MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nadszedł ten czas...czyli jaki TV?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 32 z 69 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 67 | 68 | 69 ] - Skocz do strony

Str 32 z 69

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-12-12 14:12:40 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no Beata się ze mnie śmieje że ja zanim coś kupie to najpierw magistra z tego robię :)))
i ją trafia jak mam coś wybrać :)))

no ale mnie nie stać na zakupy w ciemno i chce wydać kasę jak najlepiej i bym był jak najbardziej zadowolony z zakupu przed jego dokonaniem tak samo jak po :)
Zajżyj na np http://www.hdtv.com.pl, najlepiej jak wykupisz za funta roczny dostęp na full user, wtedy bedziesz miał dostęp do testów i wszystkich tematów.

skarbnica wiedzy zwłaszcza ze tam masę świrów/ maniaków i wiecznie niespełnionych malkontentów siedzi i w tym ich wrzasku na pewno wyłuskasz informacje które ciebie zadowolą i sobie wybierzesz świadomie :)

Hmm minął tydzień kupiłeś coś czy trzymasz nerwy do świat?? :)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2010-12-12 14:56:44 (14 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2010-12-12 14:12:40, krakn napisał(a):
.....no Beata się ze mnie śmieje że ja zanim coś kupie to najpierw magistra z tego robię :)))
.....

ja mam to samo ale dzieki temu mam zawsze lepszy sprzet, niekoniecznie taki sam jak u znajomych, ktorzy przy zakupie sugeruja sie glownie reklamami....

Do góry stronyOffline

feszter82

Post #3 Ocena: 0

2010-12-19 23:06:25 (14 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

To i dla mnie tez nadszedl ten czas-podwyzki w tym roku nie bylo ale bonus od lutego nieprzerwanie wiec trzeba siebie troche "rozdziadowac":-]:-Y:-]

Czy myslicie ze po nowym roku przy podwyzce VAT-u ceny podskocza czy nie bedzie to az tak odczuwalne?
Czy po swietach albo w ich trakcie ceny troche spadna?
Czy lepiej wydac te kilka "bobow" wiecej i doplacic do marek uznanych za wiodace prym (Sony,Panasonic,Sharp chyba nie odstaje od czolowki-w zyciu nie postawilbym na Philips-a ale moj szwagier to bez takiego to sobie przyszlosci ludzkosci nie wyobraza a wiadomo ze "szwagry" to zawsze wszystko najlepiej,najtaniej,najokazyjniej etc.:-]:-]:-]
czy te tansze LG robione pod Wrockiem badz koreanskie Samsungi ze Slowacji tez moga byc?

Pajkuhan kupiles juz ten TV???
AndyOpole-wymienilbys Sharpa na jakis inny?

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-12-20 00:37:42 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-12-20 03:27:30 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

feszter82, TV "twojego szwagra" to format kinowy, zasadniczo mało przydatny w codziennym użyciu, bo juz nawet 16:9 w bardzo wielu programach rozciąga obraz (opcja dla miłośników szerokich bioder u pogodynek hahha), albo gdy zachowamy proporcje to zostawia spore czarne pasy po bokach.
W trybie kinowym to nawet na BR jest mało filmów

Do góry stronyOffline

feszter82

Post #6 Ocena: 0

2010-12-26 19:53:07 (14 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Dylematow ciag dalszy :-Y:-(:-Y

