MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jaki laptop? Jakiego producenta? pomocy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 3 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-b

Post #1 Ocena: 0

2016-06-10 07:39:29 (3 lata temu)

ie2ox4-b

Posty: 3591

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Skąd: Oxford

Cytat:

2016-04-29 13:49:57, ludzik50 napisał(a):
(...)drukowanie dużej ilości stron może trwać wiele dłużej bezprzewodowo.
(...)


Żeby trwało dłużej to ta drukarka musiałaby być bardzo szybka... obawiam się że nie ma takich... jak na razie.

Do takich prac, to proponuję jakiegoś stacjonarnego, dotykowego z bezprzewodową klawiaturą i myszą. Tańsze, szybsze i wygodniejsze w użytkowaniu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wariot666

Post #2 Ocena: 0

2016-07-17 16:42:52 (3 lata temu)

wariot666

Posty: 81

Kobieta

Z nami od: 26-03-2010

Skąd: Chester le Street

podbijam temat.
czy ktos doradzi jaki laptop powinnam kupic do 300 funtow chodzi zeby nie byl wolny i mial wiecej pamieci....nie znam sie na tych liczbach...jaki procesor powinniem miec?

http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-Inspiron-3542-Intel-i3-1-7Ghz-15-6-4GB-500GB-DVD-3-YEARS-WARRANTY-/262524590788?
http://www.ebay.co.uk/itm/291816695178?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

[ Ostatnio edytowany przez: wariot666 17-07-2016 16:43 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #3 Ocena: 0

2016-07-17 21:18:44 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Do 300 funtow ciezko znalezc cos sensownego, oba ktore wymieniles maja bardzo slabe ekrany.
Mimo tego ten drugi w sumie nie bylby glupia konstrukcja, tylko jeszcze dorzucic mu nastepne 4GB ramu i powinien jakos tam chodzic .

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

o0o0o0o

Post #4 Ocena: 0

2016-07-17 22:19:37 (3 lata temu)

o0o0o0o

Posty: 142

Mężczyzna

Z nami od: 16-12-2015

Skąd: God's Own County

Od siebie dodam tylko, że przed zakupem laptopa warto określić do czego ma on służyć, bo nie ma sprzętu do wszystkiego. Dobra jest też zasada 80/20.

Jak 80% czasu spędzasz w internecie, przeglądając strony, siedząc na fejsie, jutubie czy skype to może w ogóle Ci laptop nie potrzebny - mocny tablet ogarnie to wszystko i w razie potrzeby można doczepić klawiaturę.

Jak laptop to narzędzie to polecam laptopy biznesowe, w zasadzie trzy marki: Lenovo Thinkpad, Dell, HP. Prosty powód - gwarancja Next Business Day, czyli jak coś się zepsuje to dzwonisz i pan przyjeżdza i naprawia Ci laptopa na miejscu u Ciebie, jak nie da rady to dostajesz nowy sprzęt.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Bogdan55

Post #5 Ocena: 0

2016-10-01 10:46:28 (3 lata temu)

Bogdan55

Posty: 11

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2015

Skąd: London

Witam serdecznie, przymierzam się do wymiany laptopa na trochę lżejszy i bardziej funkcjonalny.
Czy możecie podpowiedzieć jak to w praktyce wygląda ATM a Intel?

Spodobała mi się taka zabawka - Lenovo Yoga 510 za 400 funtów, ale jest na ATM-mie - AMD A9-9410 APU.

http://www.currys.co.uk/gbuk/computing/laptops/laptops/lenovo-yoga-510-14-2-in-1-black-10146159-pdt.html

Natomiast na:
Intel® Core™ i7-6500U Processor z kartą graficzną AMD Radeon R5 M430 (2 GB)

ten laptop kosztuje już 700 funtów.

http://www.currys.co.uk/gbuk/computing/laptops/laptops/lenovo-yoga-510-14-2-in-1-black-10146249-pdt.html

Czy możecie podpowiedzieć jak to w praktyce wygląda ATM a Intel. Czy warto dołożyć do Intela?

Ja z gier już wyrosłęm, ale mam frustrację jak antywirus chodzi w tle (McAfree) i komputer mocno zwalnia przez to szukam czegoś z mimimum 8RAM.


