Powyzsze zmienilem za namowa Marcinb
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
P.S. Ho, ho - nie jestem Szeryfem a moge zmieniac tytul, nice

ZAPRASZAM
[ Ostatnio edytowany przez: bloby00 20-02-2008 19:28 ]
|
---|---|
bloby00 | Post #1 Ocena: 0 2008-02-18 14:20:10 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Piszcie ile chcecie (5 to stanowczo za malo) + krotkie uzasadnienie dlaczego warto obejrzec.
Powyzsze zmienilem za namowa Marcinb ![]() P.S. Ho, ho - nie jestem Szeryfem a moge zmieniac tytul, nice ![]() ZAPRASZAM [ Ostatnio edytowany przez: bloby00 20-02-2008 19:28 ] |
lady2912 | Post #2 Ocena: 0 2008-02-18 14:42:14 (17 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2007 Skąd: Sutton Green |
fajny temat
![]() jestem zapalonym kinomaniakiem i ogladalam setki filmow. moje filmowe(i ksiazkowe) zainteresowania ukierunkowalo "z archiwum x". do dzis pamietam jak ogladalam ten serial w tajemnicy przed rodzicami, ktorzy widzac, jakie corcia ma ciagoty, rwali wlosy z glowy ![]() ogladam glownie horrory i thrillery( wiem, nic w tym ambitnego ale nic na to nie poradze ze lubie sie bac ![]() Jest jednak jeden film "spoza branzy", ktory moglabym ogladac na okraglo. to "Snatch" film z gatunku komedii gangsterskiej. swietna gra brada pitta i wszystkich innych pajkow ![]() ![]() jezeli przypomne sobie jeszcze jakis super film to napewno dopisze ![]() Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....
|
Rrrr | Post #3 Ocena: 0 2008-02-18 19:24:12 (17 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
bloby, a gdzie Twoje propozycje?
bez komentarzy, bo nie widze sensu sie tak produkowac ![]() "Oldboy" "City of God" "Pulp Fiction" "Battle Royale" (wylacznie czesc I) "The Matrix" "Falling Down" [ Ostatnio edytowany przez: Rrrr 20-02-2008 18:46 ] |
stokesay | Post #4 Ocena: 0 2008-02-18 19:31:11 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
"Szeregowiec Ryan"
"Matrix" "Deja Vu" "The Departed" "Blood Diamond" Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
marcinb | Post #5 Ocena: 0 2008-02-18 19:33:12 (17 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
rrr, stokesay
a gdzie opisy? nie to ze sie czepiam ![]() poz, Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
|
|
marcinb | Post #6 Ocena: 0 2008-02-18 19:39:55 (17 lat temu) |
no dobra, nie czepiam sie bo mi sie tez nie chce dzisiaj pisac elaboratow
![]() 1. ''Blues Brothers'' 2. ''Kola'' 3. ''12 Gniewnych Ludzi'' 4. ''Gwiezdne Wojny - Epizod 4'' 5. ''Lock, Stock and Two Smoking Barrels'' 1. kto obejrzal ten wie dlaczego - historia dwoch braci grajacych bluesa odtwarzajacyh zespol zeby zebrac pieniadze na sierociniec w ktorym sie wychowywali, polaczona z kinem drogi, niechecia do Nazistow z Illinois i zawiedziona miloscia Ksiezniczki Lei z Gwiezdnych Wojen. a poza tym: Aretha Franklin, Ray Charles i wielu innych. i muzyka, muzyka, muzyka... 2. jedyny film na ktorym uronilem lze - Wiosna Ludow 1989, sowieci opuszczaja Czechoslowacje a jeden taki muzyk, podstarzaly lowelas zostaje z rosyjskojezycznym dzieckiem. 3. nudny, duszny, meczacy - chyba dlatego go lubie - 11 lawnikow za skazaniem oskarzonego, a 12. z nich, Peter Fonda, ma watpliwosci. 4. bo mialem kilka lat jak to obejrzalem i mnie wzielo 5. jakis, taki klimatyczny - chlopaki cwaniaki z Londynu, niesamowity jezyk i pogmatwana fabula w ktorej jedni przewalaja drugich i odrotnie. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
bloby00 | Post #7 Ocena: 0 2008-02-18 20:03:04 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Cytat: 2008-02-18 19:24:12, Rrrr napisał(a): bloby, a gdzie Twoje propozycje? Sorki, chcialem dac najpierw wam szanse.... ![]() - Odyseja Kosmiczna 2010 - chyba kazdy ogladal. Monolit (Bogiem?), a bynajmniej kosmiczna wyprawa w celu zbadania co sie stalo z HAL-em (AI computer) i o co chodzi z tym Monolitem..... Film porusza wiele watkow, z czego najciekawsze dla mnie sa AI i podroze kosmiczne. - Miedzy Pieklem a Niebem - Jak mocno potrafimy kochac, tak, ze nawet po smierci chcemy odzyskac naszych ukochanych..... Swietna (jak zwykle) gra Robina Williamsa, super efekty (chodzenie po obrazie, ukazanie piekla) i ogolnie bardzo fajna i poruszajaca historia. - Wladca Piersieni: Trylogia - Dluuuuuuuga wyprawa w celu zniszczenia pewnego pierscienia....... Wysmienity film, najbardziej jednak pasuje mi muzyka i wszelkie bitwy, no i w sumie historia tez ciekawa. - Obcy: Decydujace Starcie - Walka ze strasznymi ![]() - Terminator: Dzien Sadu - Roboty istnieja i sa wystarczajaco madre by wrocic do przeszlosci aby zlikwidowac tego ktory jest (bedzie) dla nich problemem....... Heh, no chyba wszyscy wiecie za co dobry. Efekty, historia, klimat, rezyseria, gra aktorow, no i to, ze sa tam myslace roboty ![]() Oraz wiele innych, zreszta powyzsze to chyba nie jest jakies moje 100 procent top 5 ![]() |
marcinb | Post #8 Ocena: 0 2008-02-18 20:08:05 (17 lat temu) |
2010 czy 2001? bo jesli to drugie to sie podpisuje obyma rencyma
![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
ula2525 | Post #9 Ocena: 0 2008-02-18 21:13:29 (17 lat temu) |
Z nami od: 18-10-2007 Skąd: Sutton Coldfield |
Z punktu widzenia kobiety-
1.The Bourne Identity, The Bourne Supremacy The Bourne Ultimatum---swietne,trzymaja caaaly czas w napieciu, 2.Memoirs of a Geisha-dla kobiet,ale nawet moj maz obejrzal i nie narzekal 3.Blood Diamond-duzo przemocy,ale przynajmniej dowiadujesz sie,ile ludzkich istnien kosztuje wydobywanie i przemycanie diamentow... |
marcheweczka | Post #10 Ocena: 0 2008-02-18 21:27:39 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
Helikopter w ogniu-ze wzgledu na moje hobby i cos w nim jest,ze obejrzalam z przyjemnoscia i to nie raz....
Cienka czerwona linia-tak jak film powyzej Darty dancing-w koncu jestem kobieta...film z klasa...humorem...miłością..dobra muzyka... Zielona Mila-chwyta za serce...ogladałam z zapartym tchem... ![]() ![]() ![]() i wszystkie filmy ze Stevenem Seagal [i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|