MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem,nie otwiera mi stron internetowych !

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lubinek

Post #1 Ocena: 0

2014-07-15 10:42:30 (11 lat temu)

lubinek

Mężczyzna

Z nami od: 20-10-2009

Witam,mam problem z corki laptopem !,nie otwiera jej sie zadna strona internetowa (przegladarka google chrome),pisze ze nie moze odnalezc serwera,wiem ze jest polaczenie z internetem np,skype dziala*DONT_KNOW*cos slyszalem ze to chodzi o kod DNS.Pomocy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ciotkaluta

Post #2 Ocena: 0

2014-07-15 12:05:58 (11 lat temu)

ciotkaluta

Kobieta

Z nami od: 19-06-2013

miałam to samo jak zmieniłam bt home hub3 na hub5 jak córa zapuściła wpierw internet na komie to mi automatycznie blokowało strony internetowe i tylko skype działał. jej koma zmieniała sie w roater i nie wysyłała sygnału do innych kompów.sprawdz czy ma włączone wi-fi na komie. jesli tak to niech wyłączy,zrestartuj kompa i roatera i zobacz co sie dzieje
marlena

Do góry stronyOffline

Numer Skype

clockwork_orang

Post #3 Ocena: 0

2014-07-15 17:16:22 (11 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

jesli chodzi o DNS to zaden kod, a serwer 'tlumaczacy' adresy IP na ludzkie www... i odwrotnie 8-)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System

- wpisz recznie ktorys z glownych adresow/serwerow DNS we wlasciwosciach polaczenia internetowego, jesli dalej nie bedzie netu, to:
- sprawdz w ustawieniach przegladarki czy nie masz nadanego jakiegos adresu proxy (jesli jakis jest, to go wykasuj rzecz jasna)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,