MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brexit i informatyka w Wielkiej Brytanii

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-07-06 14:12:45 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

o0o0o0o

Post #2 Ocena: 0

2016-07-06 14:24:57 (9 lat temu)

o0o0o0o

Mężczyzna

Z nami od: 16-12-2015

Cytat:

2016-07-06 13:56:39, Thocmann napisał(a):
- szukanie wrażeń mając rodzinę i dzieci? to od razu do USA/Silicon Valley/Trumpa. sorrki, osoby które chcą TYLKO zaoszczędzić pracując jako informatyk ja do swojej firmy nie przyjmuje. Interesują mnie tylko właśnie tacy, którzy szukają stabilności: rodzina/dom/samochód firmowy

Rozni ludzie maja rozne priorytety i ambicje. Z tego co rozmawialem z rekruterami to osoby o profilu, ktory opisujesz sa trudne do sciagniencia za granice bo rodzine, dom i dzieci czesto juz maja, a jako kadra IT raczej nie maja noza na gardle i wielkiej potrzeby wyjezdzania.

Cytat:

- średnia w DE: około 30kEUR brutto. Tak Niemcy to biedny kraj :-) W Polsce można więcej wyciągnąć tylko dlaczego my tam nie chcemy pracować?

Uwazam, ze Polska ma bardzo slaby PR, sami robimy zla opinie i ogladamy sie tylko na sasiadow, a w zasadzie to calkiem dobre miejsce do zycia. Zwlaszcza jak ma sie mozliwosc geoarbitrazu czy po prostu pracy zdalnej.

UK ma jedna zalete nad DE, urzedowy jezyk angielski ;)

[ Ostatnio edytowany przez: o0o0o0o 06-07-2016 14:25 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

wadus77

Post #3 Ocena: 0

2016-07-06 23:36:05 (9 lat temu)

wadus77

Z nami od: 24-09-2007

Brexit wiele nie zmieni dla tych co juz pracuja. Jak znam Anglikow beda robic wszystko aby zatrzymac wysokoksztalconych. Moga najwyzej za kilka lat utrudnic znalezenie pracy ludziom bez wyksztalcenia i jakis wiekszych kwalifikacji.

Nie chce generalizowac ale wydaje mi sie ze gro informatykow z UK to raczej wyrobnicy nie jakies gwiazdy, ich atutem jest jezyk i inna mentalnosc. Nie boja sie duzej odpowiedzialnosci i sami sie potrafia niezle zapromowac. W UK jest o tyle latwiej ludziom z IT ze moga gdzies szybciej sie zahaczyc w Polsce albo klepie sie biede za 2000-3000 PLN brutto aby nazbierac doswiadczenia, albo trzeba byc wybitnym i wtedy wskakuje sie w przyzwoity pulap.

Pytanie do czego dojdzie? w Finladnii np. szukali specjalistow SNC i nie znalezli w Polsce maja ich za 1/5 ceny. Tylko Finladnia to mala populacja w UK maja troche wiecej ludzi wiec moze faktycznie wyjscie z UE troche wypromuje lokalsow??... kto wie?

Do góry stronyOffline

Thocmann

Post #4 Ocena: 0

2016-07-07 09:30:03 (9 lat temu)

Thocmann

Mężczyzna

Z nami od: 29-06-2016

Hejka, komentarze ponizej:

Cytat:

2016-07-06 14:12:45, ludzik50 napisał(a):
To czy ktoś chce kupić dom czy nie to każdego indywidualna sprawa bo czasem wcale nie finanse o tym decydują.
A ty wtykasz nos w nie swoje sprawy skoro namawiasz do tego swoich pracownikow - ot taki marianex informatix

zgadza sie, wtracam sie:
jestem wlascielem firmy i pracuja u mnie tylko takie osoby ktore to akceptuja. Jesli szukaja anonimowosci to po prostu nie musze sie u mnie zatrudniac :-)
Odwrotnie: od swoich pracownikow dostaje feedback (posrednio i bezposrednio) ze to sobia wlasnie cenia, ze moga w kazdej chwili przyjsc do swojego szefa i oprocz tematow strikte zawodowych rowniez zyciowe sprawy omowic.

Moim zdaniem taka komunikacja jest duzo zdrowsza od jakis wyscigow szczurow etc. Tak sobie to z moim wspolnikiem (niemcem) w 1999 roku wymyslilismy i tego sie trzymamy.

Cytat:

Generalnie to nie rozumiem o co ci chodzi- zadałeś pytanie a jak ktoś nie odpowiedział po twojej myśli to prawie że się obrażasz :)

oj tam oj tam, ;-) nie obrazam sie, tylko wyrazam swoje subjektywne poglady na bazie swojego doswiedczenia.
Znam GB tylko z wakacji i roznych konferencji IT wiec moge sie wypowiadac na bazie mojego doswiadczenia z mojej dzialanosci informatycznej oraz biznesowej w Niemczech i w Polsce.

A jeski kogos obrazilem to bardzo przepraszam, nie robilem tego celowo.

Pozdro
tomek

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

kazikgolak

Post #5 Ocena: 0

2016-11-16 15:27:00 (8 lat temu)

kazikgolak

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2016

W sumie to branża i tak od dawna jest jest internacjonalna. I żaden brexit nie zmieni to. Chociaż teraz słyszy się, że chcą kolejnego referendum.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,