MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nadszedł ten czas...czyli jaki TV?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 33 z 69 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 67 | 68 | 69 ] - Skocz do strony

Str 33 z 69

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krunschwitz

Post #1 Ocena: 0

2010-12-26 22:18:38 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

W praktyce działa całkiem dobrze.Sterowanie odbywa się pilotem.Nie jest to tak wygodne jak sterowanie klawiaturą kompa ale daje radę.
Jak ma wbudowane Wi-Fi to faktycznie nie potrzeba kabli.Niektóre z telewizorów wymagają dodatkowego dongla do Wi-Fi.
100 Hz jest w tym wszystkim najważniejsze.Różnica jest ogromna.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

feszter82

Post #2 Ocena: 0

2010-12-26 22:29:20 (14 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

Cytat:

2010-12-26 22:18:38, krunschwitz napisał(a):

100 Hz jest w tym wszystkim najważniejsze.Różnica jest ogromna.

Nie wiem czy czytales mojego poprzedniego,przydlugiego posta-podalem w nim linka z opisu z allegro do tego TV w ktorym jest napisane ze Nawet sceny o bardzo dynamicznym ruchu są wyświetlane ostro i wyraźnie. Przy sygnale wejściowym o częstotliwości 50 Hz, funkcja inteligentnego tworzenia klatek obrazu w wersji Pro tworzy 100 klatek/sekundę z 50 klatek/sekundę. Zwiększa to liczbę klatek obrazu umożliwiając naturalne przejścia między nimi, zapewniają płynny obraz ruchomy o wysokiej rozdzielczości -znaccy ze jest on 50Hz ale cos tam "udoskonala"-jezeli mozesz to rzuc prosze okiem na te dane techn, i powiedz co o nim myslisz bo wiem ze temat TV tez przerabiales i pewnie sie troche orientujesz-krakn tez probuje mi pomoc ale jemu w glowie tylko wysokie obcasy,telenowele i zaslanianie obrazu ObrazekObrazek

:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #3 Ocena: 0

2010-12-26 22:43:20 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Prawdopodobnie jest to tak jak z upscalingiem obrazu z płyty dvd odtwarzanej na blu-ray`u.Jest trochę lepiej ale to ciągle nie to co oryginalna płyta blu-ray.(mam nadzieję,że zrozumiałeś)
Ja kiedyś zrobiłem prosty test w profesjonalnym salonie telewizyjnym.Nie w currys`ie czy inym PCworld`zie.
Poprosiłem o uruchomienie dwóch tv obok siebie na tym samym kanale.Wybrałem modele tego samego producenta i tej samej wielkości.Jeden tv był 50Hz ,a drugi 120Hz.Różnica była widoczna gołym okiem i to nawet przy mało dynamicznych scenach.Jest po prostu ostrzejszy i wyraźniejszy obraz.
Co do opisu z "alledrogo" to się nie będę wypowiadał.Technologia tak bardzo poszła do przodu,że może już opanowali to podbijanie herców.Nie wiem ale wiem co widziałem na własne oczyska.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-12-26 22:44:44 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no bo kurde zasłania :)

osobiście byłem przeciwnikiem plazm, ale po przestudiowaniu ogromnej ilosci testów, gdy zobaczyłem cięką plazme samsunga i okazało się że jest bardziej czarna niż led a wiec wieksza dynamika kolorów, stwierdziłem że nie ma różnicy poza ceną a praktycznie byłem gotowy kupic tzw LEDA czyli ten płaski samsung LCD.
róznica miedzy 58" plazmą a 50" LED była bardzo duza i wybrałem opcje gdzie wcześniej byłem na NIE

w tym momencie technologie idą łeb w łeb TV u mnie chodzi bardzo dużo nawet jak nie ogladam, ma już rok i ma się bardzo dobrze.

natomiast jeżeli masz zamiar kupić plazmę starszej generacji to już nie byłbym tak przekonany poza kilkoma przypadkami, tzn Toshiba miała piękny TV ale przestali go niestety produkować mimo że był wysoko ceniony przez użytkowników i ... sprzedawców.
Dostępny i to drogo tylko z drugiej ręki
ja sobie oglądam swoje produkcje z dongla albo własnie przez sieć z komputera, akurat większość formatów odczytuje moj tuner sat poza WMV i tutaj ratuja mnie wbudowane dekodery w TV

