Str 2 z 2 |
|
---|---|
kardam | Post #1 Ocena: 0 2014-11-04 13:49:17 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Po tym jak koleżanka opowiadała, że nie chciała, żeby jej synek zbyt szybko zapoznawał się z komputerem i dostała informację z reception class, że nie umie posługiwać się myszką, a już powinien mieć tą zdolność, myślę że naturalnym jest, że coraz młodsze dzieci zapoznają się z nowoczesnymi technologiami.
|
Nie_z_tej_bajki | Post #2 Ocena: 0 2014-11-04 14:13:55 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat: 2014-11-04 12:37:40, x_fish napisał(a): Nie wiem co wy macie do nowych technologii. Swiat sie zmienia i mimo, ze nasze dziecinstwo - zabawy na dworze, w pilke, w gume, w kabzle, puszczanie resorakow z gorki, strzelanie z procy, granie w Chinczyka, bierki czy wojne - bylo fajne - to obecne dzieci bawia sie inaczej. Nie wiem czy lepiej czy gorzej - po prostu inaczej. Moje dzieci potrafia obslugiwac tablet (mlodsza niedawno skonczyla 2 lata) - i dzieki Bogu. Kilka dni temu lecialem Marianem z Polski i moje dzieci siedzialy grzecznie na swoich miejscach, mlodsza ukladala puzzle (na tablecie) starszy gral w jakas gre i byli CICHO w odroznieniu od sporej grupy dzieci w podobnym wieku, ktore urzadzaly sobie konkurs - kto potrafi dluzej i glosniej wydzierac sie. Chcialem wskazac zwyciezcow i szybko zakonczyc ta zabawe ale wszystkie ostre narzedzia byly w bagazu nadanym. Jak na razie nie zauwazylem, zeby tablety skrzywdzily moje dzieci. Problemem nie jest technologia tylko jak ja dawkujemy. Troche jak z alkoholem (u doroslych) Zeby nie bylo off-topa: Link Link 2 Popieram! Moi chłopcy grają na xbox i tabletach, ale mają wyznaczony czas - po powrocie ze szkoły każdy z nich ma na to godzinę, czasem półtorej, a potem książki, zadania i właśnie np gry planszowe, albo quiz tv. Ostatnio upodobali sobie Angry Birds Popomatic Game ( coś na wzór naszego chińczyka ) i world quiz Buzz ( wycofany już niestety z rynku, ale udało się kupić w Polsce, żeby dzieciaki potrafiły nie tylko po angielsku reagować 'od razu' ![]() Na tel starszy gra w Angry Birds Go ( wyścigi samochodowe ), Minionki, Zombie kontra Plants czy jakoś tak i kilka innych. [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 04-11-2014 14:14 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
Post #3 Ocena: 0 2014-11-04 14:35:17 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kksiezniczka | Post #4 Ocena: 0 2014-11-04 15:04:53 (11 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Mój ma tablet dla dzieci innotab , więc tylko na takim się znamy
![]() Tableta nie wymaga od nas. W domu nie ma playstation, xboxów i innych takich. Kiedyś dostawał telefon na chwilke jak siedział na nocniku ![]() ![]() ...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
Kurka_Domowa | Post #5 Ocena: 0 2014-11-05 22:01:50 (11 lat temu) |
Z nami od: 08-09-2011 Skąd: Centrum |
x-fish dziekuje, swietnie napisane. Mlody ma tylko tablet, zadnych ps czy xbox, z myszka od komputera sobie tez raczej nie poradzi, ale ma jeszcze czas. Co do gier planszowych, no coz narazie Go nie intersuja, a nic na sile. Ma za to mnostwo innych zainteresowan, nie tylko gry na tablecie
![]() |
|
|
mozowski | Post #6 Ocena: 0 2014-12-28 20:58:45 (10 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2014 Skąd: Brighton |
Ja staram się instalować gry,
|