MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dreambox 7025+ , domowy sharing na kilka tunerów (tylko legalne rozwiązania!)

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2009-01-28 18:19:04 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

to nie takie proste, nie uwierzysz mieszkam w centrum Londynu a polaków jak na lekarstwo :[
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Korba102

Post #2 Ocena: 0

2009-01-28 19:05:16 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Ja tam nie chcę być pesymista lecz myślę że masz uszkodzoną szynę IC2 a głównie EEPROM nie wiem jaki występuje w tym DVB np. 24CXXX itp. Firmy Atmel itp. jest uszkodzona jakaś komórka alokacyjna w jej strukturze. Kiedyś się tym zajmowałem. Możesz ją skopiować specjalnym urz do kopiowania EEPROM'ów z odpowiednim oprogramowaniem Pliki w kościach
pamięci są zapisane w systemie Hex binarnym - szesnastkowym liczby od 0-9 i litery A do F w przypadku uszkodzenia którejś z komórek pamięci następuje niepoprawna praca urz. a nieraz całkowita martwa praca – niepełna praca lub wchodzenie niektórych funkcji Możesz spróbować zadzwonić do producenta sprzętu o poradę i ewentualna sprzedaż i wysłanie elementu wadliwego w tym przypadku być może EEPROM'u To nie są wielkie koszty. np. kiedyś kupowałem eeproma do Panasonic TVC i płaciłem 13 pounds plus koszt wysyłki. W przypadku kopiowania to koszt urz. i pamiętaj zrób kopię zapisu mapy eeprom'u

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 28-01-2009 19:09 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

vitek

Post #3 Ocena: 0

2009-01-28 19:56:25 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2009-01-28 12:34:34, krakn napisał(a):
Co do uprawnień na kartę to tak przypuszczam tylko kurde mam nadzieje że nie wiążą jej z tunerem w jakiś tam sposób, bo przecież po każdej instalacji softu nie będę wydzwaniał.

W cyfrze nie wiążą karty z tunerem. Dlatego możesz używać nie-oryginalnego sprzętu. W Polsacie jest odwrotnie, numery seryjne karty i odbiornika są pożenione i na innym nie pójdzie.

Na 99% masz probem z tunerem a nie z kartą, a konkretnie masz wgrany firmware który odbierze kanały free (każdy to zrobi) ale kodowania cyfry nie obsługuje. Ściągnij sprawdzony działający soft z laki albo skąd indziej
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #4 Ocena: 0

2009-01-30 15:40:37 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

I JEST
po kombinacjach i wymianie baaardzo dużo informacji wkoncu metodą prób i błędów przez przypadek trafiłem na wspaniały genialnie działający soft
Więc jak ktoś ma
Drivers DM7025 : 16.01.2009

* Drivers DM800 : 24.01.2009

* Drivers DM8000 : 22.01.2009

* Drivers DM500+/DM600 : 22.08.2008

polecam wgranie newnigma2-release-dm7025-v2.3.1.nfi

odpalił z kopyta
problem rozwiązany :-]
UFF

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2009-04-01 18:35:55 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

rozważam sprzedaż mojego Dreamboxa 7025+
jeszcze nic przesądzonego, zobaczymy czy uda mi się z niego jeszcze coś wyciągnąć i zrobić taki system jaki chce jeśli nie to najprawdopodobniej wystawie na ebay, jak ktoś z was będzie chętny to pogadamy.
Jest w pełni sprawny wgrany najnowszy, jeden z najlepszych softów, oglądanie na TV i komputerze/laptopie przez sieć domową, nagrywanie z 2 kanałów jednocześnie lub 1 nagrywany drugi oglądany, radio internetowe, to tylko podstawa funkcji tego tunera.
Jest wstawiona dodatkowa przejściówka z dysków starego typu na SATA tak że 1TB a nawet większy można spokojnie zabudować, sprzęcik ma tylko 1,5 roku dlatego za połowę ceny to raczej nie sprzedam powiedzmy 75%.
Nie jest to jeszcze oferta ale jak by co to warto się zastanowić.
Na razie pracuje nad rozwiązaniem sieci multimedialnej mojego domu, jak założenie wyjdzie to nie sprzedam nie wyjdzie to raczej nie będzie mi potrzebne zbędne pudełko.
Cytat:

2009-01-26 22:08:35, pako1279 napisał(a):
ja sie bawie innym linux boxsem technomate 9100
ale widze ze koledzy z laki pomogli

a czy bawiłeś się w sharing na linuxowych dekoderach? :) oczywiście chodzi mi o legalny w obrębie 1 domu nie na cały świat

tak przy okazji bo może nie wszyscy wiedzą co mają :)
Jeżeli ktoś z was ma tuner np dreambox warto sprawdzić czy ma wbudowaną karte sieciową.
Jeżeli tak wpinamy go kabelkiem do routera to ta skrzyneczka z antenką która dostarcza wam internet.

teraz wchodzimy w ustawienia dreamboxa, wyszukujemy ustawienia sieci, wyłączamy DHCP wpisujemy IP dreamboxa np 192.168.1.3
maska podsieci 255.255.255.0 akceptujemy brama powinna się wpisać automatycznie, jeżeli nie to sprawdzamy w ustawieniach na komputerze we właściwościach sieci jaka jest brama wyjściowa.
odnajdujemy jeszcze opcje web serwera apache
skoro tuner jest już w sieci serwer www na nim działa, to na komputerze w przeglądarce wpisujemy 192.168.1.3
Jeżeli wszytko dobrze zrobiliśmy to powinna nam się pokazać strona z programami TV, klikając na nie zmieniamy kanały pogłaśniamy itd.
Jak już się znudzi to czas działać dalej.
następny krok to TV z tunera na komputerze
po prawej stronie sa takie małe monitorki one właśnie służą do odpalenia wybranego programu na komputerze, tylko że jeszcze potrzebujemy do tego mały programik.
idealny dla mnie działa i na PC i na Mac jest VLC Media Player
jeżeli wasz tuner posiada dwie głowice to inny program można oglądać na komputerze inny na TV

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,