W moim Tv trzeba kupić dodatkowego dongla,albo po kablu, nie wiem czy musi być samsunga koniecznie...
hm, mam mysl bo takie cudo leży w szufladzie można by sprawdzić czy inne też zadziałają
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

feszter82

Post #5 Ocena: 0

2010-12-26 22:53:04 (14 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

Ok panowie dzieki, jutro jak zdrowie pozwoli to wybiore sie do salonu RS i tez poprosze o ten test z Hz i porownam i zobacze so asystent sprzedazy w salonie powie(Spodziewam sie ze bedzie umial wypowiedziec sie troche wiecej anizeli to co wyczyta z alotki z cena-tak wlasnie bylo w Comet-przy zakupie aparatu,przy zakupie drukarki(dalej nie ruszona,nie dziala:-Y:-Y:-Y )i w zeszlym tygodniu jak ogladalem TV-dlatego wlasnie pytam bo asystent sprzedazy byl conajmniej"useless":-Y:-Y:-Y a tak jak juz ktos wczesniej napisal -przy zakupie nie kieruje sie tym ile kosztuje i ile jest w promocji-co prawda magistra z tego nie robie ale lubie sie dowiadywac roznych nowych rzeczy

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-12-26 23:15:55 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

przetestowałem dongla wifi, nie odpalił, wiec chyba w razie czego bede musial sobie kupic fabryczny. ale puki co i tak ida kable do glosnikow wiec 1 kabel wiecej nie ma problemu
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2010-12-27 00:13:56 (14 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2010-12-19 23:06:25, feszter82 napisał(a):
....
AndyOpole-wymienilbys Sharpa na jakis inny?

Nie, nie zamienil bym, plyty z Blue Ray ida znakomicie a samego TV prawie nie ogladam, malo czasu mam.
Najlepsze ze gdybym nie byl za uczciwy mialbym ten zestaw gratis. Kupujac (w sierpniu chyba?)mialem placic gotowka ale tuz przed transakcja przyszlo nam do glowy ze bedzie lepiej wziac na kredyt i skorzystac z okazji budowania jakiejs historii kredytowej (jestem nowy w tym kraju). Dzioucha ze sklepu zadzwonila do jakiegos banku, tam potwierdzili ze dadza kredyt, spisali moje dane z prawa jazdy, wypisali kwitki, pomogli zapakowac TV I BR do mojego auta a papiery na splacanie mialy przyjsc w ciagu 10 dni. Jakos w w pazdzierniku przypomnialo nam sie ze ogladamy TV niesplacany, poszlismy do sklepu gdzie go kupilismy, tam wzruszyli ramionami ze to nie ich biznes i odeslali do banku. Bank (HSBC) po dwoch godzinach wiszenia na grillowanej infolinii stwierdzil ze owszem, dal kredyt ale od sprzedawcy nie dostal nic i kredyt zamknal jako niewykorzystany. Moze gdybym siedzial cicho to wcale bym za ten TV nie placil albo dopiero po jakiejs inwentaryzacji w sklepie by sie moze doszukali. Niestety uczciwosc doprowadzila mnie do tego ze bank juz otworzyl nowy kredyt i przed siwtami przyszly od nich kwity a wiec zaczne wreszcie splacac.:-]

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #8 Ocena: 0

2010-12-27 00:31:40 (14 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Anglik z pracy mi powiedział, że w telewizorach plazmowych trzeba co mniej więcej 2 lata dobijać gaz i że ta impreza kosztuje ok. 100 funtów. Prawda to?
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krunschwitz

Post #9 Ocena: 0

2010-12-27 00:45:15 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Powiedz temu anglikowi żeby się pier.....ął w czoło to będzie mu wesoło.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2010-12-27 00:47:00 (14 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2010-12-27 00:45:15, krunschwitz napisał(a):
Powiedz temu anglikowi żeby się pier.....ął w czoło to będzie mu wesoło.

albo sobie gazu dobil, najlepiej by erectum.... hi h ihi

Do góry stronyOffline

Strona 33 z 69 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 67 | 68 | 69 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,