MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dlaczego ogladacie polska telewizje?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 5 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitek

Post #1 Ocena: 0

2008-10-16 19:28:29 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-10-16 13:46:41, marcinb napisał(a):
mozna by pomyslec ze twoje ostentacyjne deprecjonowanie integracji z lokalnym spoleczenstwem bierze sie z braku umiejetnosci jezykowych.

Co do moich umiejętności językowych to moim zdaniem są one na poziomie wystarczającym do normalnego funkcjonowania w społczeczeństwie, z którym jednak nie integruję się oglądając tv w swoim salonie (w otoczeniu mojej jak najbardziej polskiej rodziny) ale na inne sposoby. I to by było na tyle przykro mi nie dam się wciągnąć w żadną wielopostową dyskusję (no może jak będzie o dzieczynach... ;-) )

No to żeby nie było że oglądam tylko po polsku :-)

Dzisiaj o 21 na kanale 4 jest program Bobski the Builder w którym porównują pracę polskiej i angielskiej brygady budowlanej
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

PeterGriffin

Post #2 Ocena: 0

2013-01-27 06:56:33 (12 lat temu)

PeterGriffin

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2012

Też mnie ostatnio to zastanawiało, skąd ten fenomen polskiej tv tutaj na wyspach.Wydaje mi się że to tęsknota za krajem gra tu pierwsze skrzypce, bo chyba nie zawartość programowa naszych rodzimych stacji.
Semper Invicta, Semper Heroica!

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2013-01-27 08:24:12 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

-Bo lubie Polski:)
-Bo znacznie taniej niż TV SKY czy pakiety Virgin.
Za kilka naście funtów mam pełny pakiet Cyfry z wszytkim programami, łacznie z kilkoma kanałami France TV, BBC itd.

Mam sąsiadów Hiszpanów, mają TV Hiszpańską choć mieszkają tu od 45 lat,

Nie wiem czy wiecie, ale wielu anglików kupuje TV Sat Grecką :)
Bynajmniej nie po to by uczyć się Greki, tylko tanim pakiecie bez dodatkowych opłat, oglądać angielskie mecze za które tutaj TV SKY mimoż ze drogi pakiet to jeszcze woła dodatkowe opłaty :)

Nie mam kompleksów, po prostu po co przepłacać? :)
A angielskie programy, filmy itp w większości mnie nie bawią, nawet jak są nadawane w polskiej TV, wyjątkiem są programy przyrodnicze i popularno naukowe, no i Top Gear :)
reszta to takie samo bredzenie jak w TVP1 i TVNie :)))

Kwestia języka, to na wielu kanałach można oglądać filmy w oryginalnym języku, nie tylko polskim, trzeba tylko z pilota wybrać ścieżkę dzwiekową.

Czesto przełączam, bo Polska ścieżka dzwiękowa jest spłaszcana do Stereo, a oryginalna nadawana w wersji przestrzennej AC3

I nie wiem jaki ma związek posiadania lokalnej kablówki z integracją z miejscowymi?
Integrujesz się odwiedzając się na wzajem czy tez pomagając na wzajem.

Tak jak np ja sąsiadowi odsnieżyłem podjazd, a on gdy nas nie było posypał solą podjazd i całe dojście do naszego domu.
tak że mogliśmy spokojnie dojechać

odbieramy sobie na wzajem przesyłki, czasami wpadną z winkiem, albo po prostu sie pogada na ulicy.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Tiger85

Post #4 Ocena: 0

2013-01-27 09:20:36 (12 lat temu)

Tiger85

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-12-2012

krakn masz racje , ja tez mam polską tv bo po prostu lubię ogladać programy po polsku, angielskie programy rozrywkowe mnie nie bawią a po za tym polska tv jest po prostu tańsza, za klikanaście funtów mam full pakiet z 15 programami sportowymi :)
i też właściwie nie wiem co posiadanie ang tv ma do rzeczy z integracją?

Do góry stronyOffline

Mustafa1975

Post #5 Ocena: 0

2013-01-27 09:21:10 (12 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Dokładnie można wybrać org. ścieżkę językową i np. polskie napisy. Dziwie sie co robią tu ludzie którzy mają po kilka tys. wpisów? Na polskim forum do tego piszą po Polsku. Jeśli bym postawil na taki wariant nauki rezygnując z Tv to i tym bardziej rezygnacja z polskich portali ma sens.Te pare tys. wpisów na angielskim forum poprawilo by język i gramatykę. Hm a może to tylko taka polska obłuda ? No ale pewnie się myle ;-)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-01-27 09:40:12 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2013-01-27 09:55:12 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Krakn mozesz mi powiedziec , gdzie mozna kupic Greek sat? Bardzo Cie prosze.
Chcialam przywiezc z Grecji ale u nich podobne zasady jak u nas z Polsatem czy Cyfra.
Jestem ciekawa czy tu mozna cos kupic .
A moja polska telewizja jezdzi ze mna wszedzie. Przywiozlam ja sobie ,gdy mieszkalam w Grecji. Akurat wszedl Cyfrowy Polsat i moj dekoder analogowy musialam wymienic. A teraz tu mam go ze soba. Tylko dekodery wymieniam :)
No coz..lubie polska tv. Lubie wiedziec Na bierzaco co sie dzieje w Polsce. Z rzadka ogladam filmy. Jednym okiem jakis serial ale to od przypadku do przypadku. Ogladam programy publicystyczne .
A co w tym zlego? W tej chwli ogladamy Australian Open,maz oglada mecze.
Nasze dziewczynki tez cos dla siebie znajda. Jak nic nie ma ciekawego,to mamy do wyboru tv angielska...albo po prostu wlaczone radio (niecierpie ciszy)
Dlaczego piszecie na polskim forum? Dlaczego kupujecie w Anglii polskie gazety ? Dlaczego kupujecie polskie produkty ,skoro sa angielskie? Takich pytan moze byc masa. Mam,bo lubie.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-01-27 10:00:11 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2013-01-27 10:06:07 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2013-01-27 09:40:12, konduktor68 napisał(a):
Cytat:

2013-01-27 09:21:10, Mustafa1975 napisał(a):
Dokładnie można wybrać org. ścieżkę językową i np. polskie napisy. Dziwie sie co robią tu ludzie którzy mają po kilka tys. wpisów? Na polskim forum do tego piszą po Polsku. Jeśli bym postawil na taki wariant nauki rezygnując z Tv to i tym bardziej rezygnacja z polskich portali ma sens.Te pare tys. wpisów na angielskim forum poprawilo by język i gramatykę. Hm a może to tylko taka polska obłuda ? No ale pewnie się myle ;-)

Nie, nie mylisz sie,tez to zauwazylem.Udaja anglikow a i tak w sumie nimi nigdy ni beda.*DONT_KNOW*

no tak, a posiadajac polska telewizje sa prawdziwymi Polakami... *ROFL*

ps. w dodatku lamiacymi warunki licencji 8-)

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-01-27 10:20:04 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,