MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Blu-ray, polecam to urządzenie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2009-04-25 17:20:34 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no tak tyle ze HT z sat to nie full HD zazwyczaj Niemcy nadają 720p a polskie stacje niby wyższa rozdzielczość 1080i, ale właśnie niepełna klatka, co skutkuje pogorszeniem obrazu ale lepiej brzmi w reklamie.
Ale jasne zawsze lepszy obraz i dziek, niz SD z Bluray jest ten problem ze po polsku mało jest filmów i są wg mnie za drogie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Superlover

Post #2 Ocena: 0

2009-05-06 11:14:49 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Nowy tv Samsunga wykorzystuje do podświetlenia diody świecące (LED) zamiast tradycyjnej lampy fluorescencyjnej (jarzeniówki). Efekt: bardzo dobry kontrast (czarne jest czarne a nie szare, bo podświetlenie pod ciemnymi obszarami obrazu można punktowo ograniczyć lub wyłączyć), grubość zaledwie 3 cm, niższa waga i o 40% zredukowane zużycie energii (brak zbędnego podświetlania ciemnych obszarów)

Telewizor porafi łączyć się z siecią i odtwarzać np. Youtube a także materiał z dysku naszego komputera

[ Ostatnio edytowany przez: Superlover 06-05-2009 13:12 ]

Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #3 Ocena: 0

2009-05-06 12:07:18 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

superlover, wiemy wiemy :)) technologia taka sama jak od kilku lat stosuje MAC, TV samsung to cena "tak z głowy" około 2000 funtów za 55" sony około 3000, czekam do następnych świąt i wymienię w salonie swój wysłużony kilkuletni LCD, widziałem w akcji obydwa modele niesamowity obraz no i ta "cienizna"
Tylko jest jedno ale... ich dzwiek nie jest zbyt zadawalający, ale jak ktoś już kupuje taki TV to raczej ma albo będzie miał dobry ampli z dobrymi głosnikami.

Apropo's, jak kogoś nie dosięgła łapa kryzysu, albo na tym kryzysie robi kasę (znam takich) to jest dobry moment na zakupu z drugiej ręki, masę mojej konkurencji poupadało i kupuje od nich sprzęt za grosze,to za co płaciłem 1000 funtów kupuje za 100 i to prawie nowe! To samo jest ze sprzętem HiFi, niedawno 6 miesięczne głośniki cena sklepowa 4000 funtów poszły za 1095, kilka dni temu B&W Standy, para sklepowa 3000 ktoś kupił za 800!!! i nie przekręt bo wszystkie sprzedaże odbiór osobisty co zrozumiałe skoro głośnik waży 20kg :))

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2009-05-06 12:57:00 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Na samochody luksusowe tez byly tego typu "promocje" ;)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2009-05-06 13:08:45 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

richmound, co innego samochód kupowany na ulicy a co innego sprzęt gdzie idziesz do kogoś do domu i robisz odsłuch, złodziej nie sprzedaje ci sprzętu w domu z salonu, a mój "nowy" osprzęt i detergenty itp dokupiłem w biurze konkurencji na high Street, ledwo 400 m od mojego domu, sprzedawali też po 3000 odkurzacze też 6 miesięcy temu kupione, cena sklepowa około 6000, ale nie brałem bo słabsze od mojego, sprawdziłem ogłoszenia, aukcje i jest masę takich.
Po prostu ludzie brali na kredyty i teraz nie maja kasy by to spłacać.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2009-05-06 14:13:46 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mialam na mysli promocje od ludzi, ktorych nie stac na splaty/utrzymanie/potrzebowali gotowki, nie kradzione.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #7 Ocena: 0

2009-05-06 16:04:48 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Prosze mnie tu nie zaśmiecać wątka. To nie jest topik o kradzionym czy odkurzaczach, ale o nowościach w entertainment electronics.
I celowo nie piszę o luksusach za niewiem ile, ale o rzeczach na które może sobie pozwolić przeciętny człowiek.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #8 Ocena: 0

2009-06-10 21:04:44 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2009-05-06 16:04:48, Superlover napisał(a):
ale o nowościach w entertainment electronics.
I celowo nie piszę o luksusach za niewiem ile, ale o rzeczach na które może sobie pozwolić przeciętny człowiek.

przeciętność jest dyskusyjna :-]

ale z niższej półki jak ktoś lubi stare technologie w nowym wydaniu

"Nowy gramofon austriackiej firmy Pro-Ject, model Debut Esprit White. Elementem przyciągającym uwagę jest przede wszystkim unikalny wygląd tego urządzenia. Gramofon jest lakierowany na biało i ma akrylowy talerz. Wzornictwo zostało opracowane przede wszystkim z myślą o nowocześnie zaprojektowanych wnętrzach.

Esprit White różni się też od pozostałych gramofonów z rodziny Debut pewnymi szczegółami technicznymi. Gramofon oferowany jest z wkładką Ortofon Alpha, a jego talerz jest szerszy od podstawowej wersji Debut i mierzy 30cm średnicy. Natomiast zastosowane ramię Pro-Ject 8,6 jest takie samo jak w innych modelach Debut.

Cena gramofonu Pro-Ject Debut Esprit White w Polsce to przeciętnie 1.250zł.

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #9 Ocena: 0

2009-06-10 21:16:40 (16 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Cytat:

2009-06-10 21:04:44, krakn napisał(a):
Cytat:

2009-05-06 16:04:48, Superlover napisał(a):
ale o nowościach w entertainment electronics.

przeciętność jest dyskusyjna :-]

ale z niższej półki jak ktoś lubi stare technologie w nowym wydaniu

"Nowy gramofon austriackiej firmy Pro-Ject, model Debut Esprit White. Elementem przyciągającym uwagę jest przede wszystkim unikalny wygląd tego urządzenia. Gramofon jest lakierowany na biało i ma akrylowy talerz. Wzornictwo zostało opracowane przede wszystkim z myślą o nowocześnie zaprojektowanych wnętrzach.

Esprit White różni się też od pozostałych gramofonów z rodziny Debut pewnymi szczegółami technicznymi. Gramofon oferowany jest z wkładką Ortofon Alpha, a jego talerz jest szerszy od podstawowej wersji Debut i mierzy 30cm średnicy. Natomiast zastosowane ramię Pro-Ject 8,6 jest takie samo jak w innych modelach Debut.

Cena gramofonu Pro-Ject Debut Esprit White w Polsce to przeciętnie 1.250zł.

A odtwarza blue-ray`a:-o:-]:-]
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Superlover

Post #10 Ocena: 0

2009-06-10 21:45:50 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cos mi sie zdaje ze ktos (:-)) zmienil tytul watka, bo oryginalny byl inny (ja bym nie napisal tak jak jest)
nie rozumiem po kiego
a poza tym jak juz nie mogl sie powstrzymac to wypadalo notke dac
:-Y:-Y

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,