Str 15 z 69 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-12-17 11:19:54 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
B0nkers | Post #2 Ocena: 0 2009-12-17 12:01:06 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 06-12-2009 |
Chyba posłuchali bo product currently unavailable
![]() Mięso z psa przemielone razem z budą
|
agnieszkaCz | Post #3 Ocena: 0 2009-12-17 16:23:53 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-11-2007 Skąd: Eccles, Manchester |
my kupilismy tv lg 47" hdtv z wbudowanym blu rejem czy jak tam sie to pisze 1080 za 650£. byl on w currys dostawa 30£.
ale czy jestem z niego az tak zadowolona nie! jesli moge polecam wybrac cos innego. aczkolwiek dopiero w styczniu podlacza nam kanaly hd wiec moze bedzie inaczej. |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2009-12-17 18:47:01 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
no żeby widzieć HD to trzeba mieć kanały HD lub filmy na BD, wiec aga poczekaj jeszcze chwile
![]() choć fakt 47" to minimum by zobaczyć HD, prawdziwe HD zaczyna się od 50" Ale czasami już lepiej mieć w miarę tanie LCD, a do seansów HD zamontować sobie projektor HD i 100" ekran, oooo kurde ale to daje ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krunschwitz | Post #5 Ocena: 0 2009-12-17 19:34:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Nie przesadzaj Krakn.Na moim 40-sto calowym Samsungu kanały HD i filmy z Blu-ray`a śmigają jak brzytwa.Wcale nie potrzeba 50 cali.
Ale faktem jest ,że telewizor Full HD czy HD Ready jest tylko innym telewizorem jeśli nie masz kanałów w HD lub filmów na BD. Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2009-12-17 19:55:09 (15 lat temu) |
krunschwitz, z całym szacunkiem, ok 40" daje piękny obraz, ale to że tak powiem 99,99%HD
Zresztą postaw koło siebie kilka telewizorów fulHD i zobaczysz ze na jednych trawa i włosy, widać każdy z osobna a nawet włoski na trawie, a na drugim jakieś takie rozmyte. Owszem na 40" jest zajefajnie, ale na 50 i wiecej ... jest zajebiste ![]() Warto poczytać na ten temat o testach HD. Co ciekawe, w tym momencie najlepszy obraz uzyskuje się w LED HD. najbardziej popularny oczywiście jest Samsung 55", Sony zabija ceną o ponad 500 funtów drożej, natomiast o dziwo w testach i to widać na zdjęciach najbardziej ostry i szczegółowy obraz daje .... Sharp lub Philips, teraz mi wyleciało z głowy bo już minęło z pół roku od tego testu, musiałbym odszukać. Mnie też zaskoczyło to niesamowicie. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krunschwitz | Post #7 Ocena: 0 2009-12-17 20:01:47 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Wszystko jest kwestią odpowiedniego wyregulowania parametrów obrazu.Ja nad swoim spędziłem ładnych kilka godzin.Testy,próby i czytanie odpowiednich for zaowocowały super obrazem.
Nie mam niestety miejsca na większy TV w moim pokoju ![]() Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2009-12-26 06:40:20 (15 lat temu) |
krunschwitz, czyli czas na zmiane pokoju
![]() Ale tak na poważnie to faktycznie mozna tak bez końca, bo każdy TV ma jakis plus i minus. Też prawda że bez sensu jest pakowanie ponad 50" w mały pokój. Czasami jak ktoś bardzo lubi ogladać filmy super w super jakosci to lepiej kupić w miare dobry LCD, a do fimów jakiś wypasiony projektor HD, nie dość że możemy zrobić sobie na prawdę super jakość to nawet 100" ekran bez problemu powiesić na suficie i opuszczać gdy robimy seans. Wiadomo że projektor zasadniczo nie nadaje się do oglądania TV, ze względu na koszt eksploatacji. a przy okazji z wysokiej półki to sony wypuścił Led TV, z podświetlaniem każdego piksela w 3 kolorach a nie jak to ma miejsce u konkurencji światłem tylko białym. Obraz jeszcze bardziej wypasiony, ale cena .... Ja go zapisałem na listę zakupów w 2025 roku ![]() Puki co muszę zacząć się jednak zastanawiać nad wymianą mojego Starego LCD, LG bo widzę że zaczyna szwankować coraz bardziej ![]() nieraz potrzeba kilku godzin by znikły cienie po znaczkach programów, albo jak się zostawi włączoną statyczną plansze z radia to potem też straszy w tle, i pojawił się problem ze złapaniem obrazu gdy przełączę z tunera sat na obraz z amplitunera oraz DVD, pomaga zmiana wejścia odczekanie i ponowna zmiana. Chyba nie doczeka następnych świąt :/ PS Własinie wróciłem ze sklepów, odwiedziłem commet, curys i PCword, jak dla mnie to tam maja taka ściemę że aż w oczy szczypie anie promocje, niby konkretny model np 200 funtów taniej, ale ja na necie u kilku sprzedawców widziałem o kolejne 200- 250 taniej i to samo z innym sprzętem, ale ludzi dość sporo i jeszcze więcej sprzedawców. W końcu miałem możliwość się przyjrzeć technologi LED i porównać Samsunga, sharpa i LG, zwłaszcza że samsungowi zarzucają w Polsce utratę ostrości i żółto fioletowe zażółcenia oraz szarość zamiast czerni pod kontem 40st, hm no fakt jaśnieje, robi się lekko żółtawy, gdy obok stojąca plazma jeszcze ma ostry obraz, ale nie jest tak tragicznie, a40 st to bardzo dużo. Sharp ma fajnie podświetlaną LED od spodu całą powierzchnie ale okupione to jest dużą grubością w stosunku do LG czy samsunga. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
myfreedom | Post #9 Ocena: 0 2009-12-26 17:58:29 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
pomocy potrzebuje, w koncu i ja postanowilem zaczac zabawe z nowym tv i tu maly dylemat, zamowilem do odbioru w sklepie samsung LE40B530P cena 429
zastanawiam sie tylko nad parametrem 50Hz, reszta jest ok (LCD, wielkosc, full HD) czy warto, czy moze szukac dalej.. |
B0nkers | Post #10 Ocena: 0 2009-12-26 18:07:51 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 06-12-2009 |
Te 100 czy 200 Hz to aż taki szał nie jest. Niby bardziej "gładko" porusza się piłka gdy ją wykopią przez pół boiska. Ale ja piłki nie oglądam więc mimo że mam 100 Hz w swoim tv to nie jest to coś bez czego nie mógłbym żyć
[ Ostatnio edytowany przez: B0nkers 26-12-2009 18:36 ] Mięso z psa przemielone razem z budą
|