Cytat:
2015-08-11 13:10:57, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:
2015-08-11 08:05:43, Richmond napisał(a):
Odwazni jestescie

Ja tam nawet nie instaluje na maszynie wirtualnej. Maz testuje na maszynie i donosi mi o ciekawostkach w stylu przymusowe update'y.
Dopoki nie bede zmuszona zapoznac sie z tym zawodowo, to nawet nie dotykam.
Proponuje powylaczac rozne opcje szpiegowania, chyba ze lubicie dzielic sie wszystkim z Microsoftem i okolica:
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/the-windows-10-privacy-settings-you-need-to-change-right-now-1301257
http://www.lifehacker.co.uk/2015/08/06/windows-10s-privacy-nightmare-settings-actually
wlasnie dlatego odpuszczam sobie najmlodsze dziecko Mikrosoftu...
nie dosc, ze zna lokalizacje kompa, to ma dostep do kamery i mikrofonu plus analizuje sposob pisania na klawiaturze... stad zawsze bedzie wiedziec, ze ty to ty, kiszka na maksa
ps. to wystko mozna oczywiscie wylaczyc, tylko sie zastanawiam, czy nie powinno byc na odwrot - jesli chcesz to wlaczasz te funkcje
Ale to samo robi Iphone i Android.
Lokalizacja jest tyleż przydatna, co i niestety może informować inne osoby o tym gdzie jesteśmy.
Nie sądzę żeby kogoś interesowało gdzie jest kowalski, ale statystyczna ilość osób w danym momencie w danym miejscu, wyszukująca coś w sieci to fakt moze być przydatną informacją.
Co do klawiatury która się uczy. ja taką mam od kilku lat, dzięki temu że robi zestawienia, które słowa są użyte w jakiej kombinacji, to często napisanie całego sms, a nawet sporej długości wypowiedzi na forum, jest składane z całych wyrazów, a nie z klepania pojedynczych znaków.
A że ktoś zbiera te dane? hm.
Tajnych informacji nie przesyłam, a jestem w drodze, czy moje wymądrzanie się na forum i tak może przeczytać każdy :>
Przecież tak na prawdę to obecne oprogramowanie coraz bardziej jest sieciowe, co byś nie chciał włączyć to jak nie ma sieci to zaraz się wydziera że brak potwierdzenia klucza, albo coś tam.
takie czasy
Dziś kliknąłem na jakieś updaty, sie właśnie pobierają, dotyczną flashplayera, IE i coś tam jeszcze.
A tak poza tym działa wszytko co mam.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.