MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 7 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-01-04 18:34:28 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PeterGriffin

Post #2 Ocena: 0

2013-01-04 18:40:43 (12 lat temu)

PeterGriffin

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2012

Cytat:

2013-01-04 18:34:28, izap721 napisał(a):
Dlaczego?

Szybszy i nowszy procesor,lepszy wyświetlacz, większa rozdzielczość, minusem jest brak slotu na karty micro sd.
Semper Invicta, Semper Heroica!

Do góry stronyOffline

wygibus

Post #3 Ocena: 0

2013-01-04 19:20:03 (12 lat temu)

wygibus

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2012

Cytat:

2012-11-17 10:16:49, clockwork_orange napisał(a):
ja bym zwrocil uwage na producenta... iPad to to samo co Samsung, bo jest robiony przez Foxconna na czesciach Samsunga - ekran, pamieci i glowne podzespoly

dopiero nastepna generacja Apple bedzie juz miala matryce LG i pamieci Elpidy

ps. roznica miedzy tabletem a laptopem jest spora, poczynajac od architektury procesora a skonczywszy na sposobie obslugi (dotyk vs. myszka)

Mylisz się, iPad a Samsung to nie to samo. I nie chodzi tylko o software ale też i o sprzęt. Np. Wspominany wyświetlacz się różni.

Jeśli chodzi o moje zdanie to oba są bardzo dobre sprzętowo. Porównując software dochodzę do wniosku że:
APPLE - za prawie wszystko trzeba płacić, Co prawda małe kwoty ale trzeba. W zamian za to wszystko działa jak należy, bez żadnego problemu.
ANDROID/Samsung - Znakomita większość programów jet za darmo. Większość jest filtrowana dla kompatybilnych urządzeń. Czasami się zdarzy że jednak coś nie działa.

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to widziałem jak się ludzie włamują do iPhona bez większych problemów. Zasada jest jedna: 100% Nigdy niema, a najważniejsze to żeby nie chodzić tam gdzie każdy link poniesie...

http://www.youtube.com/watch?v=8BG8A5shlP0

Można obejrzeć oba w akcji :)

Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #4 Ocena: 0

2013-01-06 10:36:54 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2013-01-04 19:20:03, wygibus napisał(a):
Cytat:

2012-11-17 10:16:49, clockwork_orange napisał(a):
ja bym zwrocil uwage na producenta... iPad to to samo co Samsung, bo jest robiony przez Foxconna na czesciach Samsunga - ekran, pamieci i glowne podzespoly

dopiero nastepna generacja Apple bedzie juz miala matryce LG i pamieci Elpidy

ps. roznica miedzy tabletem a laptopem jest spora, poczynajac od architektury procesora a skonczywszy na sposobie obslugi (dotyk vs. myszka)

Mylisz się, iPad a Samsung to nie to samo. I nie chodzi tylko o software ale też i o sprzęt. Np. Wspominany wyświetlacz się różni.

rozni sie czym? rozdzielczoscia, jakoscia wykonania? tyle, ze jak juz wyzej pisalem - producentem jest Samsung
podobnie z pracesorami i pamiecia RAM:
As for processors, the iPad is built around Apple's venerable A5, a custom SoC with two ARM Cortex-A9 cores running at 1.0GHz with a NEON SIMD instruction accelerator and a pair of PowerVR GPU cores. That's the same one found in the iPad 2. The Galaxy Tab 2 sports an OMAP 4430 SoC from TI running at 1.0GHz with two ARM Cortex-A9 cores and two Cortex-M3 cores with SIMD accelerator plus a PowerVR 3D graphics accelerator.
8-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2013-01-06 12:46:55 (12 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-01-04 18:32:09, PeterGriffin napisał(a):
Cytat:

2013-01-04 13:22:46, izap721 napisał(a):
CZyli Nexus 7 czy Galaxy tab 2?

Zdecydowanie Nexus.

Również postawiłem na Nexus 2 *THUMBS UP*.
Asus jednak lepiej dba o klientów po sprzedaży.
Samsungowi od sukcesu, coraz bardziej się psuje w głowie i posiadaczy starszych urządzeń po prostu olewa.

