MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2009-11-13 20:08:08 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Czy, i dlaczego jesli, lubimy ten serial.
Prosze o wpisy za i przeciw.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2009-11-14 12:52:41 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Malahai1983

Post #3 Ocena: 0

2009-11-14 13:05:02 (15 lat temu)

Malahai1983

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2009

Mogę się spokojnie podpisać pod wszystkim co napisała Feminka, dodać tylko mogę, że z tego serialu można się więcej nauczyć o Wielkiej Brytanii i o realiach życia tutaj niż z jakiegokolwiek innego serialu czy programu. A poza tym bardzo dużo mądrych słów i praw o miłości, związkach, życiu i radzeniu sobie ze wszystkim, co te życie nam funduje. Świetny serial, nie mogę się doczekać kolejnej serii :-)
'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2009-11-14 13:13:27 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

A mnie ten serial nie wzrusza.
Ludzkie oblicze patologii,hmm...
Jakos wole Dynastie i Powrot do Edenu;)
To chyba jednak kwestia gustu.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-11-14 14:00:29 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #6 Ocena: 0

2009-11-14 15:51:11 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

sluszna uwaga, sa gusta i gusciki.

a w skrocie:

Dysfunkcyjna rodzina na przedmiesciach Manchester'u. Ojciec alkoholik ma romans z 16 latka a potem dwojke dzieci z jej pychicznie niestabilna matka. Zona uciekla z domu i zamieszkala z przyjaciolka-lesbijka. W domu 6 dzieci, w tym syn gej zakochany w mezu wlascicielki lokalnego sklepu. Najstarsza corka zakochuje sie w zlodzieju samochodow, 16 letni syn ma romans z 30-paro latka. W loaklnym pubie oprocz piwa do nabycia narkotyki. Mlodsze z dzieci znajduje na ulicy pistolet i przypadkowo zabija sasiada a ulubiona corka kradnie z ulicy wozek z malym dzieckiem.

nie powiem obejrzalem 2 sezony i zastanawiam sie teraz jak ludzie moga narzekac na brazylijskie seriale.
:-D:-D:-D:-D:-D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-11-14 17:07:46 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #8 Ocena: 0

2009-11-14 17:21:53 (15 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Feminka,

ujme to tak - tak pogmatwany watek kojarzy mie sie z brayzlijskimi telenowelami a sam temat mozna interpretowac jako wysmiewanie brytyjskiej klasy pozeraczy benefitow albo, jak wspomniano wczesniej, jako przyklad rodziny i grupy przyjaciol trwajacej razem mimo roznych niesprzyjajacych okolicznosci.

czy nazwalbym to kultura wysoka? - mysle ze mialbym pewne opory
czy lubie serial? - tak
czy jestem fanem? - nie
czy ogladalem gorsze? - tak
czy ogladalem lepsze? - w moim prywatnym odczuciu tak (chyba wole inne poczucie humoru)

jezykowo serial mi sie podoba, akcent w ktory trzeba sie wsluchac, idiomy, zwroty z jezyka codziennego, slang - wszystko to wzbogaca moje slownictwo i ulatwia zrozumienie roznorodnosci jezyka angielskiego.

ale z powyzszych powodow ogladam chyba kazdy serial jaki leci, w koncu jakos tego jezyka trzeba sie uczyc.
:-D:-D:-D

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,