MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jaki laptop? Jakiego producenta? pomocy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 15 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kanonier30

Post #1 Ocena: 0

2017-06-14 13:46:20 (2 lata temu)

Kanonier30

Posty: 1082

Mężczyzna

Z nami od: 24-03-2008

Skąd: NorthWest

Richond...kazdy decyduje. Nie wiem, ja nie mam nic do ukrywania. Jak Microsoft chce ogladac moje rozmowy na Skype z Mama, to juz ich problem :)

Przeciez starsze systemy tez przekazuja dane do Microsoftu. Jeszcze mnie Symantec (producent Nortona) sledzi :) I niech sledzi, jak nie ma nic innego do roboty.

Zakladam, ze zbyt wiele przestepstw, wlaczajac terroryzm mialo miejsce poprzez siec, stad ta ciagla komunikacja z serwerami Microsoftu czy Symantec. A Fecebook? Nie sledzi? Google? Warto przeczytac ich polityke prywatnosci, totez Windows 10 niczego nie zmienia.

Blokowanie opcji w Windowsie 10 to sztuka dla sztuki. Zapytaj informatykow...I tak, jesli beda chcieli, znajda wszystko - poczte, historie przegladania, wpisy itd. Takze sorry Richmond, ale najlepiej odlaczyc sie od sieci, zamknac w domu, zaslonic okna. I tak zobacza co robisz przez kamery termowizyjne.

Zostaje kupic muzealne Atari albo Commodore (gdzie te czasy). Mozna popisac i nawet w cos pograc.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2017-06-14 13:48:45 (2 lata temu)

Richmond

Posty: 22140

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Skąd: Surrey

Nie musze sie pytac informatykow ;-) Czasami mozna robic cos zupelnie niewinnego czy wspominac cos w korespondencji smsowej czy mailowej i nagle sie okaze, ze jestes podejrzanym. Sztuka jest tak korespondowac, zeby nie napisac zbyt wiele, a niektorych rzeczy w ogole nie wspominac inaczej niz osobiscie.

Jesli chodzi o komputer domowy, to moim zdaniem, idealnym rozwiazaniem jest posiadanie wirtualnej maszyny, na ktorej absolutnie nic nie ma i korzystanie z internetu przez ta maszyne. Oczywiscie czyszczenie cookies non stop lub ich niezapisywanie, nie zapisywanie historii, hasel, wyszukiwan, itp. Nie jest to jakis wielki wysilek dla kogos, kto jest chociaz troche zorientowany w komputerach. Oczywiscie szare zuczki nigdy nie beda tego robic.

Mozna poczytac ksiazke :-) Nie widac na ktorej jestes stronie i co czytasz. Przynajmniej nie przez kamere termowizyjna.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ksosksos

Post #3 Ocena: 0

2017-06-14 14:08:15 (2 lata temu)

ksosksos

Posty: 68

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2016

Skąd: uk

Ale po co ? Chyba ze wirtualna maszyna na kazda ze stron - jedna na facebook, druga na ebay ,trzecia na google :D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kanonier30

Post #4 Ocena: 0

2017-06-14 16:56:54 (2 lata temu)

Kanonier30

Posty: 1082

Mężczyzna

Z nami od: 24-03-2008

Skąd: NorthWest

Jesli wychodzimy z zalozenia, ze producenci oprogramowania chca zaszkodzic klientom, to faktycznie - najlepiej odciac sie od sieci.

Mozna dac sie zwariowac. Blokowac wszystko, czyscic historie, ciasteczka, rejestry co minute...ale chyba nie na tym polega zycie...i uzytkowanie laptopow czy pecetow *CRAZY*.

I tak wiemy, ze wszystko to wina Tuska lub Zydow. Czyz nie? :) Wszedzie oko Saurona nas wysledzi, co przewidzial Tolkien kilkadziesiat lat temu :-].

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 14-06-2017 16:59 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2017-06-14 20:38:20 (2 lata temu)

clockwork_orange

Posty: 10546

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2017-06-14 16:56:54, Kanonier30 napisał(a):
Jesli wychodzimy z zalozenia, ze producenci oprogramowania chca zaszkodzic klientom, to faktycznie - najlepiej odciac sie od sieci.

Mozna dac sie zwariowac. Blokowac wszystko, czyscic historie, ciasteczka, rejestry co minute...ale chyba nie na tym polega zycie...i uzytkowanie laptopow czy pecetow *CRAZY*.

I tak wiemy, ze wszystko to wina Tuska lub Zydow. Czyz nie? :) Wszedzie oko Saurona nas wysledzi, co przewidzial Tolkien kilkadziesiat lat temu :-].

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 14-06-2017 16:59 ]



a nie? kazdy lubi szpiegowac, jak ma taka mozliwosc... nawet 'glupie' papieorsy moga to robic -> http://next.gazeta.pl/next/7,151243,21954974,wlamanie-do-komputera-e-papierosem-tak-to-mozliwe-20-linii.html#BoxBizImg

jak stwierdzil Mitnick - ludzie nie mysla... za czesto, o tym co robia w rzeczywistosci i jakie moga byc tego konsekwencje *DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #6 Ocena: 0

2017-06-14 21:00:42 (2 lata temu)

cris82

Posty: 2808

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Skąd: .

Bios naprawde moze miec zakodowany system operacyjny? Sporo sie zmienilo od kiedy przesralem sie interesowac komputerami niezla glupota...
To tak jakbym kupil nowe auto w salonie I dowiedzial sie ze moge jechac tylko Na oponach marki debica :

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2017-06-14 21:44:09 (2 lata temu)

clockwork_orange

Posty: 10546

Z nami od: 28-06-2007

ja sie odnioslem w sumie, do ostatniego zdania w cytatie , nie wiem ja ty...

kazde urzadzenie elektryczne oabecnie posiada jakis system operacyjny, niekoniecznie Android

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2017-06-14 22:44:26 (2 lata temu)

Richmond

Posty: 22140

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Skąd: Surrey

Nowoczesne samochody tez szpieguja ...
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #9 Ocena: 0

2017-06-15 13:59:36 (2 lata temu)

clockwork_orange

Posty: 10546

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2017-06-14 21:00:42, cris82 napisał(a):
Bios naprawde moze miec zakodowany system operacyjny? Sporo sie zmienilo od kiedy przesralem sie interesowac komputerami niezla glupota...
To tak jakbym kupil nowe auto w salonie I dowiedzial sie ze moge jechac tylko Na oponach marki debica :

nie jest glupie bynajmniej... mozesz przegladac neta bez uruchamiania systemu glownego, na ten przyklad

nota bene, jest taki samochod, ktory msi korzystac tylko z jednego konkretnego modelu opon i nie jest to zaden specjalny samochod... to londynska czarna taksowka - wszystkie maja takie same opony, bo innych miec nie moga :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Mustafa1975

Post #10 Ocena: 0

2017-06-15 14:20:49 (2 lata temu)

Mustafa1975

Posty: 548

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Skąd: Birmingham

Ja tam jade od kilku lat na OSX i IOS mam pozapisywane hasla bankowe i wszystkie inne i jakos nic zlego mi sie jeszcze nie spotkalo. Nie ma co popadac w paranoje.

A i jeszcze zadnego antyvirusa nie uzywam.

[ Ostatnio edytowany przez: Mustafa1975 15-06-2017 14:23 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 15 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Tylko £16.70 za paczkę UK-Polska

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,