwaga, sa gusta i gusciki.
a w skrocie: Dysfunkcyjna rodzina na przedmiesciach Manchester'u. Ojciec alkoholik ma romans z 16 latka a potem dwojke dzieci z jej pychicznie niestabilna matka. Zona uciekla z domu i zamieszkala z przyjaciolka-lesbijka. W domu 6 dzieci, w tym syn gej zakochany w mezu wlascicielki lokalnego sklepu. Najstarsza corka zakochuje sie w zlodzieju samochodow, 16 letni syn ma romans z 30-paro latka. W loaklnym pubie oprocz piwa do nabycia narkotyki. Mlodsze z dzieci znajduje na ulicy pistolet i przypadkowo zabija sasiada a ulubiona corka kradnie z ulicy wozek z malym dzieckiem. nie powiem obejrzalem 2 sezony i zastanawiam sie teraz jak ludzie moga narzekac na brazylijskie seriale. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #7 Ocena: 0 2009-11-14 17:07:46 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #8 Ocena: 0 2009-11-14 17:21:53 (15 lat temu) |
Feminka,
ujme to tak - tak pogmatwany watek kojarzy mie sie z brayzlijskimi telenowelami a sam temat mozna interpretowac jako wysmiewanie brytyjskiej klasy pozeraczy benefitow albo, jak wspomniano wczesniej, jako przyklad rodziny i grupy przyjaciol trwajacej razem mimo roznych niesprzyjajacych okolicznosci. czy nazwalbym to kultura wysoka? - mysle ze mialbym pewne opory czy lubie serial? - tak czy jestem fanem? - nie czy ogladalem gorsze? - tak czy ogladalem lepsze? - w moim prywatnym odczuciu tak (chyba wole inne poczucie humoru) jezykowo serial mi sie podoba, akcent w ktory trzeba sie wsluchac, idiomy, zwroty z jezyka codziennego, slang - wszystko to wzbogaca moje slownictwo i ulatwia zrozumienie roznorodnosci jezyka angielskiego. ale z powyzszych powodow ogladam chyba kazdy serial jaki leci, w koncu jakos tego jezyka trzeba sie uczyc. ![]() ![]() ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
|