MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jakie gry na androida dla 4-latka

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kardam

Post #1 Ocena: 0

2014-11-04 13:49:17 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Po tym jak koleżanka opowiadała, że nie chciała, żeby jej synek zbyt szybko zapoznawał się z komputerem i dostała informację z reception class, że nie umie posługiwać się myszką, a już powinien mieć tą zdolność, myślę że naturalnym jest, że coraz młodsze dzieci zapoznają się z nowoczesnymi technologiami.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2014-11-04 14:13:55 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2014-11-04 12:37:40, x_fish napisał(a):
Nie wiem co wy macie do nowych technologii. Swiat sie zmienia i mimo, ze nasze dziecinstwo - zabawy na dworze, w pilke, w gume, w kabzle, puszczanie resorakow z gorki, strzelanie z procy, granie w Chinczyka, bierki czy wojne - bylo fajne - to obecne dzieci bawia sie inaczej. Nie wiem czy lepiej czy gorzej - po prostu inaczej.

Moje dzieci potrafia obslugiwac tablet (mlodsza niedawno skonczyla 2 lata) - i dzieki Bogu. Kilka dni temu lecialem Marianem z Polski i moje dzieci siedzialy grzecznie na swoich miejscach, mlodsza ukladala puzzle (na tablecie) starszy gral w jakas gre i byli CICHO w odroznieniu od sporej grupy dzieci w podobnym wieku, ktore urzadzaly sobie konkurs - kto potrafi dluzej i glosniej wydzierac sie. Chcialem wskazac zwyciezcow i szybko zakonczyc ta zabawe ale wszystkie ostre narzedzia byly w bagazu nadanym.

Jak na razie nie zauwazylem, zeby tablety skrzywdzily moje dzieci. Problemem nie jest technologia tylko jak ja dawkujemy.
Troche jak z alkoholem (u doroslych)

Zeby nie bylo off-topa:
Link
Link 2

Popieram!
Moi chłopcy grają na xbox i tabletach, ale mają wyznaczony czas - po powrocie ze szkoły każdy z nich ma na to godzinę, czasem półtorej, a potem książki, zadania i właśnie np gry planszowe, albo quiz tv.
Ostatnio upodobali sobie Angry Birds Popomatic Game ( coś na wzór naszego chińczyka ) i world quiz Buzz ( wycofany już niestety z rynku, ale udało się kupić w Polsce, żeby dzieciaki potrafiły nie tylko po angielsku reagować 'od razu' ;-) ).
Na tel starszy gra w Angry Birds Go ( wyścigi samochodowe ), Minionki, Zombie kontra Plants czy jakoś tak i kilka innych.

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 04-11-2014 14:14 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2014-11-04 14:35:17 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #4 Ocena: 0

2014-11-04 15:04:53 (11 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Mój ma tablet dla dzieci innotab , więc tylko na takim się znamy:-) I zagra jak mu się przypomni, ze go ma - ma Pingwiny i Jake Pirat i Sponge Boba bo jest fanem.
Tableta nie wymaga od nas. W domu nie ma playstation, xboxów i innych takich. Kiedyś dostawał telefon na chwilke jak siedział na nocniku:-) Ale teraz go już nieciągnie. Na kompie ogląda Kaczora Donalda i mapy:-) Ale to prawda, że od technologii nie ma co uciekać. Trzeba tylko przystosować ją do wieku.
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

Kurka_Domowa

Post #5 Ocena: 0

2014-11-05 22:01:50 (11 lat temu)

Kurka_Domowa

Kobieta

Z nami od: 08-09-2011

x-fish dziekuje, swietnie napisane. Mlody ma tylko tablet, zadnych ps czy xbox, z myszka od komputera sobie tez raczej nie poradzi, ale ma jeszcze czas. Co do gier planszowych, no coz narazie Go nie intersuja, a nic na sile. Ma za to mnostwo innych zainteresowan, nie tylko gry na tablecie ;)

Do góry stronyOffline

mozowski

Post #6 Ocena: 0

2014-12-28 20:58:45 (10 lat temu)

mozowski

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2014

Ja staram się instalować gry,

Uwaga moderatora: Ale nie spamujemy

Do góry stronyOffline