MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nadszedł ten czas...czyli jaki TV?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 69 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 67 | 68 | 69 ] - Skocz do strony

Str 17 z 69

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2009-12-26 21:23:05 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

zapraszam na zakupy: http://electronics.pricegrabber.com/plasma-lcd-televisions/led+tvs/p/197/form_keyword=led+tvs/st=query_suggestions/sv=findit_top/kw_suggest=1/rd=1

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

myfreedom

Post #2 Ocena: 0

2009-12-26 21:34:13 (15 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2008

cisnienie u moich sasiadow na pewno w normie i nie ma zadnego powodu by je podnosic a i to co zamierzam kupic to malenstwo porownujac do ekranow zawieszonych w ich domach
za to twoj ostatni post utwierdza mnie w przekonaniu, ze..nie wiem o co chodzi ale kupie to co w moim przekonaniu najnowsze i najwieksze, to nic ze mieszkam w pokoju 2x3 metry
polecam forum mojestany, musi takie istniec

Do góry stronyOffline

invisible

Post #3 Ocena: 0

2009-12-26 22:41:29 (15 lat temu)

invisible

Z nami od: 10-06-2007

Witam.Zamierzam zakupic telewizor.Mam dylemat.Czytam wasze wypowiedzi i mam wiekszy mentlik.Pomozcie wybrac cos sensowniego.Zastanawiam sie czy warto dawac az tak duzo pieniedzy jakies1200pound.Jezeli nie wezme ubezpieczenia,to i tak gwarancja na rok.Moze mi ktos doradzi co bedzie dla mnie najlepsze i ile tych cali.Czy jak wezme 47",a mieszkam we flacie ,beda bolaly mnie oczy(bo za blisko bede siedziec?DODAM ,ZE NIE GRAMY W GRY,SYN OGLADA BAJKI I MY CZASAMI FILMY I INNE PROGRAMY.DODAM ,ZE MAMY POLSAT I CO WTEDY MUSIMY ZMINIC DEKODER NA HD?

Do góry stronyOffline

B0nkers

Post #4 Ocena: 0

2009-12-26 23:30:23 (15 lat temu)

B0nkers

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 06-12-2009

Nie musisz zmieniać polsatu na HD
Mięso z psa przemielone razem z budą

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2009-12-26 23:33:50 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2009-12-26 21:23:05, andyopole napisał(a):
zapraszam na zakupy: <a href="http://electronics.pricegrabber.com/plasma-lcd-televisions/led+tvs/p/197/form_keyword=led+tvs/st=query_suggestions/sv=findit_top/kw_suggest=1/rd=1" target="_blank" target="_new">http://electronics.pricegrabber.com/plasma-lcd-televisions/led+tvs/p/197/form_keyword=led+tvs/st=query_suggestions/sv=findit_top/kw_suggest=1/rd=1</a>

no ale tu ceny takie same jak pixmania, przynajmniej model w którym ja celuje czyli samsung LED 55"

Cytat:

2009-12-26 21:34:13, myfreedom napisał(a):
za to twoj ostatni post utwierdza mnie w przekonaniu, ze..nie wiem o co chodzi ale kupie to co w moim przekonaniu najnowsze i najwieksze, to nic ze mieszkam w pokoju 2x3 metry
polecam forum mojestany, musi takie istniec

do tak małego pokoju 40-44" to max ale i minimum by widzieć full HD
przy 40-50" rozciągniecie obrazu czyli skalowanie SD jest na tyle skuteczne że obraz jest akceptowalny i dobrze się ogląda.
Zresztą większość podłączonych TV w sklepach ma włączony obraz ze zwykłej anteny a nie z błyty BR. wiec możesz sobie zobaczyć jak to będzie u ciebie wyglądało miej więcej.

salon 30m kw wcale nie jest czymś niezwykłym, kwestia znalezienie odpowiedniego domu, na pewno trudno i drogo taki znaleźć w centrum, Dlatego miedzy innymi uciekłem na obrzeża miasta.