Akurat mojej mamie komputer się popsół, wię myślę kupić jej również Yoge 510 na ATM, powinien jej wystarczyć.
Ale pytanie jest czy Windows 10 można przestawić na język polski czy trzeba dokupić lub przeinstalować?
Próbowałem zmienić język w sklepie, ale system nie pozwalał. Może w wersji sklepowo-demonstracyjnej jest tylko przyblokowane. Pamiętam że w poprzedich Windowsach i Office ze zmianą języka był problem. Jak to jest teraz?

Czy na Windows 10 da się jeszcze zainstalować Office 2007?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AgentOrange

Post #6 Ocena: 0

2016-10-01 12:22:47 (3 lata temu)

AgentOrange

Posty: 2231

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Skąd: Twickenham

Ja kupilem najtańszego Asus X540s z jakimś quad-core Pentium i pierwsza rzecz to wymiana dysku z HDD na SSD (50-60 GBP), chodzi jak burza. Komputer uruchamia się w 5 sekundy. Dysk ze środka (1 TB) poszedł do zewnętrznej obudowy USB 3.0 za 5 GBP.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Bogdan55

Post #7 Ocena: 0

2016-10-01 18:11:35 (3 lata temu)

Bogdan55

Posty: 11

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2015

Skąd: London

Też myślałem kupić coś tańszego, ale widzę że ekran dotykowy jest bardziej praktyczny i baterie na długo starczają co na wakacjach jest bezcenne. A na takiej 14 można już biuro w hotelu urządzić.

Natomiast jeśli chodzi o matkę to swoje lata ma i generalnie nie lubi myszki zresztą komputera również. Więc przy tym nie będzie wymówki, wszystko można zrobić łatwo na ekranie, a wrazie czego jest normalna klawiatura. A w razie kłopotów będzie mi łatwiej coś podpowiedzieć jak komputer i oprogramowanie podobne.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2016-10-01 18:25:45 (3 lata temu)

Richmond

Posty: 22272

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Skąd: Surrey

Jak sie uruchamia pierwszy raz nowy komputer z Windowsem 10, to wybiera sie jezyk, klawiature, strefe czasowa, itp.

Ja kupilam notebooka w Korei i tez sie martwilam o to, zanim sprzedawca mnie uswiadomil, ze robi sie setup na poczatku. Zupelnie o tym zapomnialam, bo zwykle sama instaluje swoje kompy od zera.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Bogdan55

Post #9 Ocena: 0

2016-10-01 19:45:17 (3 lata temu)

Bogdan55

Posty: 11

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2015

Skąd: London

Dzięki, też myślałem nad kupnem w Hong kongu.
Prawdopodobnie jest możliwa zmiana języka również później. Byłem dzisiaj w następnym sklepie i bawiłem się trochę Yoga 700/710 z Windows 10.
http://www.johnlewis.com/lenovo-yoga-700-convertible-laptop-intel-core-i7-8gb-ram-256gb-ssd-14-full-hd-touch-screen-clementine-orange/p2457573

http://www.johnlewis.com/lenovo-yoga-710-convertible-laptop-intel-core-i7-8gb-ram-256gb-ssd-14-full-hd-black/p2955299
Po ustawieniu rejonu i języka wyskoczyła opcja pobrania pliku języka. Ale jak próbowałem pobrać poprosił o hasło administratora, więc odpuściłem temat.

Na pierwszy rzut oka modeleYoga 700/710 są podobne do 500/510 ale trochę lżejsze i cieńsze, ale 710 kosztuje już 800, a 700 kosztuje 850 funtów. Jakieś opinie o Yoga?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #10 Ocena: 0

2016-10-01 19:53:09 (3 lata temu)

krakn

Posty: 40030

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2016-10-01 18:25:45, Richmond napisał(a):
Jak sie uruchamia pierwszy raz nowy komputer z Windowsem 10, to wybiera sie jezyk, klawiature, strefe czasowa, itp.

Ja kupilam notebooka w Korei i tez sie martwilam o to, zanim sprzedawca mnie uswiadomil, ze robi sie setup na poczatku. Zupelnie o tym zapomnialam, bo zwykle sama instaluje swoje kompy od zera.

później klawiaturę też można zmienić i sobie wybierać. Ja mam 3 Angielski, Hiszpańki i Polski

OOO! Właśnie z ciekawości zmieniłem wersję całego windowsa z angielskiego na polski.
Czyli jest jak w androidzie i MacOS na reszcie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 3 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Tylko £16.70 za paczkę UK-Polska

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

Tanie promy Anglia- Francja

Najtańsza linia promowa UK-Francja! Kliknij żeby sprawdź ceny...

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,