MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Filmy Ktore Warto Obejrzec Before You Die?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

Str 23 z 27

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kitek1

Post #1 Ocena: 0

2012-09-15 19:20:33 (13 lat temu)

Kitek1

Kobieta

Z nami od: 14-09-2012

Tyle dobrych tytułów tu już padło...i to moich ulubionych. Bardzo lubię Patriotę, Adwokata diabła i wiele tytułów, które tu już padły. Nie chcę się powtarzać i mam nadzieję, że tego nie zrobię.

Polecam zatem:
Dwa tygodnie na miłość- Two weeks Notice
Jeśli ktoś lubi komedie romantyczne i Sandrę Bullock, to film w sam raz dla Ciebie. Mi ta komedia się spodobała. Wracałam do niej kilka razy. Uśmiałam się przy kilku scanach :)

Treść filmu:
Film opowiada o młodej prawniczce, Lucy Kelson, która jest przeciwniczką burzenia starych, zabytkowych budynków. Zawiera umowę z bardzo bogatym i popularnym Georgem Wadem, który musi zburzyć jeden z ulubionych budynków Lucy. George całkowicie uzależnia się od Lucy. Pragnie, aby podejmowała za niego wszystkie, nawet nieistotne, decyzje. Lucy postanawia odejść z firmy, ale odkrywa że zakochała się w George'u i tak naprawdę chce z nim być.

Anioły i Demony - Angels & Demons
Jest to druga część Kodu da Vinci. Któryś z forumowiczów spomniał, że Kod Mu się nie spodobał. Może to kwestia gustu. Mnie zarówno Kod jak i Anioły się podobały i polecam ten film. Wciągnęły mnie intrygi i zagadki Kościoła rozwiązywane przezTom'a Hanks'a w roli głównej.

Treść filmu:
Widzowie zobaczą na ekranie Toma Hanksa w roli światowej sławy historyka i badacza symboli - profesora uniwersytetu Harvarda Roberta Langdona. Langdon trafia na trop wielowiekowego bractwa znanego pod nazwą Iluminaci – najbardziej wpływowej organizacji podziemnej w historii ludzkości - którego odwiecznym wrogiem jest Kościół Katolicki. Zegar na ustawionej przez Iluminatów bombie zaczyna już tykać. Mając na to niezbite dowody i chcąc zapobiec katastrofie Langdon udaje się do Rzymu, gdzie zagadkę pomaga mu rozwiązać Vittoria Vetra, piękna i tajemnicza włoska badaczka pracująca dla instytutu CERN. Rozpoczyna się zapierająca dech w piersiach podróż, wiodąca przez krypty wiecznego miasta, tajemnicze katakumby Watykanu, opuszczone katedry, aż do najbardziej tajemniczego na świecie grobowca. Langdon i Vetra będą podążać śladami liczącej sobie 400 lat organizacji Iluminatów, a ich działania mogą okazać się jedyną szansa Watykanu na przetrwanie.

Armageddon nie pamiętam, że czy już był. CHyba tak :( więc tylko wspomnę, że stopniowo wciągał. Spodobało mi się pokazanie miłości Ojca do Córki i romansu między Nią a jednym z pracowników Ojca. Fajna gra B.Willis'a. Film opowiada o pędzącej, ogromnej komecie, która może zniszczyć ziemię i ludzkość.

Elita zabójców
Fajny film akcji. Dużo się działo- dlatego mi się spodobał.

Treść filmu:
Na byłych żołnierzy z elitarnej jednostki, polują zawodowi zabójcy. Kiedy porywają Huntera (Robert de Niro), mentora Dannego (Jason Statham), były komandos wraca do gry, by uratować przyjaciela. Chcąc go ocalić musi podjąć się misji prawie niemożliwej: zlikwidować trzech zabójców wysłanych przez starego wroga (Clive Owen) i stanąć z nim twarzą w twarz. Przeżyje najlepszy.

Fujary na tropie- Cop out
Jak już mamy umierać, to pośmiejmy się przed śmiercią :) Fajna, lekka, przyjemna komedia z B.Willisem. Lubię tego aktora, chociaż już nie ma tak dobrych filmów jak dawniej- a szkoda. Jednak wiek swoje robi. Z Jego udziałem polecam również Szklaną Pułapkę I i II

Treść filmu:Bohaterami filmu są dwaj amerykańscy gliniarze. Jimmy Monroe (Bruce Willis) i Paul Hodges (Tracy Morgan) zostali zawieszeni przez przełożonych za nieudaną akcję. Jimmy, którego córka ma wyjść za mąż, nie może powiedzieć rodzinie, że został zawieszony. By opłacić ślub, postanawia sprzedać kartę baseballową o znacznej wartości. Podczas sprzedaży w komisie dochodzi do napadu oraz kradzieży kolekcjonerskiej karty. Policyjni partnerzy postanawiają odzyskać własność, którą jak się okazuje posiada boss handlarzy narkotyków. Odzyskanie karty pozwoli Jimmy'emu uratować honor ojca, ale także powrócić do służby.

