MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Windows 10... za darmo

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 7 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomaszzet

Post #1 Ocena: 0

2015-08-11 16:22:30 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2015-08-11 16:17:24, WybitnieWrednyWerdew napisał(a):
Cytat:

2015-08-11 16:12:44, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

2015-08-11 15:48:47, WybitnieWrednyWerdew napisał(a):
Na dobre a jak tą windę zdeinstalować?

Na to juz trzeba nowy watek uruchomic :-)

No tak a jak znam siebie to po prostu sformatuje dysk i tyle tego było:-]

Nie zapomnij zgrac na zewnetrzny dysk tych wszystkich w bikini i bez. :-) bo szkoda taka biblioteke stracic.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 11-08-2015 16:22 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2015-08-11 18:58:28 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2015-08-11 13:10:57, clockwork_orange napisał(a):
Cytat:

2015-08-11 08:05:43, Richmond napisał(a):
Odwazni jestescie :-) Ja tam nawet nie instaluje na maszynie wirtualnej. Maz testuje na maszynie i donosi mi o ciekawostkach w stylu przymusowe update'y.

Dopoki nie bede zmuszona zapoznac sie z tym zawodowo, to nawet nie dotykam.

Proponuje powylaczac rozne opcje szpiegowania, chyba ze lubicie dzielic sie wszystkim z Microsoftem i okolica:

http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/the-windows-10-privacy-settings-you-need-to-change-right-now-1301257

http://www.lifehacker.co.uk/2015/08/06/windows-10s-privacy-nightmare-settings-actually

wlasnie dlatego odpuszczam sobie najmlodsze dziecko Mikrosoftu...
nie dosc, ze zna lokalizacje kompa, to ma dostep do kamery i mikrofonu plus analizuje sposob pisania na klawiaturze... stad zawsze bedzie wiedziec, ze ty to ty, kiszka na maksa

ps. to wystko mozna oczywiscie wylaczyc, tylko sie zastanawiam, czy nie powinno byc na odwrot - jesli chcesz to wlaczasz te funkcje

Ale to samo robi Iphone i Android.

Lokalizacja jest tyleż przydatna, co i niestety może informować inne osoby o tym gdzie jesteśmy.
Nie sądzę żeby kogoś interesowało gdzie jest kowalski, ale statystyczna ilość osób w danym momencie w danym miejscu, wyszukująca coś w sieci to fakt moze być przydatną informacją.

Co do klawiatury która się uczy. ja taką mam od kilku lat, dzięki temu że robi zestawienia, które słowa są użyte w jakiej kombinacji, to często napisanie całego sms, a nawet sporej długości wypowiedzi na forum, jest składane z całych wyrazów, a nie z klepania pojedynczych znaków.

A że ktoś zbiera te dane? hm.
Tajnych informacji nie przesyłam, a jestem w drodze, czy moje wymądrzanie się na forum i tak może przeczytać każdy :>

Przecież tak na prawdę to obecne oprogramowanie coraz bardziej jest sieciowe, co byś nie chciał włączyć to jak nie ma sieci to zaraz się wydziera że brak potwierdzenia klucza, albo coś tam.

takie czasy *DONT_KNOW*

Dziś kliknąłem na jakieś updaty, sie właśnie pobierają, dotyczną flashplayera, IE i coś tam jeszcze.

A tak poza tym działa wszytko co mam.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

WybitnieWrednyW

Post #3 Ocena: 0

2015-08-11 19:05:41 (10 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Cytat:

2015-08-11 09:48:46, ChrisCov napisał(a):
Możesz sprawdzić, czy masz aktywowane?

Sprawdziłem, AKTYWNY :-8

btw.
W ustawieniach priwacy poWYłączałem WSZYSTKO co się da.
Kamere, mikrofon, lokalizacje, dane, ....ect.
Updaty... wszystko co tylko się dało.

