MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypozyczalnie filmow w UK typu Netflix?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ThoReen

Post #1 Ocena: 0

2009-05-21 18:39:53 (16 lat temu)

ThoReen

Mężczyzna

Z nami od: 26-04-2009

witam
jak wygląda w UK sprawa wypozyczania filmów, czy są sieci takie jak Netflix albo Blockbusters w Stanach, gdzie za miesięczną opłatę wypożycza się kilka filmów jednocześnie i dostaje się je pocztą do domu?
Ile to kosztuje? Ewentualnie jakie w ogóle są opcje w Anglii, trochę tańszego wypożyczania filmów, bo zwykle 'tradycyjne' wypożyczenie kosztuje stosunkowo dużo. (obliczyłem że w tej chwili wypożyczenie jednego filmu kosztuje mnie mniej niż $1.50 przy kilku dolarach 'tradycyjnego' czyli pojscia do wypozyczalni).
dla pomysłowych: opcja sciagania z sieci odpada... :D
z góry dzięki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stokesay

Post #2 Ocena: 0

2009-05-21 18:41:28 (16 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Odeon
Blockbuster
sm846&promotion_code=PSM846&utm_source=google&utm_medium=ppc&utm_campaign=Competitor" target="_blank">LoveFilm
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Superlover

Post #3 Ocena: 0

2009-05-21 19:35:31 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Nie lubie tych wysylkowych wypozyczalni bo zawsze przysylaja nie te tytuly na ktorych ci zalezy. Proponuje zwykly Blockbuster 3 filmy na weekend za 10 funtów (przynajmniej w mojej videotece tak jest), i co wazne w tej samej cenie sa filmy na blu-ray ktore nie musze dodawac ze sa znacznie lepszej jakosci.
Inna promocja to 1 movie 1 night 1 pound (starsze filmy)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ThoReen

Post #4 Ocena: 0

2009-05-21 20:12:26 (16 lat temu)

ThoReen

Mężczyzna

wielkie dzięki za odpowiedzi :) te odnośniki to dokładnie to o co mi chodziło.
"Nie lubie tych wysylkowych wypozyczalni bo zawsze przysylaja nie te tytuly na ktorych ci zalezy"
to znaczy ze zdarza im się zamienic filmy? ciekawe, nie zdarzyło mi się to tutaj do tej pory (nie licząc płytki która była zwyczajnie pęknięta)
w każdym razie dzieki raz jeszcze, przyzwyczaiłem się juz do tego że czasem trafiam na naprawdę fajne filmy (a mam spore zaległości) i szkoda było mi to porzucac. sytem oceniania przez 'oglądaczy' był całkiem pomocny.

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #5 Ocena: 0

2009-05-21 22:02:47 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Nie ze zdarza im sie zamienic filmy, ale jezeli korzystales z uslug tego typu wypozyczalni to wiesz ze musisz stworzyc i utrzymywac liste ok. 10 tytulow i z tej listy ci wysylaja filmy w kolejnosci na ktora nie masz wplywu. Poniewaz na liscie musisz ciagle utrzymywac pewna ilosc tytulow moze zdarzyc sie ze na ten ktory w szczegolnosci chcialbys obejrzec bedziesz czekal jezeli nie w nieskonczonosc to dluugo
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ThoReen

Post #6 Ocena: 0

2009-05-22 18:56:26 (16 lat temu)

ThoReen

Mężczyzna

właściwie w Netflix mogłem dowolnie zmieniac kolejnosc wybranych filmow. Czasem zanim kolejka doszła do filmu u którego status zmienił się w międzyczasie z dostępnego na "short wait", wysyłali następny z kolejki a jednocześnie ten 'niedostępny' z innego miasta (i wychodziło na to że opcja '3 in time' zmieniała się w 4 :) )i wtedy oczekiwanie wydłuzało się o 2-3 dni. Nie wiem, niespecjalnie mi zależało na tym żeby koniecznie obejrzec teraz właśnie ten film a nie inny.
To co mi się w Netflix podobało - może i w innych jest to standardem - to, jeśli zgłosiło im się że płytka zaginęła/ nie dotarła/była uszkodzona, wysyłali inną w zastępstwie. Ale zdarzyło mi się tylko raz czy dwa że wcięło płytę którą wrzuciłem do skrzynki na ulicy.
no nic, sprawdzę jak to w angielskich jest gdy już będę na miejscu.
tak przy okazji :) tym którzy nie widzieli, polecam "The Secret Life of Words " i "After the Wedding " między innymi... chociaż, nie jestem na czasie z filmami więc może już wszyscy to widzieli ;)

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #7 Ocena: 0

2023-01-28 14:58:55 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Nie tylko na Netflix, ale rowniez na innych serwisach streamingowych ostatnio pojawily sie nowe ostrzezenia.

Oprocz tradycyjnych ostrzezen takich jak przemoc albo sceny erotyczne, pokazaly sie ostrzenia dodatkowe, takie jak sceny palenia papierosow ("smoking";) albo sceny spozycia alkoholu...

Ciekawe co dalej w kolejnosci, bo oczywiscie "strong language" juz funkcjonuje od dawna.

"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,