MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nadszedł ten czas...czyli jaki TV?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 31 z 69 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 30 | 31 | 32 ... 67 | 68 | 69 ] - Skocz do strony

Str 31 z 69

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

roksi5

Post #1 Ocena: 0

2010-12-04 23:33:16 (14 lat temu)

roksi5

Kobieta

Z nami od: 11-02-2010

PAJKUHAN Ja właśnie mam takie tv 42 LG, identyczne, powiem, że jesteśmy bardzo z niego zadowoleni, podłączamy kompa do niego i wszystko można robić, oglądać filmy, chodzić po necie i oglądać na dużym ekranie telewizora i wiele innych rzeczy:-) Polecam:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2010-12-04 23:34:02 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:
The technology is similar to that used with Samsung TVs and therefore the result is similar
... coz wiecej trzeba 8-)

Do góry stronyOffline

pajkuhan

Post #3 Ocena: 0

2010-12-05 00:05:37 (14 lat temu)

pajkuhan

Z nami od: 13-06-2007

roksi5 - jak się prezentuje to wykończenie obudowy w bordowym kolorze? Czy to jest full LED czy tylko backlight(raczej to 2gie bo coś za tani;))? Parametry mi odpowiadają tylko nie jesteśmy przekonani z żoną co do obudowy.Dzięki za odp

[ Ostatnio edytowany przez: pajkuhan 05-12-2010 00:11 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-12-05 00:14:02 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-12-05 00:05:37, pajkuhan napisał(a):
roksi5 - jak się prezentuje to wykończenie obudowy w bordowym kolorze? Czy to jest full LED czy tylko backlight(raczej to 2gie bo coś za tani;))? Parametry mi odpowiadają tylko nie jesteśmy przekonani z żoną co do obudowy.Dzięki za odp

ze strony:

LED
Telewizory LED LG produkcji ostrzejszy i bardziej szczegółowy obraz z znakomity kontrast oraz ultra płaska konstrukcja w porównaniu do telewizorów LCD. Telewizory LED są małymi lampkami, albo wokół krawędzi TV (znany jako Edge LED) lub bezpośrednio za TV (znany jako Full LED). Ten model ma LED wokół krawędzi ramki TV daje ultra cienki telewizor, który doskonale nadaje się do montażu na ścianie. LG Telewizory LED są bardziej energooszczędne, więc będziesz zaoszczędzić 40% zużycia energii w porównaniu do telewizorów LCD pozwala

podświetlenie krawędziowe czyli tak jak samsung

z tą ramką to mi sie też średnio podoba,
choć nie wygląda źle, mimo wszystko np samsung ma możliwość wyboru, czerwona lub "brak" ramki czyli czysta przexroczysta, moze i LG robi coś takiego.
wszytko zależy jak bedzie wyeksponowany z resztą sprzetu i aranżacja wnętrza, ja wybieram Bez czerwonej ramki :>
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

pajkuhan

Post #5 Ocena: 0

2010-12-05 00:17:40 (14 lat temu)

pajkuhan

thx krakn,a co o nim sądzisz? - ok chyba napisaliśmy w tym samym czasie:)

[ Ostatnio edytowany przez: pajkuhan 05-12-2010 00:32 ]

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #6 Ocena: 0

2010-12-05 00:53:05 (14 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Większość współczesnych TV LCD można podłączyć do kompa bez dodatkowych kabli.Mogą się komunikować poprzez WI-FI lub po podłączeniu do routera poprzez zwyczajny kabel internetowy(tzw.skrętkę)
Ja właśnie tak mam zsieciowany TV,Blu Ray Player i komputer.Oczywiście wszystko podłączone do netu poprzez router.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-12-05 01:04:44 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

ten LG jest spoko. Ale warto pochodzić po sklepach i zbaczyć obraz w HD i porónać z innym, w sumie w marketac strasznie trudno, bo albo daja jakieś Demo, albo ze źle ustawionej anteny naziemnej PORAZKA
i mnie to Wq na maxa.
kiedyś były dwa TV oba miały prezentować technologie HD a był zaśnieżony obraz
i pod spodem napis
CZY widzisz różnice??
Do tego światło sklepowe jest inne niz to jakie mamy w domu wiec też kwestia odbioru kolorów i kontrastów jest nieprawdziwa, ale tu wiele mozna zrobić w domu bawiąc się ustawieniami poszczególnych komponentów oraz samym TV tzw kalibracja obrazu co by białe było białe a czarne czarne przez co pozostałe kolory bardziej naturalne.

Do góry stronyOffline

pajkuhan

Post #8 Ocena: 0

2010-12-05 08:43:53 (14 lat temu)

pajkuhan

Już się trochę pobawiłem w sklepie ustawieniami tylko że u nas w comecie "nie ma dobrego sygnału z freeview bo tak ułożony jest sklep" a na HD-tak jak piszesz-Demo.Currys ma większy wybór ale nie mogłem znaleźć złotego środka-albo 50hz,albo inne parametry mi nie odpowiadały-ten tv znalazłem na Amazonie-tylko nigdzie nie widziałem tej obudowy na żywo.Poczekam jeszcze na Roksi opinię.

Dzieki jeszcze raz Krakn

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2010-12-05 09:24:09 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

sądzę ze ta technologia jest tak wyrąbana w kosmos ze będziesz zadowolony, w sumie szkoda ze to podświetlenie krawędziowe a nie prawdziwy BL, no ale za ten prawdziwy BL Sony sobie krzyczy worek kasy (nie wiem ile teraz ale i tak pewnie sporo) no i jak jest BL to TV robi się nieco grubszy, ale z tym to bym się nie przejmował,
bardziej bym się zainteresował 4 tym kolorem, jeżeli miałbym wybrzydzać niż samym wyborem firmy :))
Mozna by jeszcze poszukać w jaki sposób interpretuje strefe wygaszania, i rozjaśniania bo tego mi sie juz nie chce wyszukiwać :>

zasadniczo im więcej wygasza lub rozjaśnia to np padające światło z lampki czy okna, będzie mniej zakłócało oglądanie, poza tym będzie mniejsze zakłócenie cieniowania światła w obrazie.
Kiedyś widziałem ten sam fragment filmu na dwóch Tv
samochód zaparkowany pod drzewem koło muru i lampa uliczna prześwietlająca liscie.
i wiecie co?
byłem niesamowicie zdziwiony gdy okazało się że ilość detali na tych filmach jest różna!!
W jednym samochód niemal całkowicie zniknął w mroku w drugim był widoczny!

drugie zdjęcie było kwiatu, na jednym było widać detale typu włoski, na drugim nie tylko włoski ale i krople rosy znikły, po prostu podczas dekompresji cześć danych zostaje utracona by utrzymać płynność obrazu

Ale to już takie ciekawostki :)) znajdziesz wiele porównań i zagadnień na forach i portalach poświęconych TVHD

wg mnie u ciebie pozostaje kwestia "rameczki" ;)

Do góry stronyOffline

pajkuhan

Post #10 Ocena: 0

2010-12-05 09:52:43 (14 lat temu)

pajkuhan

Widzę że naszukałeś się trochę tego swojego maleństwa;)
Przyznam się że nie zagłębiałem się aż tak.W sumie nie miałem pojęcia-może warto poszukać i chyba to zrobię z samej ciekawości a także dla zgłębienia wiedzy.

Rameczka rameczką po prostu ma się podobać także z zewnątrz:P

Do góry stronyOffline

Strona 31 z 69 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 30 | 31 | 32 ... 67 | 68 | 69 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,