MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Filmy Ktore Warto Obejrzec Before You Die?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

Str 5 z 27

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

clockwork_orang

Post #1 Ocena: 0

2008-02-21 15:09:02 (17 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

to 5 tych filmow, czy w p***u ? :-P

te, ktore ogladam notorycznie:
blues brothers,
clockwork orange :-D
seksmisja,
gwiezdne wojny - calosc :)
azumi - manga, ale jedna z pierwszych i to w dwoch czesciach

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Rrrr

Post #2 Ocena: 0

2008-02-21 18:59:26 (17 lat temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

Cytat:

2008-02-21 11:33:26, claudiaza napisał(a):
No az nie moge uwierzyc ze jest tu ktos kto ma tak podobny gust i ze komus jeszcze dom latajacych sztyletow tez sie podobal wow!
przyznam ze kilku tytulow nie kojarze ale mam nadzieje ze uda mi sie zobaczyc .
Pozdrawiam

w moim przypadku to juz nie tylko gust a uzaleznienie, koreanskie gnioty tez mi sie zdarza ogladac :-]

czesto zagladam tu:
http://koreanfilm.org/index.html

tylko zawsze jest problem ze znalezieniem tych filmow, zwlaszcza najnowszych...

tzn na upartego mozna ogladac tutaj:
http://www.mysoju.com/

ale nie zawsze dziala i czasem trzeba duzo cierpliwosci :-]

Do góry stronyOffline

iloclaude

Post #3 Ocena: 0

2008-02-21 19:45:39 (17 lat temu)

iloclaude

Kobieta

Z nami od: 23-07-2007

och znalazlo by sie troszke, ale te najlepsze, jak dla mnie to:

1) ZIELONA MILA - nr 1 wsrod ksizek Stephena Kinga i filmow na podstawie jego opowiesci (w piatek 22 lutego w TVN-tak przy okazji) :-D

2) PSY - po prostu klasyka. moge ogladac w kolko ze znajomoscia kazdego dialogu :-]

3) BLOOD DIAMOND - przykre, ale prawdziwe

4) POTOWRY I SPOLKA :-]

5) EPOKA LODOWCOWA :-]

Dla kazdego cos milego :-]
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #4 Ocena: 0

2008-02-22 00:56:40 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

16. Detektyw/Sleuth oryginal z 1972 - On 1 mlody niezamozny, On 2 starszy dystyngowany, bajecznie zamozny, Ona zona tego drugiego. Meskie spotkanie dwoch rywali i bezwzgledna walka umyslow o kobiete. Mgliscie przypomina Noz w Wodzie Polanskiego.
Sleuth z 2007 jest OK i bardziej ''up-to-date'' ale nie ten jezyk, nie te kreacje choc aktor ktory w 72 gral Mlodego tutaj gra Starszego.
17. Dazenie do szczescia/Pursuit of Happiness - mlody ojciec z synem tula sie po noclegowniach po bezdomnych probujac znalezc wlasna droge do szczescia. nie poddaje sie i walczy do konca. oparty na faktach wyciskacz lez, ktory ruszyl mnie, starego cynika.
18. Afera Thomasa Crowna/Thomas Crown Affair remake 1999 - Pierce Brosnan jako niezwykly niezwykle zamozny finansista kradnie obrazy tylko i wylacznie dla zabawy. sciga go Rene Russo. i ta scena gdzie ona tanczy w sukience lekko transparentnej, bez bielizny, i ta druga scena gdzie Thomas Crown zwraca obraz do galerii pelnej zwiedzajacyh i policjantow majacych go zlapac na goracym uczynku a w tle ta muzyka - Sinnerman. Sama ta scena, jak on to robi, jest warta ogladania i ogladania i ogladani!
19. Cena strachu/Le Salaire de la peur oryginal 1955 albo Cena Strachu/Sorcerer remake 1977 - oba naprawde dobre ale wyjatkowo bardziej mi sie spodobal remake, glownie przez muzyke Tangerine Dream, poza tym jednak oryginal jest za monotonny. grupa stracencow z calego swiata, gdzies w ameryce poludiowej ma okazje zarobic pare zlotych i wyrwac sie z tego zapomnianego przez Boga zakatka. proste zadanie - przewiezc samochodami zapas nitrogliceryny z jednego miejsca do drugiego. po prostu. powodzenia.
20. Wieczor Kawalerski/Bachelor Party - mlody Tom Hanks wychodzi za maz a jego przyjaciele organizuja wieczorek, ktory lekko mowiac, wymyka sie z pod kontroli... ciagle rze jak baran jak to ogladam.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

ula2525

Post #5 Ocena: 0

2008-02-22 15:59:54 (17 lat temu)

ula2525

Kobieta

Z nami od: 18-10-2007

!
19. Cena strachu/Le Salaire de la peur oryginal 1955 albo Cena Strachu/Sorcerer remake 1977 - oba naprawde dobre ale wyjatkowo bardziej mi sie spodobal remake, glownie przez muzyke Tangerine Dream, poza tym jednak oryginal jest za monotonny. grupa stracencow z calego swiata, gdzies w ameryce poludiowej ma okazje zarobic pare zlotych i wyrwac sie z tego zapomnianego przez Boga zakatka. proste zadanie - przewiezc samochodami zapas nitrogliceryny z jednego miejsca do drugiego. po prostu. powodzenia.

