Str 7 z 7 |
|
---|---|
kephir | Post #1 Ocena: 0 2013-03-08 23:04:38 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-08-2011 Skąd: Londyn |
a czemu nie mozna edytowac po godzinie???
wczesniej popelnilem blad, bo przez telefon i niewygodnie, to zaraz dostalem uwage w dzienniczku :/ Co do win8 - moze to zasluga laptopa, ale narazie smiga jak szalony, fakt, ze 8gb pamieci daje sie we znaki, ale na win8 nie narzekam, trzeba troche poprzestawiac i da sie przyzwyczaic, normalnym ludziom, przerzucenie sie z systemu na system nie powinno sprawic wiekszego problemu. ale jakies marudy zawsze sie znajda :/ |
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2013-03-30 21:19:56 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
No dobra .Potrzebuje podpowiedzi .Jak uzywajac Windows 8 wkleic zdjecie na mw ?
W poprzednim lapku wystarczylo , ze prawym przyciskiem kliknelam na zdj i wyswietlala sie opcja image properties, ktora kopiowalam i wkeljalam w magiczne okienko .Co mam teraz zrobic zeby moc wkelic zdjecie bezsposrednio ze strony?Probowalam kilku opcji ale jakos mi nie wychodzi. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
NikolaTesla | Post #3 Ocena: 0 2013-03-31 03:29:23 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2011 Skąd: Mamucium, Britannia |
Cytat: 2013-03-30 21:19:56, EFKAKONEFKA33 napisał(a): No dobra .Potrzebuje podpowiedzi .Jak uzywajac Windows 8 wkleic zdjecie na mw ? W poprzednim lapku wystarczylo , ze prawym przyciskiem kliknelam na zdj i wyswietlala sie opcja image properties, ktora kopiowalam i wkeljalam w magiczne okienko .Co mam teraz zrobic zeby moc wkelic zdjecie bezsposrednio ze strony?Probowalam kilku opcji ale jakos mi nie wychodzi. To nie tyle problem Windowsa, co przeglądarki - pewnie nowy system przyszedł z nowym Internet Eksplorerem 10 w którym coś minimalnie zmienili. Może to byc też spowodowane tym w jaki sposób obrazek jest umieszczony na stronie. W IE 10 klikasz tak samo prawym przyciskiem w obrazek a potem w 'Properties'. Z okienka 'Properties' kopiujesz wszytsko co jest w linijce "Address: (URL)". Czasem ten adres obrazka jest bardzo długi i cały nie jest widoczny w okienku "Properties". Wtedy przed skopiowaniem trzeba zaznaczyć go całego próbując przewinąć zaznaczenie tekstu aż do końca linijki, albo trzy razy kliknąć szybko lewym przyciskiem (to zaznacza cały blok tekstu, nawet jeśli wszystko nie jest widoczne). [wypróbuj to na tym bloku tekstu w tym poście na przykład] Czasem obrazek, którego adres URL chcesz dostać nie jest zamieszczony na stronie jako 'zwykły obrazek', ale jako n.p. tło albo jeszcze coś innego. Wtedy adres URL obrazka nie wyświetli sie w okienu "Properties" i trzeba sie do niego dostawać trochę inaczej. W innych przeglądarkach (n.p. chrome, firefoks, opera) skopiowanie adresu obrazka to proste dwa kliki, może zainstaluj którąś z nich na próbę. [ Ostatnio edytowany przez: NikolaTesla 31-03-2013 03:53 ] ---------------
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2013-03-31 08:29:52 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Nikola Tesla dzieki za szczegolowa odpowiedz.Bede pozniej probowac , choc juz czuje , ze skonczy sie to jednym stekiem przeklenstw
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Nie_z_tej_bajki | Post #5 Ocena: 0 2013-03-31 08:57:36 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Mam problem z netem.