Iluzjonista - Illusioniost
Uwielbiam ten film!! Jak dla mnie jeden z lepszych! Zaskakuje, wciąga, porywa w akcję.

Treść filmu:
Eisenheim (Edward Norton), człowiek znikąd wystawia w Wiedniu zdumiewające magiczne spektakle. Swoją pracą przykuwa uwagę pretendenta do tronu – Księcia Leopolda. Pewien, że iluzjonista jest jedynie mistrzem konfabulacji i oszustem, Książę zjawia się na jednym z przedstawień mężczyzny celem zdemaskowania jego występu. By osiągnąć cel wysyła na scenę swoją narzeczoną Sophie (Jessica Biel: "Siódme niebo", "Elizabethtown";). Rozpoczyna się wielka potyczka pomiędzy iluzją a rzeczywistością. Czy talent magika wystarczy by przekroczyć granicę między życiem i śmiercią?

Lustra - Mirrors
Dobry horror z 2008 roku. Wciąga, straszy i zaskakuje zakończeniem. Polecam dla tych, którzy lubią gęsia skórkę podczas seansu filmowego.

Treść:
Były policjant Ben Carson, po tym jak podczas strzelaniny spowodował śmierć kilku osób, odchodzi ze służby i popada w alkoholizm. Po rozpadzie małżeństwa, Carson postanawia wziąć się w garść i znajduje nową pracę. Jego zadaniem jest pilnowanie opuszczonego po pożarze sklepu. Bohater spostrzega, że na terenie gmachu oddziałuje na niego tajemnicza siła. Ma ona ścisły związek z licznymi, ocalałymi w spalonym sklepie lustrami.

Niepowstrzymany - Unstoppable
Thiller akcji z Denzelem Washington'em, którego uwielbiam. Jak dla mnie jeden z lepszych aktorów i mam nadzieję, że Wam również ten film się spodoba.

Tresc filmu:
Spektakularny film akcji w reżyserii mistrza gatunku Tony'ego Scotta. Dwukrotny laureat Oscara Denzel Washington w roli pracownika kolei, który usiłuje zapobiec grożącej skażeniem na ogromną skalę katastrofie pociągu towarowego, wiozącego trujące i wybuchowe chemikalia.

Saga "Zmierzch"
Opiszę tak po krótce, bo każda z części opowiada o czymś innym, więc sporo by to zajęło. Czekam już tylko na ostatnią część :) Lubię te filmy. Opowiadają o Wilkołakacha, ale nieco inaczej niż większość takich filmów. Chyba właśnie dlatego spodobała mi się ta Saga. Wilkołaki mają swoje prawa, tradycje, rody, zwierzchników, a cała ta historia rozgrywa sie na tle romansu między ładną, zakmniętą w swoje Bellą, a jednym z wampirów- Edwardem. Do tego zobaczyć można wojnę między Wampirami i Wilkołakami.

Tron - Dziedzictwo
Ten film spodobał mi się głównie za efekty specjalne i muzykę idealnie dopasowaną do fabuły. Byłam na tym w kinie, teraz mam na półce pośród innych filmów.

Treść filmu:
Sam Flynn ma 27 lat i jest synem Kevina Flynna (Jeff Bridges). Poszukując przyczyny nagłego zniknięcia swojego ojca, zostaje wciągnięty do cyfrowego świata, w którym jego ojciec żył przez ostatnie 25 lat. Wraz z lojalną powierniczką Kevina, Quorą (Olivia Wilde), ojciec i syn wyruszają na wyprawę przez wizualnie olśniewający, cybernetyczny wszechświat, który stał się jeszcze bardziej zaawansowany i nadzwyczaj niebezpieczny.

[B]Wysokie Loty{/B] - Soul Plane
Jeśli lubicie komedie, to tu się uśmiejecie :-) Bo jak się nie śmiać z pilota, który ma lęk wysokości, czy z klubu ze striptizem na pokładzie samolotu. Pierwsze sceny nie zapowiadają dawki humoru, którą kryje reszta filmu :-)

Na tę chwilę, to wszystko co przyszło mi do głowy, bo jak już wspomniałam, moje Top10 już dawno i kilkakrotnie padło w tym temacie.

