-Bo lubie Polski
-Bo znacznie taniej niż TV SKY czy pakiety Virgin.
Za kilka naście funtów mam pełny pakiet Cyfry z wszytkim programami, łacznie z kilkoma kanałami France TV, BBC itd.
Mam sąsiadów Hiszpanów, mają TV Hiszpańską choć mieszkają tu od 45 lat,
Nie wiem czy wiecie, ale wielu anglików kupuje TV Sat Grecką
Bynajmniej nie po to by uczyć się Greki, tylko tanim pakiecie bez dodatkowych opłat, oglądać angielskie mecze za które tutaj TV SKY mimoż ze drogi pakiet to jeszcze woła dodatkowe opłaty
Nie mam kompleksów, po prostu po co przepłacać?
A angielskie programy, filmy itp w większości mnie nie bawią, nawet jak są nadawane w polskiej TV, wyjątkiem są programy przyrodnicze i popularno naukowe, no i Top Gear
reszta to takie samo bredzenie jak w TVP1 i TVNie

))
Kwestia języka, to na wielu kanałach można oglądać filmy w oryginalnym języku, nie tylko polskim, trzeba tylko z pilota wybrać ścieżkę dzwiekową.
Czesto przełączam, bo Polska ścieżka dzwiękowa jest spłaszcana do Stereo, a oryginalna nadawana w wersji przestrzennej AC3
I nie wiem jaki ma związek posiadania lokalnej kablówki z integracją z miejscowymi?
Integrujesz się odwiedzając się na wzajem czy tez pomagając na wzajem.
Tak jak np ja sąsiadowi odsnieżyłem podjazd, a on gdy nas nie było posypał solą podjazd i całe dojście do naszego domu.
tak że mogliśmy spokojnie dojechać
odbieramy sobie na wzajem przesyłki, czasami wpadną z winkiem, albo po prostu sie pogada na ulicy.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.