Cyganie sa w tym mistrzami, prawie zawsze maja domy z livingami ze plazmy 60" wyglądają jak zwykły TV :))

Cytat:

2009-12-26 22:41:29, invisible napisał(a):
POLSAT I CO WTEDY MUSIMY ZMINIC DEKODER NA HD?

oczywiscie że nie musisz, mozna ogladac nawet na 100" nie HD, ale jakośc obarzu będzie niezadobra, a w plazmach wręcz może być męcząca.

skoro masz małe mieszkanie nie ma sensu ani możliwości wstawić wiecej, ale dlaczego 40-45"?
bo to sa minimalne rozmiary by zostawić sobie furtkę na ful HD
pakiety HD stają się coraz tańsze i bardziej popularne, po trochu stają się standardem, nawet czasami oferują okresy gdy dokładają takie kanały za free, więc sądzę ze szkoda teraz kupować coś niskiej rozdzielczości i za rok lub dwa znowu ładować kasę

Oczy na pewnie nie beda bolały od dobrego wyraźnego obrazu, zupełnie odwrotnie niż od rozmytego.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

SiwyZmc

Post #6 Ocena: 0

2009-12-27 09:30:09 (15 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

ja mam model LG full HD i sky HD..... przy 37" nie widze zadnego problemu z zauwazeniem roznicy pomiedzy bluray czy HD a zwyklymi programami:D z mojego jestem zadowolony jak nic. Jest to 2 LCD LG w moim domu i naprawde nie moge powiedziec zlego slowa. Posiadam jeszcze Samsunga u dzieci w pokoju i jest to chlam (seria 5) Ogolnie do czego dazylem to to, ze przy 37calach telewizor jesli jest dobry bedzie robil wrazenie tak samo jak i ta 50.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2009-12-27 11:19:07 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2009-12-27 09:30:09, SiwyZmc napisał(a):
ja mam model LG full HD i sky HD..... przy 37" nie widze zadnego problemu z zauwazeniem roznicy pomiedzy bluray czy HD a zwyklymi programami:D

no własnie nie widzisz, jaki konkretnie masz model 37" FullHD?
Sprawdź konfiguracje i rozumiem że masz oczywiście źródła HD podpięte kablem HDMI?
Bo nawet na takim małym ekranie i w TV HD Ready różnica jest zauważalna miedzy HD a zwykłym, wiec nie wierze że nie widzisz różnicy miedzy skalowanym SD a HD, na TV posiadającym 1920 x 1080, tym barzdiej gdy puszczasz z BR. to są dwa wyjścia, albo pokombinować w ustawieniach, albo do okulisty czas :)
Fakt ze LG ma dobry system poprawy obrazu, za co właśnie lubię mojego staruszka, ale bez przesady SD nigdy nie wygląda jak HD

A skoro masz samsunga shita 5 generacji to jednak widać różnice :) prawdopodobnie masz tam 1366 x 768, i model LE19B541

Do góry stronyOffline

myfreedom

Post #8 Ocena: 0

2009-12-27 12:34:28 (15 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

gdy pisalem "nie wiem o co chodzi ale kupie to co w moim przekonaniu najnowsze i najwieksze" myslalem o panu zza oceanu, ktory podnosi cisnienie swoim sasiadom
moj typ na dzisiaj to samsung B6000LED zastanawiam sie tylko nad wielkoscia 32 czy 40, mysle ze ekran wiekszy faktycznie lepszy i nie ma co zalowac wydania wiekszej kasy skoro tv to zabawka na kilka lat, 40 ma cene 877

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2009-12-27 13:18:36 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

sądze ze akurat w USa to tak jak tutaj, ludzie mają wyryp na to co ty masz na scianie, pozatym 1000 dolców to nie to samo co ceny w polsce, jak czytam jakie są kwoty i ile jest to miesięcznych wypłat to się doliczyć nie mogę i jest to przerażające :(

A na temat też bym ci sugerował zakup tzw "Led" o wielkości 40"
Z tym że skoro chcesz ten rozmiar, poszukaj info albo przejdź się gdzieś gdzie ci pokażą jak chodzi na HD ja bym ci sugerował porównanie z LG na razie robi do 46" więc dla ciebie idealny, mają bardzo dobry system "krystalizacji" obrazu i wg mnie bardziej delikatny wygląd, znaczy mniej się rzuca w oczy bo praktycznie nie ma ramy :)

Do góry stronyOffline

myfreedom

Post #10 Ocena: 0

2009-12-27 14:39:43 (15 lat temu)

myfreedom

Mężczyzna

ok, cena przeklada sie na wiele rzeczy, by nie wydac za duzo nalezy ustalic granice, ktora zadowala cie w kwestii wygladu, wielkosci, jakosci obrazu i pewnych dodatkow tv
mnie wystarcza ekran 40,42, cena nie wiecej niz 900pound
dwa typy samsung i LG42SL95
ten drugi faktycznie to nie telewizor, ekran ktory chyba doskonale wtapia sie w sciane, sliczny
mnie boli juz glowa, zakup odloze na pozniej ale pojade obejrzec je na zywo jeszcze dzisiaj

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 69 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 67 | 68 | 69 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,