Mam nadzieję, że moje propozycje filmowe Wam się spodobają :-)
Jesli lubisz tuniki i sukienki, zapraszam na moją stornę TOP.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

kaza10000

Post #2 Ocena: 0

2012-09-16 13:05:05 (13 lat temu)

kaza10000

Konto usunięte

SPONSORING
Anna (Juliette Binoche), dziennikarka Elle, ma napisać artykuł o prostytucji na uniwersytetach paryskich. Podczas pracy nad tekstem poznaje dwie dziewczyny - Charlotte (Anais Demoustier) i Alicję (Joanna Kulig), które przez aspirację do lepszego życia sprzedają swoje ciało. Powoli wprowadzają również Annę do świata płatnej miłości, który jest jednocześnie obrzydliwy i pociągający.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-10-27 21:16:04 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #4 Ocena: 0

2013-02-10 13:17:35 (12 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Jako autor, wracam do tematu i chciałbym dodać kilka informacji:

- nawet jeśli filmy już były polecone wcześniej to możecie je śmiało wstawiać;
- dodajcie przy tytule filmu kilka słów o czym jest i/lub dlaczego uważacie go za wart polecenia;
- trailer z youtuba lub chociaż zdjęcie plakatu może być dobrym pomysłem aby wstawiać przy filmie, w końcu większość z nas jest wzrokowcami (w dodatku leniami którym nie chce się kopiować tekstu do google).

Ja dodam dwie produkcje:

1. The Fountain (2006) - film który musisz obejrzeć więcej niż raz. Dlaczego? Sam go nie zrozumiałem po pierwszym razie bo oglądałem go jako sci-fi a z pewnością nie jest on typowym takim gatunkiem. Jest to przykład jak powinno się robić filmy i wielka szkoda, że został tak słabo doceniony (o mało co by nawet nie trafił do produkcji!). Kwestie egzystencjalne mogą powodować napływ łez (i pisze to jako facet) a muzyka.... ahhhh, Clint Mansell to geniusz. Obejrzyjcie też inne filmy z muzyką Clinta jak i reżyserią Darrena Aronofsky-ego.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-02-10 14:10:21 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #6 Ocena: 0

2013-02-10 14:30:55 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

"Sideways" ( Bezdroża) rez. Alexander Payne (2004).

Okreslany mianem "kina drogi", jak dla mnie bardziej in vino veritas.
Dwoch kumpli wyrusza w podroz po kalifornijskich winnicach. Jeden, zeby sie pozegnac ze stanem kawalerskim, drugi ma nadzieje zapomniec o problemach osobistych. Pierwszy to prostak i cham, drugi az do absurdu przerysowany wrazliwiec. Swietna fabula i blyskotliwe teksty.

Obsypany nagrodami i nominacjami do nagrod, a jednak przeszedl jakby bez echa. Moze dlatego, ze kosztowal jedynie 16 milionow dolarow i nie oplacalo sie go promowac? ; )

Polecam *THUMBS UP*

Cytat:

2013-02-10 14:10:21, united4ever napisał(a):
Dzikość Serca trzeba obejrzeć chociażby dlatego ,że jest tam kurtka z wężowej skóry która uosabia "indywidualność i wiarę w wolność jednostki"

Plus: zdjecia i sciezka dzwiekowa! *THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 10-02-2013 14:36 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-02-10 20:34:42 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

edyjus

Post #8 Ocena: 0

2013-02-10 22:27:46 (12 lat temu)

edyjus

Kobieta

Z nami od: 13-05-2009

a ja jeszcze dorzuce kilka - chyba sie jeszcze nie pojawily a kilka z nich nalezy obejrzec:-)

Mulholland Drive - moj ulubiony zakrecony od D. Lynch'a - must see!
Pianista
Co gryzie Gilberta Grape'a
Krwawy sport z Van Damme
The Ring
Zloto dezerterow
Jak rozpetalem II wojne Swiatowa (I, II, III)
Candyman - horror mi sie bardzo podobal
IT - horror
The grudge - najlepszy azjatycki goust story dekady - straaaszny!
Dzien Niepodleglosci
28 days later
Perfume - film ok chociaz ksiazka o wiele ciekawsza
Terminator I, II, III

Jak szczęśliwie żyliby niektórzy, gdyby o sprawy innych ludzi tak samo mało troszczyli się, jak o swoje własne.

Do góry stronyOffline

_Amanda_

Post #9 Ocena: 0

2013-02-10 22:33:03 (12 lat temu)

_Amanda_

Kobieta

Z nami od: 28-03-2011

October baby

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #10 Ocena: 0

2013-03-11 12:46:00 (12 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Wczoraj obejrzałąm ten film

Pomimo przewidywalności, film oceniam na bardzo dobry.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Strona 23 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,