2013-07-08 17:30:21, krakn napisał(a):
united4ever, też mam takie eti, na transformera.
Podobnie się go trzyma, można też wygiąć i służy jak podstawka do oglądania filmów.
Tak mam Transformera TF700
Ale mam mieszane uczucia.
Coś spieprzyli za przeproszeniem i potrafi chodzić gorzej niż Note2, BA! Galaxy S2.
Wgrywam nie firmowe oprogramowanie i raz jest lepiej, raz jest gorzej, ale z czymś sobie nie potrafią poradzić.
W tym momencie mam Androida JB v4.2.2
śmiga jak zwariowany, a za chwile jak żółw ... i tak w kółko.
Mam wrażenie że mają jakiś problem w jądrze z opróżnianiem pamięci podręcznej zwłaszcza przeglądarek.
Gdyby go kupił to bym się wnerwiał, tym bardziej że niby to jest flagowy ich produkt.
Sprzętowo to spierniczyli brak częstotliwości 5Ghz, dla Wifi :/
stary SGS2 go ma, chyba 5 letni MacBook Pro go ma a ten nie, przez niego mam 2 wyjścia Wifi w domu. Wszytko śmiaga na 5Ghz, a ten się wlecze ciumra jedna na 2.4 :/
Ale większość ludzi i tak ma ustawione 2.4Ghz więc nawet nie wie, że można mieć szybszą sieć wifi.
Zarąbiste w nim jest:
-możliwość używania fizycznej klawiatury
-wbudowana dodatkowa pojemna bateria, co oznacza nawet cały dzień oglądania filmów
-Możliwość wpięcia 2 kart flash jednoczenie, jedna micro do pada, (max64GB przetestowane) druga SD do klawiatury
-Wejscie USB
-Wyjście HDMI, choć jest nietypowe ale da się oglądać na TV kwestia kabelka
-jak ma sie jakieś smart TV lub coś podobnego to moze służyć jako domowy serwer Multi mediów przez wifi
-Bardzo dobry wyraźny ekran
-Nie najgorszy dźwięk z głośniczka, ale D@ nie urywa. jak oglądam fimy na YT w łazience to muszę wodę lać prysznicem do wanny bo chlupot utrudnia słuchanie :>>
Update.
Wpadłem na to już z miesiąc temu, ale teraz mi się przypomniało.
Robiłem błąd przy aktualizowaniu różnych systemów i kopilacji andka.
Nie resetowałem do ustawień fabrycznych, w efekcie pliki konfiguracyjne się gryzły.
Jakiś czas temu stwierdziłem że pierniczę kasuje...
wyzerowałem wszystko, zainstalowałem na nowo i chodzi miodzio, żadnych zająknięć.
Większość aplikacji i dane typu kontakty i tak zostały załadowane automatyczne z konta google