Zobaczymy co się stanie :-8
A może się obrazi? i sam się deinstaluje?:-]

Tiiaaaaaa.. jasne:-8

Ja to się obawiam że te WYłączniki to tylko takie pstryczki graficzne, a tak naprawdę to se można.....wszystko tylko nie wyłączyć.
Zbierają dane bez względu czy tego chcemy czy nie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2015-08-11 20:46:08 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Jeżeli nie używasz wideo rozmów to kamerę możesz zablokować, na komputerze tez raczej smsy nie są potrzebne itd itd.

Bo to co rozumiem to Win 10, ma być "ten sam" na tablety, telefony i komputer?

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #5 Ocena: 0

2015-08-11 21:02:35 (10 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

ja mam zainstalowany od kilku dni i jak na razie wszystko ok oprocz zauwazylam ze jak przez kilk dni nie wylacze lub nie zresetuje to nie chce mi odwarzac filmow np w netfix czy you tube , inne czynnosci dzialaja - jakas rada ?
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

krakn

Post #6 Ocena: 0

2015-08-11 21:19:58 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

zrób sobie update, bo dziś jakieś takie łatki wychodziły.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2015-08-12 02:07:51 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Jak już mowilem tez mam W10 na moim sluzbowym kompie, Dzis się zaczelo. Mój komp obsluguje piec drukarek. Zwykla, poczciwa laserowa OKI, jedna termiczna do nalepek i trzy przemyslowe. Tylko OKI pracowala bez klopotow, pozostale - cyrk.

:-U

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2015-08-12 08:19:55 (10 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

coz, pobawilam sie troche z ustawieniami, co nieco mozna zablokowac. co do lokalizacji, to istanialo ip juz wczesniej, ze mozna bylo zlokalizowac... z drugiej strony po tym mozna czasem znalesc cos skaradzionego... moj szwagier tak odzyskal xboxa, co prawda rok im prawie to zajelo*ROFL*ale znalezli:-]
skolei ja az tak publiczna nie jestem, zeby latac po wszystkich mozliwych stronach. przegladam pare stronek i starczy.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #9 Ocena: 0

2015-08-12 08:27:48 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Jak każdy system to i ten ma zalety i wady. Z biegiem czasu, gdy system już "oswajamy", to ilość wad gwałtownie spada, a wzrasta ilość zalet. Nawet nie sprawdzałem co on i komu melduje, na razie mi to wisi. Jeżeli będę chciał coś "zachachmęcić" to po prostu, nie napiszę na kompie.
Pisząc o komputerze, to tak trochę przesadziłem, sam monitor i klawiatura z myszką, tylko kabli nie znalazłem...

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2015-09-11 18:27:08 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Wrocilem do dosc starego watku by podzielic sie wrazeniami z W10 w firmie.

"moj" komputer ma juz W10, boss mnie nie posluchal i zainstalowal sam co spowodowalo ogromne klopoty ze sterowaniem przemyslowymi drukarkami, ktorymi wlasnie moj komputer zarzadza, juz sie uporalismy ale wciaz jeszcze nie dziala to tak jak przedtem.
W biurze jest kilka komputerow i tam zainstalowanie W10 tylko na jednym z nich, ktory pelni tez role serwera dla wszystkich pozostalych, spowodowalo ogromne problemy. Najwieksze z Qiuck Bookiem, ktorego uzywamy w wersji wielostanowiskowej. Na jednym, ktory ma W8 wersji W10 w zaden sposob zainstalowac sie nie da a kolejnego z W7 juz postanowiono nie psuc najnowszym W10.

Zysk z tego jest taki ze zapadla decyzja (za ktora "dziamdzialem" od trzech lat) ze jak sie troche wyluzujemy z robota to przechodzimy cala firma na McIntosze. *DANCE*

Domowy laptop w ktorym mam W8 nadal czeka na automatyczna aktualizacje do W10 ale po tych pierepalkach chyba zrezygnuje i skasuje oczekiwanie.*BRAVO*

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,