MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nadszedł ten czas...czyli jaki TV?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 69 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 67 | 68 | 69 ] - Skocz do strony

Str 19 z 69

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

beata76

Post #1 Ocena: 0

2009-12-28 22:59:36 (15 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Wiec lepiej kupic zwykle lcd???
A jaki do grania na gierce??? Musi byc niedrogi:-]
Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2009-12-28 23:29:21 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2009-12-28 22:35:13, beata76 napisał(a):
Powiedzcie co myslicie o tym samsungu.czy za ta cene sie oplaca,czy parametry sa spoko? jestem po troszku zielona ale chcialabym cos fajnego i raczej samsungaroduct&fm=11&sm=0&tm=4&sku=550417&category_oid=" target="_blank">samsung
I jeszcze potrzebuje jeden tv,dla syna. Uzywac go bedzie tylko do grania na ps3 i musi byc wiekszy niz 32" no i jak najtanszy,mozecie cos polecic???

Beata bardzo dobry, to z tej seri najnowszych podświetlanych Ledami, ale w tym rozmiarze sugerowałbym LG LED :)
Z tą taniością nie przesadzaj :) TV to nie pasek do sukienki, na jeden wieczór :-P
"zwykłe" LCD różni się tym od LED ze:
posiada zamiast punktowego podświetlania, jeden lub kilka wielkich lamp z tyłu. efekt taki że po pierwsze zre wiecej prądu światło przenika przez LCD i zamiast czerni mamy szarosci.
LED to techgnologia podświetlania małymi lampeczkami zamiast świetlówek oszczędne LED, które jak są niepotrzebne dla danego obszaru to są dodatkowo wygaszane.
Więc oprócz oszczędnosci energi mamy rónież lepszą czerń, przoduje tu co prawda sharp, ale jest strasznie gruby, mniejsza o to dlaczego :)
Przez chwilę też się zastanawiałem nad sharpem ale jakoś taki ubogi w wyposażeniu, LG jest dla mnie za mały ale gdyby był mój rozmiar brałbym LG LED! zobacz jak cieniutki i jak estetyczny, Samsung taki trochę gadzeciarski z tą swoją fortepianową czernią obudowy

Zobacz LG -> http://www.lge.com/pl/tv-audio-video/telewizory/LG-led-tv-42SL9000.jsp

i zgadza się nie te markety bo to ździercy, wyszukaj sklep, nawet może się okazać że jakiś sklep jest w twoim zasięgu i sobie po niego pojedziesz, a jak nie to ci dostarczą nawet 1-3 dni (zwracaj uwagę na to, bo zauważyłem że niektóre cwaniaki nie dość ze podają cene bez VAT to jeszcze piszą że dostaw 1-2 tygodnie! czyli zamawiają towar jak mają klienta na to) wiec takich to się omija.

I jeszcze jedno sprawdzamy ile kosztuje dostawa, też manewr z cenami, upuszczają na cenie, a zdzierają na dostawie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

beata76

Post #3 Ocena: 0

2009-12-29 09:13:13 (15 lat temu)

beata76

Kobieta

Z nami od: 13-03-2007

Dzieki krakn. Pisalam o tanim tv dla mojego syna do pokoju,jakis do grania gier tylko,na tv dla siebie nie bede az tak znowu oszczedzac. Na sklepach internetowych sie nie znam, nie wiem ktory jest godny zaufania. Patrzylam na currys i dixons, bo chcialam na raty kupic,z tego powodu ze chcem 2 tv,a tam maja fajna opcje na 10 rat i tylko a moze az 10% odsetek ale widze ze w innym sklepie internetowym tez znalazlam taka opcje
Tylko czy ten sklep jest okhttp://www.electricalexperience.co.uk/product.php/3697/0

[ Ostatnio edytowany przez: beata76 29-12-2009 09:18 ]

Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-12-29 09:32:02 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-12-29 09:40:59 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

myfreedom

Post #6 Ocena: 0

2009-12-29 15:31:53 (15 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

poczynilem wstepne rozeznanie
juz jestem po wstepnych ustawieniach, dobrze ze to nie plazma bo tam podobno trzeba odbiornik docierac jakis czas na nizszych parametrach (dodam ze jestem laikiem w tych sprawach)
do telewizora (LG 42LH5000) dolaczyl odtwarzacz Blu-ray tej samej firmy, podobno robi ze zwyklego dvd niezwykla jakosc obrazu, faktycznie, pozyczylem sobie od corki film Potwory i Spolka i ogladajac bylem w samym srodku akcji, niesamowite:-o
ale wczesniej wrzucilem do odtwarzacza (na gry to ja po prostu nie mam wolnego czasu, szkoda) Blu-ray-GLADIATOR i tu dopiero byla jazda, istny realny-teatr tak bym to nazwal..
telewizorek piekny, duzy ekran,obrotowa podstawa, menu proste, przejrzyste, jezyk polski moze tez ma znaczenie
szczescie mnie dopadlo:-]polecam

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-12-29 15:58:16 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2009-12-29 16:01:18 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2009-12-29 09:32:02, anika84 napisał(a):
beata76 ja kupilam leda w john lewis bo maja gwarancje na 5 lat - a w przypadku takiego sprzetu to chyba dobra opcja :)

gwarancje daje producent, roczna z urzedu, 2-3 lata jak producent chce wychnąc dobry towar, w opcjach też firmy oferują dodatkowe "garancje-ubezpiecznia" do 5 lat tak że to żaden rarytas lewisa.

john lewis, dobry sklep ale i się ceni jeszcze lepiej niż powyższe markety i to słono, to dobry sklep dla ludzi którzy lubią płacić drożej za drogie rzeczy :))
beata76
tak ten sklep to normalny sklep: 45 Knowsley Street, Bolton, BL1 2AS.
wiec nie jakiś wirtualny w garażu. powinno być OK, ale tez tani nie są bo patrzyłm na u nich na oferte samsunga mieli drozej niż gdzie indziej.
No ale jak ty chcesz raty... to może faktycznie wziaśc opcje z opóźnionym zapłonem :)) w curysie trochę drożej ale nie 10%

Plazmy się nie dociera bo to nie samochód.
Plazma ze względu na swoja budowę potrzebuje od kilkunastu do kilkudziesięciu minut by nabrać pełnej kolorystyki, tak samo jak żarówki energooszczędne, bo w zasadzie to to samo.
Podobnie było dawniej z monitorami tradycyjnymi, graficy zanim rozpoczęli prace musieli odczekać nawet do godziny by monitor nabrał odpowiedniej temperatury, potem dokonywano kalibracji specjalnym urządzeniem i mógł przystąpić do pracy :)
A tak normalnie na co dzień, to się mało kto tym przejmuje bo i cieżko to zauważyć.

następna sprawa to co innego jak się przesiądziesz ze zwyklego LCD lub TV a co innego gdy masz już HD, albo projektor i chcesz coś jeszcze lepszego, wtedy widzisz różnice i mało co zachwyci tak jak kolege :)

Co do testów w gazetach?
mogę się zgodzić, ale są też fora i testy niezależne, gdzie wypowiadają się setki osób omawiając jaki mają problem lub jakiego nie mają i tu już jadą równo po sprzęcie, bo sa niezależni.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #9 Ocena: 0

2009-12-29 16:21:30 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-12-29 19:45:38 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 19 z 69 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 67 | 68 | 69 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,