Cytat:
[B]2016-11-03 11:43:31, landi napisał(a) Bawiles sie juz androidem? jak sie sprawuje? Tez sie za takim rozgladam, moze troche mniejszym.
Właśnie bawię się aplikacjami.
I powiem szczerze że tego mi brakowało w moim leciwym sprzęcie.
Aplikacji do tv internetowej jest co najmniej kilka. Jakość obrazu bardzo dobra. Widać kto lobbuje, głównie Google z YouTube i Netflix.
Ale są też inne znane.
Najbardziej zależało mi na na YouTube, bo z netu to oglądam albo filmy popularno naukowe, albo głównie filmy na temat fotografii itp.
Na początku trochę się gubiłem, ale po kilkunastu minutach załapałem i palce zaczęły trafiać na odpowiednie przyciski na pilocie.
Trochę na początku kuleje sprawa z przegladaniem i prezentacja zdjęć i filmów z dysków sieciowych, telefonu czy komputera z sieci. Np jeszcze nie znalazłem rozwiązania jak ustawić pokaz slajdów z domowej chmury czy telefonu.
Ale to kwestia odpowiedniej aplikacji. A. Z tego co widzę jest ich bardzo dużo.
Jeszcze mi pozostało podłączenie dźwięku zwrotnie, z tv do kina domowego, oraz do głośników które dostałem.
Bo choć niby dźwięk z samego tv nie jest zły, to dla mnie prztszyczajonego do dźwięku z głośników jest po prostu płaski. Ale jak na tak małe głośniki wbudowane to jakoś dźwięku jest zaskakująca.
Jest też możliwość współpracy w dwie strony z set-top box wtedy wykorzystujemy pilota od tv do sterowania tym urządzeniem.
Do filmów trochę sobie poprawiłem kolorystykę, bardziej stonowałem i ociepliłem. Uff teraz jest jak w kinie.
Andy, ciężko obecnie doradzić.
Bo po prostu trzeba postawić dwa tv obok siebie żeby zobaczyć różnice.
Ja zupełnie przez przypadek. W pierwszym momencie nie mogłem załapać dlaczego dwa tv maja tak różna cenę. Wygląd ten sam ilość cali ta sama. Dopiero jak na spokojnie portalem przed nimi okazało się że ten ma po prostu większy kontrast, co było mega widać na ujęciach gdzie np stoi oświetlony człowiek spotem, a z tyłu panuje ciemność. W tańszym modelu była szarość, w tym po prostu czarne jak smola.
A im wierniejsza czerń tym mniej zakłócone barwy.
Na tym tv spokojnie mogę nawet obrabiac zdjęcia hehe na bogato

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.