Str 2 z 2 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-08-07 11:05:26 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Superlover | Post #2 Ocena: 0 2009-08-07 12:29:24 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Ja bym zdecydowanie nastawiał się na kamerę Hi-Def, fakt kosztują ok. 2x drożej ale obecnie gdy praktycznie każdy ma w domu HD-ready tv przydałoby się wykorzystać jego możliwości.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2009-08-07 12:34:25 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
właśnie canon 30Hd mnie rozwalił jakością i w pomieszczeniach i przy dużym kontraście, gdy robi się film pod światło, widać obraz i w pomieszczeniu i za oknem, ale cena trochę wyższa w USA około 500 funtów tutaj ponad 600-700,(rok temu, nie znam aktualnych cen) no i zapis tasiemka
na karty to po prostu taka kompresja idzie ze szkoda sobie głowę zawracać. wiec HDD albo w ostateczności BR Dobrym pomysłem jest pojeździć po sklepach i po marudzić, po filmuj, w kierunku okna, pod światło zobaczysz czy dany model wystarczająco szybko reaguje i czy zadawała cie kontrast. No i często widziałem prezentacje, co z tego ze niby HD, ale jak przechodziłem kolo kamery to smużyłem po prostu zostawiałem rozmazany cień za sobą, wg mnie taka zabawka by mnie skutecznie zniechęciła do brania w rękę kamery Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2009-08-07 12:46:35 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2009-08-07 14:57:23 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Ja przed zakupem radzilem sie fachowcow, m. in. moj kuzyn zyje z krecenia filmow przyrodniczych. Doradzil mi miniDV jako nosnik pamieci, bardzo tani i przy wielokrotnym nagrywaniu na tej samej kasecie niewielki spadek jakosci, dla amatora bez znaczenia. Oprocz nosnika o wiele wazniejsza jest optyka, wybralem Sony gdyz ma szkla Carl Zeiss, jedne z najleposzych.
Bylo to pare lat temu, gdy HD bylo jeszcze cholernie drogie. |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2009-08-07 17:25:46 (16 lat temu) |
nie ma spadku jakości przy kolejnych nagraniach, zwiększa się prawdopodobieństwo utraty danych, ale nie jakości.
w świecie cyfrowym albo jest albo nie ma czyli 1 lub 0 Ktoś tu niedawno pisał ze ma kamerkę samsunga DVD możesz koleżankę popytać i ew poprosić o próbkę kilkuminutową, w sumie to ciekawe jak rozwiązała swój problem hmm Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
piekar10 | Post #7 Ocena: 0 2009-08-07 18:42:18 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-06-2006 Skąd: Moja Wyspa |
co myslicie konkretnie o tej ofercie ?sony
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2009-08-07 18:52:02 (16 lat temu) |
wg mnie bardzo dobra, cenowo zbliżona do canona 20HD
wg mnie poszukaj gdzieś w sklepu i koniecznie sprawdź czy obraz cię satysfakcjonuje, poproś by zrobić sobie krótki filmik w sklepie tak jak wyżej pisałem, im więcej pokombinujesz tym lepiej. Czasami są wystawione prezentacje i mozna dotkąć i pobawić się wiesz nie miałem tego w ręku, jedynie przypominam sobie testy które gdzieś czytałem, miedzy innymi porównywali ją właśnie z canonem 20HD i 10HD grzeb po forach i pismach o filmowaniu jak chcesz wiedzieć konkrety a nie tylko domysły Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2010-09-20 19:30:15 (15 lat temu) |
czas płynie i technologia idzie do przodu, ostatnio byly pytania o kamery z dyskiem
a przy okazji uczenie się jednego z programów do obróbki video, przeglądam polskie fora zwiazane z tematyką filmową, Zauważyłem że bardzo dużo polskich użytkowników aktualnie zachwyca się kamerą Sony Nie widziałem efektów, ale widać ze ma bardzo duże mozliwosci, a użytkownicy są bardzo zadowoleni. moze warto? http://www.winmar.pl/p5266,Kamera_Cyfrowa_SONY_HDR-XR200.html podobna do mojego canona, ale już na dwie długości go wyprzedza możliwościami, no ale minęło juz 3 lata ech ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|