Dzwoniłam do swojego dostawcy (o2), ale powiedzieli, że ich serwery są kompatybilne z Win8. Już sama nie wiem, czy im wierzyć. Rwie mi net co chwilę. Albo "nie może" wyświetlić strony, albo wczytuje ją bardzo długo. Na drugim lapku ( Win7) i ipadzie, wszystko ok. Tylko na nowym takie cuda. W o2 zasugerowali mi, że może to karta sieciowa? Jak wchodzę w opcje netu, to co chwilę się zmienia z "limited access", na "połączono". Dlatego tak zrywa ![]() Ktoś miał podobny problem? [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 31-03-2013 09:00 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: 0 2013-03-31 09:02:28 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-03-31 03:29:23, NikolaTesla napisał(a): W innych przeglądarkach (n.p. chrome, firefoks, opera) skopiowanie adresu obrazka to proste dwa kliki, może zainstaluj którąś z nich na próbę. Mam chrome , wlasnie zainstalowalam firefox. Wchodzac w google images , wyswietlam zdjecie , ktore potrzebuje .Klikam prawym przyciskiem. W zadnej z tych przegladarek nie wyswietla mi opcji properties.Sa tylko dostepne jak nastepuje: Open link in a new tab Open link in a new window Bookmark this list Save link as Copy link location View image Copy image Copy image location Save image as Email image Set as desktop background View image info Frame this Inspect element Jak wciskam copy image location wyswietla mi sie adres jak stad do...Wkleilam go w to magiczne okienko zaraz zobacze co z tego wyszlo , choc zdaje sie , ze nic. [ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 31-03-2013 09:25 ] Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
NikolaTesla | Post #7 Ocena: 0 2013-03-31 09:15:37 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2011 Skąd: Mamucium, Britannia |
Ten barrdzo długi link to nie link do właściwego obrazka, tylko do jego pomniejszonej wersji którą google trzyma na własny użytek i jest aktualny tylko dla ciebie tylko teraz.
Kliknij lewym przyciskiem w wynikach wyszukiwania w obrazek (google images) a potem w przycisk "View original image" który otworzy się po prawej stronie obrazka. Wyświetli ci się oryginalny obrazek a adres URL do wklejenia na forum będzie wtedy adresem w pasku przeglądarki. [ Ostatnio edytowany przez: NikolaTesla 31-03-2013 09:17 ] ---------------
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2013-03-31 09:28:36 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-03-31 09:15:37, NikolaTesla napisał(a): Kliknij lewym przyciskiem w wynikach wyszukiwania w obrazek (google images) a potem w przycisk "View original image" który otworzy się po prawej stronie obrazka. Wyświetli ci się oryginalny obrazek a adres URL do wklejenia na forum będzie wtedy adresem w pasku przeglądarki. Uwaga proba generalna ![]() ![]() Duze piwo dla Ciebie w podziekowaniu za pomoc i poswiecony czas . Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Post #9 Ocena: 0 2013-03-31 17:36:20 (12 lat temu) |
|
Konto zablokowane Z nami od: 04-12-2011 |
Cytat: 2013-03-31 08:57:36, Nie_z_tej_bajki napisał(a): Mam problem z netem. Dzwoniłam do swojego dostawcy (o2), ale powiedzieli, że ich serwery są kompatybilne z Win8. Już sama nie wiem, czy im wierzyć. Rwie mi net co chwilę. Albo "nie może" wyświetlić strony, albo wczytuje ją bardzo długo. Na drugim lapku ( Win7) i ipadzie, wszystko ok. Tylko na nowym takie cuda. W o2 zasugerowali mi, że może to karta sieciowa? Jak wchodzę w opcje netu, to co chwilę się zmienia z "limited access", na "połączono". Dlatego tak zrywa ![]() Ktoś miał podobny problem? [ Ostatnio edytowany przez: <i>Nie_z_tej_bajki</i> 31-03-2013 09:00 ] A robiłaś aktualizację Win8 i driverów? |