Ale jasne zawsze lepszy obraz i dziek, niz SD z Bluray jest ten problem ze po polsku mało jest filmów i są wg mnie za drogie
Str 2 z 3 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2009-04-25 17:20:34 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
no tak tyle ze HT z sat to nie full HD zazwyczaj Niemcy nadają 720p a polskie stacje niby wyższa rozdzielczość 1080i, ale właśnie niepełna klatka, co skutkuje pogorszeniem obrazu ale lepiej brzmi w reklamie.
Ale jasne zawsze lepszy obraz i dziek, niz SD z Bluray jest ten problem ze po polsku mało jest filmów i są wg mnie za drogie Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Superlover | Post #2 Ocena: 0 2009-05-06 11:14:49 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Nowy tv Samsunga wykorzystuje do podświetlenia diody świecące (LED) zamiast tradycyjnej lampy fluorescencyjnej (jarzeniówki). Efekt: bardzo dobry kontrast (czarne jest czarne a nie szare, bo podświetlenie pod ciemnymi obszarami obrazu można punktowo ograniczyć lub wyłączyć), grubość zaledwie 3 cm, niższa waga i o 40% zredukowane zużycie energii (brak zbędnego podświetlania ciemnych obszarów)
Telewizor porafi łączyć się z siecią i odtwarzać np. Youtube a także materiał z dysku naszego komputera [ Ostatnio edytowany przez: Superlover 06-05-2009 13:12 ] Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2009-05-06 12:07:18 (16 lat temu) |
superlover, wiemy wiemy
![]() Tylko jest jedno ale... ich dzwiek nie jest zbyt zadawalający, ale jak ktoś już kupuje taki TV to raczej ma albo będzie miał dobry ampli z dobrymi głosnikami. Apropo's, jak kogoś nie dosięgła łapa kryzysu, albo na tym kryzysie robi kasę (znam takich) to jest dobry moment na zakupu z drugiej ręki, masę mojej konkurencji poupadało i kupuje od nich sprzęt za grosze,to za co płaciłem 1000 funtów kupuje za 100 i to prawie nowe! To samo jest ze sprzętem HiFi, niedawno 6 miesięczne głośniki cena sklepowa 4000 funtów poszły za 1095, kilka dni temu B&W Standy, para sklepowa 3000 ktoś kupił za 800!!! i nie przekręt bo wszystkie sprzedaże odbiór osobisty co zrozumiałe skoro głośnik waży 20kg ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2009-05-06 12:57:00 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Na samochody luksusowe tez byly tego typu "promocje"
![]() Carpe diem.
|
krakn | Post #5 Ocena: 0 2009-05-06 13:08:45 (16 lat temu) |
richmound, co innego samochód kupowany na ulicy a co innego sprzęt gdzie idziesz do kogoś do domu i robisz odsłuch, złodziej nie sprzedaje ci sprzętu w domu z salonu, a mój "nowy" osprzęt i detergenty itp dokupiłem w biurze konkurencji na high Street, ledwo 400 m od mojego domu, sprzedawali też po 3000 odkurzacze też 6 miesięcy temu kupione, cena sklepowa około 6000, ale nie brałem bo słabsze od mojego, sprawdziłem ogłoszenia, aukcje i jest masę takich.
Po prostu ludzie brali na kredyty i teraz nie maja kasy by to spłacać. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2009-05-06 14:13:46 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Mialam na mysli promocje od ludzi, ktorych nie stac na splaty/utrzymanie/potrzebowali gotowki, nie kradzione.
Carpe diem.
|
Superlover | Post #7 Ocena: 0 2009-05-06 16:04:48 (16 lat temu) |
Prosze mnie tu nie zaśmiecać wątka. To nie jest topik o kradzionym czy odkurzaczach, ale o nowościach w entertainment electronics.
I celowo nie piszę o luksusach za niewiem ile, ale o rzeczach na które może sobie pozwolić przeciętny człowiek. Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2009-06-10 21:04:44 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-05-06 16:04:48, Superlover napisał(a): ale o nowościach w entertainment electronics. I celowo nie piszę o luksusach za niewiem ile, ale o rzeczach na które może sobie pozwolić przeciętny człowiek. przeciętność jest dyskusyjna ![]() ale z niższej półki jak ktoś lubi stare technologie w nowym wydaniu "Nowy gramofon austriackiej firmy Pro-Ject, model Debut Esprit White. Elementem przyciągającym uwagę jest przede wszystkim unikalny wygląd tego urządzenia. Gramofon jest lakierowany na biało i ma akrylowy talerz. Wzornictwo zostało opracowane przede wszystkim z myślą o nowocześnie zaprojektowanych wnętrzach. Esprit White różni się też od pozostałych gramofonów z rodziny Debut pewnymi szczegółami technicznymi. Gramofon oferowany jest z wkładką Ortofon Alpha, a jego talerz jest szerszy od podstawowej wersji Debut i mierzy 30cm średnicy. Natomiast zastosowane ramię Pro-Ject 8,6 jest takie samo jak w innych modelach Debut. Cena gramofonu Pro-Ject Debut Esprit White w Polsce to przeciętnie 1.250zł. ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krunschwitz | Post #9 Ocena: 0 2009-06-10 21:16:40 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Cytat: 2009-06-10 21:04:44, krakn napisał(a): Cytat: 2009-05-06 16:04:48, Superlover napisał(a): ale o nowościach w entertainment electronics. I celowo nie piszę o luksusach za niewiem ile, ale o rzeczach na które może sobie pozwolić przeciętny człowiek. przeciętność jest dyskusyjna ![]() ale z niższej półki jak ktoś lubi stare technologie w nowym wydaniu "Nowy gramofon austriackiej firmy Pro-Ject, model Debut Esprit White. Elementem przyciągającym uwagę jest przede wszystkim unikalny wygląd tego urządzenia. Gramofon jest lakierowany na biało i ma akrylowy talerz. Wzornictwo zostało opracowane przede wszystkim z myślą o nowocześnie zaprojektowanych wnętrzach. Esprit White różni się też od pozostałych gramofonów z rodziny Debut pewnymi szczegółami technicznymi. Gramofon oferowany jest z wkładką Ortofon Alpha, a jego talerz jest szerszy od podstawowej wersji Debut i mierzy 30cm średnicy. Natomiast zastosowane ramię Pro-Ject 8,6 jest takie samo jak w innych modelach Debut. Cena gramofonu Pro-Ject Debut Esprit White w Polsce to przeciętnie 1.250zł. ![]() A odtwarza blue-ray`a ![]() ![]() ![]() Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
Superlover | Post #10 Ocena: 0 2009-06-10 21:45:50 (16 lat temu) |
Cos mi sie zdaje ze ktos (
![]() nie rozumiem po kiego a poza tym jak juz nie mogl sie powstrzymac to wypadalo notke dac :-Y:-Y Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |