2009-11-21 06:58:58, BiF napisał(a):
juz wszystko gra i buczy

Zacznijmy od konwertera ,który jak sie okazało był zły i do n-ki wogóle nie pasował dlatego nawet 1% siły czy jakości nie łapało
Druga sprawa za krutkie było trzymanko "pałąk" poprostu hot-bird aby u mnie złapac trzeba było tak skręcić antene w prawo,że przy tamtym mocowaniu antena zatrzymywała sie na scianie,więc ,uchwyt i konwerter nie pasujący będe musiał sprzedać,.
Fachowiec bardzo sprawnie wszystko zrobil sygnał na nowym konwerterze złapał w 15 sekunt 100% i tak cały czas mam 100% powiedział ,że talerz jest idealny do n-ki.Ogólnie fachowcem był nasz rodak wszystko sprawnie sam zamontowal od nowa talerz wiercenie nowych otworów na nowy uchwyt dopięcie przewodów po scianie domu ,Koszt 70f w tym montarz za który bierze 30f no i musiałem zakupic od niego konwerter i uchwyt .Porównując angielskiego fachure ,który kiedyś za zdjęcie talerza zarzyczył sobie 40f to nie było tak żle .
Wrażenia z n-tv bardzo pozytywne mnie chodziło głownie o kanały HD a jest ich troszke do tego wypozyczalnia za free narazie

![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Dzieki wszystkim za pomoc i cierpliwośc ,podczas czytania serii
pytań laika i świerzaka

[ Ostatnio edytowany przez: <i>BiF</i> 21-11-2009 07:04 ]
Witam
Czy możesz napisać jaki dostałeś konwerter od "fachowca" bo chcę też kupić cały zestaw na ebay dla n-ki.
Pozdrawiam