MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MB + CPU. Co teraz jest standardem?

 

Postów: 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hants

Post #1 Ocena: 0

2018-02-17 01:33:55 (2 lata temu)

hants

Posty: 508

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Skąd: Solent

Wydaje mi się, że chyba MB mi pada. Trochę ból, bo zestaw ma zaledwie 4 lata i jego prędkość zasadniczo w zupełności wystarcza mi do prostych obróbek HD, netflix, office, lightroom. Gram tylko w szachy.
MB Asus H81M-Plus socket 1150 (microATX)
Procek i5-4690k
DDR3

Widzę, że teraz są jakieś nowe standardy: DDR4, socket 1151...

Co polecacie? Zakładam, że ani procka, ani pamięci nie włożę już do nowej płyty?

Budżet planowany £300, max £400

Dzieki za podpowiedzi

[ Ostatnio edytowany przez: hants 17-02-2018 01:36 ]

Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2018-02-20 12:40:01 (2 lata temu)

clockwork_orange

Posty: 10546

Z nami od: 28-06-2007

https://pclab.pl/art52777-7.html

zamiast Pentium mozna wybrac i5 i zrezygnowac z GPU (jesli nie do gier)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2018-02-20 14:14:39 (2 lata temu)

Richmond

Posty: 22757

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Skąd: Surrey

To moze kup plyte pasujaca do komponentow i sprzet jeszcze Ci posluzy. 46 funtow na Amazonie taka sama plyta jak masz teraz.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

hants

Post #4 Ocena: 0

2018-02-20 22:55:02 (2 lata temu)

hants

Posty: 508

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Skąd: Solent

https://pclab.pl/art52777-7.html

Rili?

Przeciez ten procek jest ze dwa razy wolniejszy od mojego obecnego zestawu:

https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2284&cmp[]=2925

Richmond chyba ma rację, dopóki nie zmienię DDRów na 4, nie ma sensu inwestować w nowszy sprzęt.
Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

DADAM1986

Post #5 Ocena: 0

2018-02-21 00:54:31 (2 lata temu)

DADAM1986

Posty: 174

Mężczyzna

Z nami od: 26-09-2017

Skąd: Waterlooville

Ja widzę 3 opcje:
1. Ram do 8gb, dysk SSD nie za szybki i nie za drogi (i tak nie wykorzystasz nic najnowszego na tym interfejsie wiec weź jakaś budżet opcje), płytę główna na maxa byle ddr3 i Twoje graty obsłużyła (powinna być już tania a na ddr3 naprawdę niezłe kosy wychodziły)
2. Kup sobie imac 27” rocznik 2009/2010 + szybki SSD zamontuj (do codziennej pracy o to szybkiej nie znajdziesz NIC lepszego ani szybszego i to allinOne)
3. Mam nowego zafoliowanego hp 280 g2 business z i5 na
pokładzie. Takie małe fajne szybkie dosyć. Zapomniałem w ogóle, ze kupiłem to na Auction house pewnego razu:)
Wiec chętnie Ci ożenię za...£350 niech stracę

Mówiąc szczerze opcja nr2 jest best

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

DADAM1986

Post #6 Ocena: 0

2018-02-21 00:56:40 (2 lata temu)

DADAM1986

Posty: 174

Mężczyzna

Z nami od: 26-09-2017

Skąd: Waterlooville

Pa jeśli grasz w szachy na kurnik to zapraszam:) a warcaby i literaki to już w ogóle możemy godzinami siedzieć

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

 

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Tanie promy Anglia- Francja

Najtańsza linia promowa UK-Francja! Kliknij żeby sprawdź ceny...

Tylko £16.70 za paczkę UK-Polska

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,