Jedynie co przemawia za Tab2 (zakłądając że ma to być 7";) to że w samsungu mamy wbudowany modem GSM i to wszytko w rozsądnej cenie, Nexus 2 z GSM jest porąbanie drogi
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #6 Ocena: 0

2013-01-06 13:06:35 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

the_sinster

Post #7 Ocena: 0

2013-01-06 13:07:34 (12 lat temu)

the_sinster

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2012

A ja poczekam az Surface wyjdzie z wieku dzieciecego.
Androida odrzucam - za pare lat bedzie dalej tylko Androidem, w sensie stanie w miejscu podobnie jak swego czasu Symbian.
Do wyboru zostaja iOS i Windows jako kompletne systemy - chyba ze google zrobi cos podobnego (os na telefon, pada, peceta, laptopa). System kompletny, pozwalajacy polaczyc cokolwiek z czymkolwiek.
My name is Troll. Just Troll. ; )

Do góry stronyOffline

Tiger85

Post #8 Ocena: 0

2013-01-06 13:19:49 (12 lat temu)

Tiger85

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-12-2012

ja własnie kupilem dziewczynie na urodziny galaxy
tab2 , przeglądałem recenzje fachowców i opinie znajomych którzy mają tablety i doszedłem do wniosku że ipad to najgorszy mozliwy wybór , wyższa cena i mniejsza ilość dostępnego oprogramowania , nie jest to moja opinia po prostu znajomi którzy kupili ipada teraz żalują a wczeniej zachwalali , nexus ma problemy z wieszaniem się systemu , samsung też nie jest idealny ale w tej chwili bije konkurencje , i pisze to nie bo mi sie podoba albo bo jestem wielkim "znafcom" ale poczytałem wiele recenzji , opinii i zrobilem wywiad u znajomych

Do góry stronyOffline

andreek

Post #9 Ocena: 0

2013-01-06 14:00:56 (12 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

Cytat:

2013-01-06 13:19:49, Tiger85 napisał(a):
ja własnie kupilem dziewczynie na urodziny galaxy
tab2 , przeglądałem recenzje fachowców i opinie znajomych którzy mają tablety i doszedłem do wniosku że ipad to najgorszy mozliwy wybór , wyższa cena i mniejsza ilość dostępnego oprogramowania , nie jest to moja opinia po prostu znajomi którzy kupili ipada teraz żalują a wczeniej zachwalali , nexus ma problemy z wieszaniem się systemu , samsung też nie jest idealny ale w tej chwili bije konkurencje , i pisze to nie bo mi sie podoba albo bo jestem wielkim "znafcom" ale poczytałem wiele recenzji , opinii i zrobilem wywiad u znajomych

Mniejsza ilość dostępnego oprogramowania?:-8*PARDON*

Kto ma więcej aplikacji - Android czy iOS?

Co mówią nam wszystkie powyższe dane statystyczne o użytkownikach obu systemów? Z pewnością posiadacze sprzętów z systemem iOS o wiele większy nacisk kładą na szeroko pojęty lifestyle, ich urządzenia służą za coś więcej niż zaawansowane telefony, w przeciwieństwie do posiadaczy Androidów. Na pewno osoby robiące zakupy w iTunes są bardziej skore kupić więcej programów i wydać więcej pieniędzy, stawiając na gry oraz aplikacje pokroju Netflix czy Instagram. Na Android Market kupuje się narzędzia do „zabijania” zadań czy lepszej obsługi SMSów.

Co mówią nam wszystkie powyższe dane statystyczne o użytkownikach obu systemów?

[ Ostatnio edytowany przez: andreek 06-01-2013 14:06 ]

Do góry stronyOffline

Tiger85

Post #10 Ocena: 0

2013-01-06 14:07:20 (12 lat temu)

Tiger85

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-12-2012

oczywiscie , na ipada nawet muzyki nie sciagniesz, za wszystko trzeba placic , porazka

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,