Ojej!!!caly czas pamietam ten film,oczywiscie w wersji czarno-bialej!za nic nie pamietalam tytulu,ale wiem jakie jest zakonczenie,ostatni kierowca z bilecikami w reku.....

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #6 Ocena: 0

2008-02-23 12:53:29 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

21. Zloto dla Zuchwalych/Kelly's Heroes - II Wojna Swiatowa w tonacji komediowej. grupka zolnierzy organizuje wypad za linie frontu aby obrabowac bank pelen zlota pilnowany przez nieliczny oddzial Wehrmachtu. odjechany sierzant grany przez Donalda Sutherlanda, Clint Eastwood w jako twardziel-organizator i Telly Savallas jako dowodca. i niesamowita scena w ktorej we trzech ida negocjowac z niemieckim czolgiem(!). i muzyczne klimaty lat 70(!)
22. Cztery pokoje/Four Rooms - 4 krotkie filmy dziejace sie w malym hoteliku, skladajace sie na jeden dlugi metraz polaczone osoba hotelowego boya - Tim Roth. M.in. R. Rodriguez i Q.Tarantino. jakosc sama w sobie. i to absurdalne, czarne poczucie humoru. koniecznie.
23. Dzikie Zadze/Wild Things - koles i dwie hot babes. i pogmatwana, pokrecona historia, w ktorej do konca nie wiadomo kto kogo i dlaczego. a sam koniec - zaskakujacy.
24. Plan Doskonaly/Inside Man - jak obrabowac bank i nie dac sie zlapac. plan naprawde doskonaly. i dwoch facetow probujacych sie przechytrzyc.
25. 300 - Termopile - legenda w wydaniu hollywoodzkim i komiksowym. lubisz ''Sin City'' - pokochasz ''300''. niektore sceny to istny balet smierci. i te spartanskie poczucie humoru. obejrzyj Before You Die!
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #7 Ocena: 0

2008-03-01 00:01:03 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Cytat:

2008-02-18 19:24:12, Rrrr napisał(a):
bloby, a gdzie Twoje propozycje?

bez komentarzy, bo nie widze sensu sie tak produkowac :-P :

"Oldboy"
    "City of God"
    "Pulp Fiction"
    "Battle Royale" (wylacznie czesc I)
    "The Matrix"
    "Falling Down"

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Rrrr</i> 20-02-2008 18:46 ]

Rrr,

z twojej rekomendacji obejrzalem ''Batlle Royale''. Mocne. Rzeczywiscie warte obejrzenia. Quality film jak moj kolega z pracy powiedzial. Japonskie kino nie jest mi znane ale film rzeczywiscie mnie ruszyl. co prawda na opkaowaniu pisza ze niektorzy krytycy lacza ten film z ''Mechaniczna Pomarancza'' ale, szczerze powiedziawszy nie moglem sie tego dopatrzyc.

Cytat:

2008-02-19 01:13:09, seth1977 napisał(a):
1.Matrix -pomysl,efekty ogolnie niezla jazda:)
2.Goodfather trylogia- klasyk:)
3.Pulp Fiction -Quentin musial sie czegos nalykac:)
4.What Dreams May Come - az lza kreci sie w oku
5.True romance- pierwszy film quentina jaki ogladalem.swietna histori,dobre teksty i christopher walken jako "czarny"sycylijczyk:)

Seth 1977,

obejrzalem polecany przez ciebie ''Miedzy Pieklem a Niebem/What Dreams May Come''. wzrusza. jeden z tych filmow ktore moze ruszyc nawet cynika i chociazby dlatego warto obejrzec. dziwne ze nie poszedlem do kina kiedy to grali w PL. za Robinem Williamsem nie przepadam, nie lubie jego ekspresji, no moze z wyjatkiem Mrs. Doubtfire, ale film mi sie spodobal.

dziex

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2008-03-01 10:01:29 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #9 Ocena: 0

2008-03-01 10:35:59 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

''Spartacus'' Kubricka z 1960?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2008-03-01 11:39:26 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,