MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brak pliku - Windows XP Home Edition

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2013-12-16 17:29:46 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Reinstaluję system w lapku dla Bogdana. Mam oryginalny system Windows XP na płycie ( dostałam go kiedyś, kupując właśnie tego lapka ). Przy ładowaniu plików w którymś momencie wyskakuje mi info, że instalator nie może załadować ( nie odnaleziono ) pliku NETUPGRD. DLL i aktualizacja będzie teraz niedostępna ( jest podłączony do netu ). To mogę ominąć. Ale dalej znowu mam problem, bo wyskakuje ( zaraz po kopiowaniu plików instalacyjnych Windows i ponownym uruchomieniu ), że brakuje iaStor.sys.
Płyta nie jest porysowana.

Pomoże ktoś?

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 16-12-2013 17:30 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

star4870

Post #2 Ocena: 0

2013-12-16 17:46:09 (11 lat temu)

star4870

Mężczyzna

Z nami od: 09-08-2013

Możesz mieć uszkodzony dysk twardy, po skopiowaniu plików z CD nie potrafi ich załadować z dysku twardego podczas instalacji.

Spróbowałbym na probe zainstalować innego XP-ka, ściągnij sobie z netu i spróbuj.

Nie wiem czy masz coś cennego na laptopie i czy dysk jest podzielony na partycje ale przed instalacją zawsze robię format partycji, ale to w przypadku gdy nic tam niema ważnego.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2013-12-16 18:32:26 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Reinstalacja nie pierwszy raz z tej płyty i nie na tylko jednym lapku. Kilka dni temu próbowałam na innym - było dokładnie to samo.
Dysk ma dwie partycje, które sama robiłam.
Nie zależy mi na danych, bo lapek ma zostać wyczyszczony ze wszystkiego.
Wrzuciłam dla pewności płytę w maszynkę do czyszczenia... zobaczymy.
Ale nie sądzę, żeby to była wina rys... których nie ma ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

tomaszzet

Post #4 Ocena: 0

2013-12-16 18:53:13 (11 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

UP

Nie pamiętam, ale była /jest/ możliwosć "revitalizacji" systemu bez użycia płyty.

Zaraz pewnie ktos podpowie.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2013-12-16 18:58:09 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Przestawiłam oczywiście w biosie uruchamianie z płyty - nic to nie dało - cały czas po restarcie ( wymuszonym przez instalator ) wraca do poziomu Windows i ni hu hu dalej...

Jeśli jest jakieś inne wyjście, niż ściągniecie pirata, to wolałabym zainstalować ten konkretny, oryginalny system ( ze swoim nr seryjnym ), żeby można było później pobierać aktualizacje itd. Ja i tak z niego nie korzystam.

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 16-12-2013 18:59 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2013-12-16 19:08:15 (11 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2013-12-16 17:46:09, star4870 napisał(a):
Możesz mieć uszkodzony dysk twardy, po skopiowaniu plików z CD nie potrafi ich załadować z dysku twardego podczas instalacji.

Spróbowałbym na probe zainstalować innego XP-ka, ściągnij sobie z netu i spróbuj.

Nie wiem czy masz coś cennego na laptopie i czy dysk jest podzielony na partycje ale przed instalacją zawsze robię format partycji, ale to w przypadku gdy nic tam niema ważnego.

Pozdrawiam

bzdura...

plik iostore dotyczy kontrolera dyskow i wystarczy ustawic owy w trybie IDE (w biosie, poprzez nacisniecie klawisza wlasciewego), by zainstalowac system, jesli chce sie korzystac z funkcji AHCI, to wystarczy zmienic atrybut procesu (w rejestrze systemu) z 3 na 0 8-)

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2013-12-16 19:20:50 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Clock, a czy Ty byłbyś tak uprzejmy i napisał jak do blondynki?
Ja wszystko zrobię, tylko że ja dzisiaj na "tabletach" i trzeba do mnie prościej... :-/

W bios wchodzę F2. Co ja mam zrobić krok po kroku - proszę...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

star4870

Post #8 Ocena: 0

2013-12-16 20:05:26 (11 lat temu)

star4870

Mężczyzna

Z nami od: 09-08-2013

No clockwork_orange poraź nas swoją wiedzą.

P.S. Nie_z_tej_bajki wysłałem ci PM z rozwiązaniem.

[ Ostatnio edytowany przez: star4870 16-12-2013 20:06 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,