Prosze mi powiedziec CO ja potrzebuje-czy na dzien dzisiejszy LED to juz taki "must have" -akurat sklanialbym sie do telewizora w tej technologii-na 3D to chyba jeszcze troche za wczesnie-nic nie nadaja w TV a na plyty to nie wyrobie.
Zrobilem krotki bilans co potrzebuje i do czego bede uzywal TV i z poczatkowego budzetu do £500 max nic nie wyszlo-ale TV nie kupuje sie co roku-przynajmniej ja wiec moge dodac troche wiecej-wyszlo mi ze taki tylko ze pytanie czy nie za maly-mieszkam obecnie w mieszkaniu wiec living room nie przytlacza wielkoscia z tym ze nie wiem gdzie bede mieszkal w przyszlosci(odnosnie wielkosci to wyczytalem ze w PL ma ogromne znaczenie-niewazne parametry,swiatlo,katy-wazna wielkosc-nawet do blokow musi byc przynajmniej 50 cali:-] )ten Panasonic ma Freeview HD i Freesat HD i jest w ofercie JL z 5-io letnia gwarancja za £799 podobnie w RS -mozliwosc negocjacji ceny wiec mysle ze ok £800 oprocz tego ma Wi-Fi-czy ktos sie orientuje jak dziala internet w TV-nie chodzi mi tutaj o podlaczenie laptopa do TV-czyli wiekszego monitora-malo tego tutaj wyczytalem ze ten model(w nazwie modelu posiada jeszcze jedna literke E na koncu-myslicie ze to ten sam model czy jakis wyzszy model ?) posiada wejscie na klawiature(dobrze to rozumuje??? )"USB 2 (1 z tyłu, 1 z boku); Pamięć Flash /Klawiatura/WiFi/Nagrywanie USB HDD/Koncentrator" oraz jak mam rozumiec to.:Można również sprawdzać wiadomości sportowe, newsy, pogodę oraz kursy akcji, dzięki wbudowanemu w telewizor, łatwemu w obsłudze interfejsowi przeglądarki sieci WWW"?
Jedyny mankament ktory ma ten TV ale moze jeden z najwazniejszych to on nie jest 100Hz-ale cos tam przetwarza w funkcji PRO wiec moze nie ma tragedii-tak tak wiem najlepiej jechac do sklepu obejrzec,porownac z innymi TV,podlaczyc inne zrodla obrazu porozmawiac ze sprzedawca-tak zrobie ale zanim udam sie do sklepu(Byc moze jutro jezeli mnie jakies chorobsko nie rozlozy bo przez swieta mnie lamie ) prosze o porade co tak naprawde jest istotne a co pominac.
Ps.:Czy moze lepiej kupic "natenczas" np. Sony za polowe ceny tamtego a po 2-3 latach zanabyc jakis 3D ???
Wszelkie sugestie jak najbardziej wskazane i oczekiwane

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-12-26 19:57:22 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

hm, no ale skoro Tv nie kupujesz co roku a co ile???
nie widziałem tej technologi 3D ale podobno cos widać ale szału nie ma.

tym bardziej ze trzeba te okulary no i programów jak na lekartwo na razie zazwyczaj testowe.

osobiscie gdybym miał kupować to bym kupił cos o "4 pikselach"
Albo coś dużego ale technologia z przed roku niższa cena dzięki temu możemy sobie pozwolić na większą przyjemność :>
a jak znam życie za 5-6 lat sobie kupisz nowy, to wtedy może juz 4D będzie, znaczy 3D na ekranie i 4ta rubaszna obok :)))))))

co do wielkosci przekątnej, aktualnie ogladam 58" plazme z odległosci od 3 do 4,5 metra.

warunek jest by rodzielczość i parametry obrazu były dobre.
wtedy nie widać pikselozy przy upscalingu z SC

Tv są tak płaskie że wisząc na scianie odstaje na kilka cm wiec nawet w małym pomieszczeniu nie zagraca.

ceny spadły na pysk przez te 3D

Do góry stronyOffline

feszter82

Post #8 Ocena: 0

2010-12-26 22:00:25 (14 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Technologie widzialem zeszlym tygodniem w Comet-mecz siatkowki plazowej(damskiej :-]:-]:-] ) robi wrazenie ale tak jak mowisz jak dla mnie to ona odpada ze wzgledu na to ze jeszcze nic nie nadaja w 3D tylko mozna sobie filmy kupic(wypozyczyc???) 3D.
Czyli twoim zdaniem mozna pomyslec o wiekszym TV a czy lepiej plazma czy LED?
I jak to jest z tym internetem w TV?Orientujesz sie?

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #9 Ocena: 0

2010-12-26 22:07:35 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Internet w TV polega na tym,np.że możesz sobie zbudować sieć z własnego kompa i telewizora(po internecie) i oglądać filmy na dużym ekranie.To samo ze słuchaniem muzy z kompa na głośnikach z telewizora.Dodatkowo,w zależności od modelu telewizora masz ,np.możliwość oglądania Youtube`a,Flickr`a bez konieczności uruchamiania kompa.Jest także kilka innych widżetów internetowych.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

feszter82

Post #10 Ocena: 0

2010-12-26 22:13:54 (14 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

A jak takie "ogladaniw" np YT dziala w praktyce???
Jak i czym sie steruje?Pilot?Myszka?Klawiatura?
Ten podobno ma Wi-Fi czyli zadnych kabli nie trzeba ciagnac(Co byloby duzym utrudnieniem).
Aha i jak wazne sa te 50 a 100Hz???Mozna zauwazyc roznice czy faktycznie trzeba byc "zboczencem" w te klocki ?

Do góry stronyOffline

Strona 32 z 69 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 67 | 68 | 69 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,