Str 11 z 27 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
vitek |
Post #1 Ocena: 0 2008-12-20 15:48:49 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat:
2008-12-20 14:08:46, vicealigator napisał(a):
Ale nie mozna, vitek, porownywac tego filmu do "Nagiej Broni", w ktorej humor jest bardzo prymitywny.
Więc ja jestem chyba bardzo prymitywny bo uwielbiam Nagą Broń i inne filmy z Leslie Nielsenem.
Ciekawe za to jakąż to ironię można odnaleźć np. w scenie publicznej chłosty wykonywanej na bohaterze przez jak już wspomniałem nieprzypadkowo chyba czarnego kata? Niesłychanie subtelna i ironiczna zemsta za praktyki KKK na Południu?
Nie chcę tu rozwijać dyskusji na temat tego filmu bo on wybitnie na to nie zasługuje, więc wyłączam się w nadziei że temat który nieopatrznie wywołałem umrze The Mythbuster
|

|

|
|
|
myfreedom |
Post #2 Ocena: 0 2009-01-18 18:43:18 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-12-2008 Skąd: Kent |
gdy juz wszyscy wiemy gdzie i jak dlugo pewien pan ma internet przypominam dobry temat na niedziele..
FINDING NEVERLAND, przeswietny jak zawsze Johnny Deep, chusteczki do reki i milego ogladania gdyby ktos sie skusil
DON JUAN DEMARCO, znowu p. Depp i jeszcze Marlon Brando, koniecznie!
BANDYTA, koniecznie x2
Pirates of the Caribbean IV ale to dopiero za 2 lata
|

|
 |
|
NocnyFarmer |
Post #3 Ocena: 0 2009-01-18 20:54:51 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-01-2009 Skąd: Manchester |
Ja polecam cos bardziej nowszego:
WANTED[/B
Młody mężczyzna (James McAvoy) dowiaduje się, że jego zaginiony ojciec w rzeczywistości jest zawodowym zabójcą. Kiedy ojciec zostaje zamordowany, syn zostaje zwerbowany do organizacji, która wyszkoliła jego ojca. Dostaje nauczyciela o imieniu Sloan (Morgan Freeman). Pod jego okiem chłopak przechodzi trening, który ma sprawić, że zajmie miejsce swojego ojca.
[B]EAGLE EYE
OBSADA: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Michael Chiklis
Dwoje obcych sobie ludzi Jerry i Rachel staje się pionkami w grze tajemniczej kobiety, której nigdy nie spotkali, a która wydaje się znać każdy ich ruch. Zdając sobie sprawę z tego, że są wykorzystywani w intrydze służącej politycznemu zabójstwu, muszą ze sobą współpracować, aby przechytrzyć nieznajomą zanim ta każe ich zabić.
BABYLON A.D.
Zrealizowana z ogromnym rozmachem, pełna akcji i znakomitych efektów specjalnych mroczna wizja świata na krawędzi upadku.
Jest niedaleka przyszłość. Przez świat przetoczyła się fala wyniszczających wojen. Władz jest w rękach organizacji przestępczych fanatycznych sekt religijnych. Wszystko wskazuje na to, że Apokalipsa jest bliska.
Toorop nie zna innego życia niż wojna. Sztukę zabijania doprowadził do mistrzostwa. Jego światem rządzi prosta zasada: zabijasz albo giniesz. Toorop nie zabija w imię żadnej idei, robi to dla pieniędzy. Przyjmując kolejne zlecenie nie spodziewa się, że tym razem ryzykuje znacznie więcej. Z pozoru zadanie wydaje się proste: w ciągu 6 dni trzeba przemycić pewną przesyłkę z Europy Wschodniej do Nawego Jorku. Przesyłką jest tajemnicza dziewczyna o imieniu Aurora.
CLOVERFIELD
Podczas imprezy na cześć głównego bohatera, nowojorski, miejski gwar rozdziera przeraźliwy ryk nie z tej ziemi. Zaintrygowani imprezowicze wychodzą na dach, z którego ich oczom ukazuje się przerażający widok. Na ulicach metropolii szaleje panika wzbudzana cyklicznie powtarzającymi się dziwnymi rykami i zbliżającym się deszczem niszczycielskich meteorów. Wkrótce pierwsze ogniste pociski spadają na miasto siejąc zniszczenie...
TAKEN
Bryan (Liam Nelson) jest byłym szpiegiem, który ma 17-letnią córkę. Dziewczyna bardzo chce pojechać do Paryża i ojciec przyzwala jej na to pod pewnymi warunkami. Pewnego dnia córka Bryana dzwoni do niego i płaczliwym głosem mówi, że została porwana przez handlarzy żywym towarem. Były szpieg będzie musiał wykorzystać wszystkie swoje umiejętności, aby odnaleźć i uratować dziewczynę, zanim będzie za późno
Do tego dochodza filmy tj:
Mroczny Rycerz,
Wyscig Smierci,
Transporter 1,2,3
Run Fatboy Run,
Madagascar 2,
The Happy Valentines Day
Underworld 1,2, i trzeci premiera juz w piatek:D
Outfield
Saw 1,2,3,4,5 :D
|

|
 |
|
Martitas |
Post #4 Ocena: 0 2009-01-18 21:10:15 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-07-2007 |
To ja od siebie polecam "Keeping mum", właśnie leci na Film4. Rewelacyjny film
|

|
 |
|
vitek |
Post #5 Ocena: 0 2009-01-18 22:04:30 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Nocny Farmer, przeczytaj temat. To jest wątek o filmach wybitnych, wyjątkowych, w każdym razie ja tak to rozumiem.
No chyba że filmy które wymieniłeś zaliczasz do takich, w takim razie współczuję The Mythbuster
|

|

|
|
|
perfekcja |
Post #6 Ocena: 0 2009-01-19 08:00:28 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: UK |
czy ja juz wspominalam w tym wátku "Pianiscie"? Doskonaly film Polanskiego, po prostu trzeba go zobaczyc. Polecam równiez "Prestiz". film o rywalizacji na smierc i zycie dwóch magików. jakkolwiek banalnie to nie zabzmialo film jest naprawdé dobry.
btw wlasnie po raz czwarty próbujé sciágnác z emula Katyn Andrzeja Wajdy. pierwsze trzy to byly niemieckie "ochy i achy"
|

|
 |
|
|
Post #7 Ocena: 0 2009-01-19 09:18:12 (16 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
NocnyFarmer |
Post #8 Ocena: 0 2009-01-19 09:52:33 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-01-2009 Skąd: Manchester |
|

|
 |
|
seth1977 |
Post #9 Ocena: 0 2009-01-19 09:59:38 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2008 Skąd: Gdzies na poludniu |
Wichry namietnosci (Legends of the Fall)z 1994 Brad Pitt, Anthony Hopkins
zapomnialem,a film zrobil na mnie duze wrazenie.generalnie o tym co targa meska dusze.
|

|
 |
|
aniolekcharlieg |
Post #10 Ocena: 0 2009-01-19 10:14:29 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-12-2008 Skąd: South Shields |
Bardzo podobal mi sie film "300"...
|

|

|
|